Коледа 2012- 3 част

• 59 690
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • София-Младост
Едно питане имам по отношение на меденките. Обикновенно ги правя кръгли и слепвам, там грешка нямам. Обаче онзи ден малки каза "искам ги във формички" и запретнахме ръкави. Първо когато изрязвам с формичката как да пренеса на хартията в тавата...Все ми залепват по малко и чат-пат се обезформят. Първото тесто го раточих по-дебело и те леко бухнаха...ако е много тънко ще станат твърди. Купешките меденки са все тъмни, защо и моите не стават така   newsm78:) АКо заменя бялата захар изцяло с кафява, но от тази тъмно кафявата ще стане ли ефекта?
За айсинга пак ще чета, но да попитам той търпи оцветяване нали?

# 271
Едно питане имам по отношение на меденките. Обикновенно ги правя кръгли и слепвам, там грешка нямам. Обаче онзи ден малки каза "искам ги във формички" и запретнахме ръкави. Първо когато изрязвам с формичката как да пренеса на хартията в тавата...Все ми залепват по малко и чат-пат се обезформят. Първото тесто го раточих по-дебело и те леко бухнаха...ако е много тънко ще станат твърди. Купешките меденки са все тъмни, защо и моите не стават така   newsm78:) АКо заменя бялата захар изцяло с кафява, но от тази тъмно кафявата ще стане ли ефекта?
Аз разточвам тестото на леко набрашнена повърхност,   когато не се отлепят подхващам от долу с едно пластмасово ножче  Peace
 За отчета една доза линцерови сладки на Наталина и една доза шоколадово портокалови бисквитки на Нудел са опечени и прибрани в кутийте .Чакат слепване  Peace

# 272
  • Czech Republic
Едно питане имам по отношение на меденките. Обикновенно ги правя кръгли и слепвам, там грешка нямам. Обаче онзи ден малки каза "искам ги във формички" и запретнахме ръкави. Първо когато изрязвам с формичката как да пренеса на хартията в тавата...Все ми залепват по малко и чат-пат се обезформят. Първото тесто го раточих по-дебело и те леко бухнаха...ако е много тънко ще станат твърди. Купешките меденки са все тъмни, защо и моите не стават така   newsm78:) АКо заменя бялата захар изцяло с кафява, но от тази тъмно кафявата ще стане ли ефекта?

При точене на каквото и да е тесто е добре плота да се поръси с малко брашно, за да не залепва тестото. Ако не става местенето с ръка, може да използваш тъп нож за масло.
Но зависи също от какво тесто ги правиш, меденките при печене леко бухват, но след изстиване си възвръщат формата. Провери и количеството на содата в тестото, както и това, че при престояване на тестото, содата "работи" по-дълго и има опасност да се деформират формите. Всъщност не всяко тесто става за изрязани меденки. За да ги направиш по-тъмни, освен кафявата захар, може да им сложиш и лъжица какао, както и да смениш част от брашното с ръжено. Айсинга се оцветява със сладкарски бои, така че няма проблем. Peace

# 273
Утре и аз ще пека шоколадово портокалови бисквитки.

# 274
  • Плевен
Едно питане имам по отношение на меденките.  Първо когато изрязвам с формичката как да пренеса на хартията в тавата...Все ми залепват по малко и чат-пат се обезформят.
Аз разточвам директно върху хартията за печене, изрязвам формичките и внимателно махам излишните парчета- така не се налага да премествам сладките, а слагам направо с хартията в тавата.

# 275
  • София-Младост
Благодаря ви! И аз разточвам в/у поръсена с брашно повърхност...не посмях върху хартията, но ще пробвам. Иначе рецептата е на Джема/Ванчето, една и съща се оказа. Не се бях сетила за какао, благодаря на natalyna . Иначе имаш право содата малко на око я сложих и може да е била една идея повече. Иначе и аз подхващам от плота с ножче или шпатула, но и тогава се получава леко деформиране. Пробвах и директно изрязвам и с формичката пренасям, чат-пат и там лепне за самата форма. Снимах ги, ако остане време ще кача довечера да ги видите. Тези бяха за домашна консумация, че малкия и тестото като опита и вика "мамо, разкошно е"...

# 276
  • Бургас/Пз
Момичета, моля ви, ако някой има под ръка пакетче Канела, да погледне и да ми каже колко е грамажът му Simple Smile Купихси голям пакет от 100г и сега не знам колко да отделя за рецептата на Джема , където е 1 пакетче  Confused

# 277
  • На планетата Земя
Моля ви, споделете какъв уред ползвате за смилането на ядките (бадеми, лешници). Аз засега съм с дървеното хаванче, но е голяма борба. Вече ме боли ръката, а още не съм започнала, дето се казва.  Confused

# 278
Момичета, моля ви, ако някой има под ръка пакетче Канела, да погледне и да ми каже колко е грамажът му Simple Smile Купихси голям пакет от 100г и сега не знам колко да отделя за рецептата на Джема , където е 1 пакетче  Confused

1 пакетче канела е 10g Wink Wink Wink
и моя списък е вече готов само трябва да си набавя продуктите и започвам

# 279
  • Czech Republic
Моля ви, споделете какъв уред ползвате за смилането на ядките (бадеми, лешници). Аз засега съм с дървеното хаванче, но е голяма борба. Вече ме боли ръката, а още не съм започнала, дето се казва.  Confused

А робот нямаш ли?  Иначе аз съм най-доволна и използвам ръчна машинка за мелене на ядки, защото меля в по-малки количества непосредствено преди да използвам. Peace Нея използвам за мелене на галета или бишкоти и бисквити за непечени сладки.

# 280
аз имам ей такова, но ако ми трябва на "брашно" играе чука, Нямам блендер

# 281
  • София
А аз да ви се оплача, че унищожих първият си щолен.  Sad  Какво и къде обърках не знам, но ще се пукна от яд.

# 282
  • Варна
Може би вече е коментирано, но не можах да намеря отговора колко време издържат  Портокалово-шоколадови-бисквитки   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626759.msg20505684#msg20505684

От 29.11. започвам с пълна пара сладкоправенето  Party Party Party Party Party

# 283
Записвам се в темата с идея за елхичка-салата https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/35919_495 … _1153266558_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/302716_26 … _1094692123_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/59622_263 … _1592390160_n.jpg
Благодаря за споделените дотук рецепти и мнения   bouquet

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 17:28 от РингиРингиРае

# 284

Момичета от Русе, някъде по магазините да сте срещали от боята на Долче прима, която показаха на снимка на стр. 41 от предната тема? Като си нямаме вече Пикадили, а Фантастико никога сме нямали....Вие от къде си купувате боя в Русе?

тук може да видите снимката
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=687306.600

В СБА видях такава боя

Общи условия

Активация на акаунт