Коледа 2012- 3 част

  • 59 690
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Едно питане имам по отношение на меденките. Обикновенно ги правя кръгли и слепвам, там грешка нямам. Обаче онзи ден малки каза "искам ги във формички" и запретнахме ръкави. Първо когато изрязвам с формичката как да пренеса на хартията в тавата...Все ми залепват по малко и чат-пат се обезформят. Първото тесто го раточих по-дебело и те леко бухнаха...ако е много тънко ще станат твърди. Купешките меденки са все тъмни, защо и моите не стават така   newsm78:) АКо заменя бялата захар изцяло с кафява, но от тази тъмно кафявата ще стане ли ефекта?
За айсинга пак ще чета, но да попитам той търпи оцветяване нали?

# 271
  • Мнения: 169
Едно питане имам по отношение на меденките. Обикновенно ги правя кръгли и слепвам, там грешка нямам. Обаче онзи ден малки каза "искам ги във формички" и запретнахме ръкави. Първо когато изрязвам с формичката как да пренеса на хартията в тавата...Все ми залепват по малко и чат-пат се обезформят. Първото тесто го раточих по-дебело и те леко бухнаха...ако е много тънко ще станат твърди. Купешките меденки са все тъмни, защо и моите не стават така   newsm78:) АКо заменя бялата захар изцяло с кафява, но от тази тъмно кафявата ще стане ли ефекта?
За айсинга пак ще чета, но да попитам той търпи оцветяване нали?
Аз разточвам тестото на леко набрашнена повърхност,   когато не се отлепят подхващам от долу с едно пластмасово ножче  Peace
 За отчета една доза линцерови сладки на Наталина и една доза шоколадово портокалови бисквитки на Нудел са опечени и прибрани в кутийте .Чакат слепване  Peace

# 272
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Едно питане имам по отношение на меденките. Обикновенно ги правя кръгли и слепвам, там грешка нямам. Обаче онзи ден малки каза "искам ги във формички" и запретнахме ръкави. Първо когато изрязвам с формичката как да пренеса на хартията в тавата...Все ми залепват по малко и чат-пат се обезформят. Първото тесто го раточих по-дебело и те леко бухнаха...ако е много тънко ще станат твърди. Купешките меденки са все тъмни, защо и моите не стават така   newsm78:) АКо заменя бялата захар изцяло с кафява, но от тази тъмно кафявата ще стане ли ефекта?
За айсинга пак ще чета, но да попитам той търпи оцветяване нали?


При точене на каквото и да е тесто е добре плота да се поръси с малко брашно, за да не залепва тестото. Ако не става местенето с ръка, може да използваш тъп нож за масло.
Но зависи също от какво тесто ги правиш, меденките при печене леко бухват, но след изстиване си възвръщат формата. Провери и количеството на содата в тестото, както и това, че при престояване на тестото, содата "работи" по-дълго и има опасност да се деформират формите. Всъщност не всяко тесто става за изрязани меденки. За да ги направиш по-тъмни, освен кафявата захар, може да им сложиш и лъжица какао, както и да смениш част от брашното с ръжено. Айсинга се оцветява със сладкарски бои, така че няма проблем. Peace

# 273
  • Мнения: 3 448
Утре и аз ще пека шоколадово портокалови бисквитки.

# 274
  • Плевен
  • Мнения: 613
Едно питане имам по отношение на меденките.  Първо когато изрязвам с формичката как да пренеса на хартията в тавата...Все ми залепват по малко и чат-пат се обезформят.
Аз разточвам директно върху хартията за печене, изрязвам формичките и внимателно махам излишните парчета- така не се налага да премествам сладките, а слагам направо с хартията в тавата.

# 275
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Благодаря ви! И аз разточвам в/у поръсена с брашно повърхност...не посмях върху хартията, но ще пробвам. Иначе рецептата е на Джема/Ванчето, една и съща се оказа. Не се бях сетила за какао, благодаря на natalyna . Иначе имаш право содата малко на око я сложих и може да е била една идея повече. Иначе и аз подхващам от плота с ножче или шпатула, но и тогава се получава леко деформиране. Пробвах и директно изрязвам и с формичката пренасям, чат-пат и там лепне за самата форма. Снимах ги, ако остане време ще кача довечера да ги видите. Тези бяха за домашна консумация, че малкия и тестото като опита и вика "мамо, разкошно е"...

# 276
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 806
Момичета, моля ви, ако някой има под ръка пакетче Канела, да погледне и да ми каже колко е грамажът му Simple Smile Купихси голям пакет от 100г и сега не знам колко да отделя за рецептата на Джема , където е 1 пакетче  Confused

# 277
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 764
Моля ви, споделете какъв уред ползвате за смилането на ядките (бадеми, лешници). Аз засега съм с дървеното хаванче, но е голяма борба. Вече ме боли ръката, а още не съм започнала, дето се казва.  Confused

# 278
  • Мнения: 116
Момичета, моля ви, ако някой има под ръка пакетче Канела, да погледне и да ми каже колко е грамажът му Simple Smile Купихси голям пакет от 100г и сега не знам колко да отделя за рецептата на Джема , където е 1 пакетче  Confused

1 пакетче канела е 10g Wink Wink Wink
и моя списък е вече готов само трябва да си набавя продуктите и започвам

# 279
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Моля ви, споделете какъв уред ползвате за смилането на ядките (бадеми, лешници). Аз засега съм с дървеното хаванче, но е голяма борба. Вече ме боли ръката, а още не съм започнала, дето се казва.  Confused

А робот нямаш ли?  Иначе аз съм най-доволна и използвам ръчна машинка за мелене на ядки, защото меля в по-малки количества непосредствено преди да използвам. Peace Нея използвам за мелене на галета или бишкоти и бисквити за непечени сладки.

# 280
  • Мнения: 1 671
Моля ви, споделете какъв уред ползвате за смилането на ядките (бадеми, лешници). Аз засега съм с дървеното хаванче, но е голяма борба. Вече ме боли ръката, а още не съм започнала, дето се казва.  Confused
аз имам ей такова, но ако ми трябва на "брашно" играе чука, Нямам блендер

# 281
  • София
  • Мнения: 64
А аз да ви се оплача, че унищожих първият си щолен.  Sad  Какво и къде обърках не знам, но ще се пукна от яд.

# 282
  • Варна
  • Мнения: 12
Може би вече е коментирано, но не можах да намеря отговора колко време издържат  Портокалово-шоколадови-бисквитки   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626759.msg20505684#msg20505684

От 29.11. започвам с пълна пара сладкоправенето  Party Party Party Party Party

# 283
  • Мнения: 324
Записвам се в темата с идея за елхичка-салата https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/35919_495 … _1153266558_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/302716_26 … _1094692123_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/59622_263 … _1592390160_n.jpg
Благодаря за споделените дотук рецепти и мнения   bouquet

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 17:28 от РингиРингиРае

# 284
  • Мнения: 311

Момичета от Русе, някъде по магазините да сте срещали от боята на Долче прима, която показаха на снимка на стр. 41 от предната тема? Като си нямаме вече Пикадили, а Фантастико никога сме нямали....Вие от къде си купувате боя в Русе?

тук може да видите снимката
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=687306.600

В СБА видях такава боя

Общи условия

Активация на акаунт