Коледа 2012- 3 част

  • 59 798
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
# 121
  • Мнения: 180
Отново дойдоха почивните дни и възможността да се застоявам в кухнята  Grinning
Като гледам, Коледното настроение ни завладява все повече и повече. За другата седмица в офиса сме планирали да слагаме Коледната украса и да слушаме Коледни песни  Laughing
Днес направих 2 дози от меденките на Джули

След малко ще приготвя тестото за две дози от рохличките и утре ще ги пека. За утре също е планирана още една доза от меденки за елхички и сигурно ще направя забравените сладки, че много белтъци ще се съберат.

# 122
  • Мнения: 150
Много сте бързи момичета! За 2 дни - 10 страници! Явно коледното производство върви на пълна пара!
Аз направих едни шоколадови бисквити преди 2 седмици, ама станаха като камъчета  Confused Сложих ги в кутия с ябълка, и като гледам, започнали са да омекват. Дано до Коледа да стават за ядене Simple Smile

# 123
  • Мнения: 9 400
И аз да се настаня.  Simple Smile Днес гледах Рудолф да прави Шотландски кейк Дънди. Наред с другите неща за Коледа мисля да спретна и от него, много ми заприлича на АКК, но пък то е нормално.

# 124
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
и моите щолени по рецептата на Джемма са готови, много се разплуха и обезформиха, не знам не съм ли сгрешила нещо, тестото беше много по-различно от на снимките, които е показала тя, чудя се непревтаса ли по някакъв начин, но каквото такова, ще видим по Коледа как са

ето ги тук http://mechtai.com/daily-gourmet/2012/11/nachalotot-na-kolednite-praznic/

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 12:11 от Myriam

# 125
  • Балчик
  • Мнения: 9 285

Да. Държи се на студено и остава влажен вътре, не изсъхва.

Myriam, да не ти е дошло малко брашното. В какъв смисъл беше по-различно тестото? Ето едно хубаво клипче, производството е промишлено, но дава представа за консистенцията и оформянето, а и забележете колко изпечени ги вадят, не до тъмно кафяво:



И още едно:

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 19:30 от Джемма

# 126
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
не беше гладко, много накъсано, много мазно, но предполагам, че при толкова много масло в рецептата всъщност си е като маслено тесто, може би повече ми бяха стафидите, а всъщност маята колко е точно 120 гр. жива мая, от кубчета ли е


благодаря, много неща ми просветнаха, ще знам за догодина, чудя се дали не е станало такова пенесто от повече мая

# 127
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Не мога да кажа колко точно е 120 гр мая, на опаковките пише колко грама е.
На мен не ми става прекалено мазно тестото, но ми е трудно по принцип да отговарям на сляпо понякога на отговори на съфорумки, защото представи за мазно и сладко за всяка са различни. Ако всичко е било по рецептата, се получава нормално тесто. Другата събота като правя ще снимам пак стъпка по стъпка.

# 128
  • Мнения: 7 655
 #Crazy изпуснах ви!
малка репетиция с едни крънч шоколадови сладки/в миналата тема бяха постнати,но не помня кой беше  Embarassed/
много ми харесаха,чудесно тесто,само дето ,заради децата не ги овалях в пудра захар,че съм лоша  Mr. Green ...но за Коледа ще са направени и подобаващо оваляни  Flutter

# 129
  • Мнения: 1 210
И моeто тесто за щолена стана едно лепкаво и кишаво  Confused Стафидите пуснаха много ром и така...сега втасва да видим какво ще излезе.

Иначе и аз се записах днес с кутиите от Лидл . Смятам да ги подарявам и да ги пълня с  меденки  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 20:15 от besyto

# 130
  • Мнения: 1 243
И мойто тесто за щолена стана едно лепкаво и кишаво  Confused Стафидите пуснаха много ром и така...сега втасва да видим какво ще излезе.


Според мен, добави смело брашно! Тестото за щолените е тежко (буквално) и се меси трудно, но трябва да е по-скоро жилаво отколкото мазно.

# 131
  • Мнения: 660
Е, имало вече 3-та тема за тази Коледа, а аз съм я пропуснала... дано да успея да наваксам с нови идеи. Wink

# 132
  • Мнения: 305
Джемма, непокрити ли пече кексовете?
Абе хора вие тая рецепта как я четете? Аз като не знам чета внимателно, няколко пъти преди да пристъпя към приготвяне  и после питам за неяснотите. Джема доста подробно е обяснила как пече в кутия и натиска хартията с капака на кутията за да заеме форма.
Много добре чета , ако забелязваш почти не се включвам защото всички отговори си намирам сама. Видях снимката с откритите АКК-та и си помислих, че може и да са изпечени без хартия отгоре.  А ти секретарката на Джемма ли си?

Джемма, благодаря за отговора   bouquet

# 133
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Мир, момичета Hug. В темата за АКК пуснах няколко клипчета, там ги пекат и непокрити. Peace

# 134
  • Мнения: 305
Мир, момичета Hug. В темата за АКК пуснах няколко клипчета, там ги пекат и непокрити. Peace
  love001

Общи условия

Активация на акаунт