наистина се надявам някой от вас да успее да ми даде съвет и да ми изясни какви права имам аз, а съответно и работодателя ми в моя така заплетен за мен случай.
Имам сключен трудов договор на основание чл.70, ал. 1 от КТ във връзка с чл.68, ал.1, т.3 от КТ, трудовият договор е сключен през септември, а работодателя ми е държавна структура.
Оказа се че при сключването на ТД съм била вече бременна без да знам това. Сега ми се налага да използвам болнични, поради разни там усложнения, поради което работодателя иска да прекрати трудовият ми договор. А и като цяло иска да го прекрати заради това, че съм бременна.
В договора е посочено, че трудовият договор се сключва на основание чл.70, ал.1 от КТ в полза на Работодателя, с изпитателен срок от 3 месеца. Срока на договора иначе е до завръщане на титуляра, но не по късно от 30.06.2013г.
Така, мисля че описах всичко необходимо и въпросът вече е може ли работодателя ми да ме освободи,въпреки че съм бременна и на какво основание.... ?
Понеже съм доста ошашавена в момента, не мога да се сетя друго какво да попитам, но вероятно по-късно може да ми изникнат още въпроси.

Надявам се да помогнете и предварително благодаря.