Коледа 2012- 3 част

  • 59 696
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
# 76
  • USA
  • Мнения: 5
Ехее,браво на вас момичета-не мога да смогна да ви изчета  bouquet

# 77
  • София
  • Мнения: 761
Вместо запис   bouquet невероятни сте, момичета!!!   chef

Благодаря на всички, които споделиха за гхи-то в предната тема Simple Smile

Имам нов въпрос - от много време, ама наистина много, имам замразени белтъци във фризера за забравени сладки. Дали мога да ги ползвам, какво ще кажете?

Аз също мисля от този уикенд да се захващам със сладкоправенето Mr. Green сърбят ме вече ръчичките  Laughing

# 78
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 004
Изпуснала съм ви, Джема  bouquet
 Да се запиша с  Щолените и се връщам да дочета.

# 79
  • Мнения: 2 122
запис със първи АКК Simple Smile снощи у нас ухаееше на Коледа, сега почвам да го черпя

Аз си купих керамична форма за печене от Лидл за 7 или 8 лева беше, кръгла е, дълбочка- точно събра доза по рецептата на Джема
имат и незалепващо фолио за многократна употреба- купих си две, че ми писна да режа хартии Simple Smile

# 80
  • София
  • Мнения: 1 115
Леле колко сте изписали............

# 81
# 82
  • под тепетата
  • Мнения: 11 108
Купих си боичките, показани от момичетата от Пикадили. Надявам се да са със силни и наситени цветове. Взех жълта, оранжева, червена, синя, зелена, лилава.
 Въпрос и от мен - замразявали ли сте линцерово тесто във фризера ? Утре ще имам повече време, за разлика от следващия уикенд. 
 Джемма - за темата   bouquet

# 83
# 84
  • Мнения: 5 681
Какви са цените на тези боички от Пикадили? Че видях вчера цените на боички в един от сайтовете на първа страница и ми стана лошичко  Laughing

# 85
  • Мнения: 3 448
Какви са цените на тези боички от Пикадили? Че видях вчера цените на боички в един от сайтовете на първа страница и ми стана лошичко  Laughing
Момичета не купувайте боички на д-р Йоткер пълен боклук.Затова май предпочитам да си купя по скъпа но качествена.

# 86
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 3 931
Имам нов въпрос - от много време, ама наистина много, имам замразени белтъци във фризера за забравени сладки. Дали мога да ги ползвам, какво ще кажете?

От колко много време? Simple Smile Аз съм ползвала замразени белтъци в рамките на 3-4 седмици. Направих ги на макарони и станаха що-годе прилични, снегът бухна добре, макар и да се разби по-трудно в сравнение с незамразените. Но не съм тествала по-дълго замразени. Размразявах ги за 1 ден в хладилника и после 2 часа темпериране на стайна температура.

Аз вече направих първите сладки по нова рецепта, довечера ще гледам да пусна снимка и рецептата до ден-два.

# 87
  • под тепетата
  • Мнения: 11 108
Тези не са на доктора. Прахообразни в едни мънЕчки кутийки като напръстничета. По 69ст. бройката, но още не мога да говоря за качество. На Долче прима са. При подправките и пише на картончето боя за сладкиши.

# 88
  • Мнения: 8 390

Имам нов въпрос - от много време, ама наистина много, имам замразени белтъци във фризера за забравени сладки. Дали мога да ги ползвам, какво ще кажете?


Замразените белтъци имат срок на годност 10-12месеца. Така пише в една книжка "Фризер". Дано да си надписала, за да знаеш дали можеш да ги ползваш.  Simple Smile
Срок на съхранение на разбитите жълтъци е 8-10мес. , а на разбитите цели яйца е 10мес.

Джемма, благодаря за отговора!   bouquet

Последна редакция: сб, 24 ное 2012, 11:07 от Fortuna

# 89
  • Мнения: 1 210
 ooooh! аз смятах да правя щолените вчера, но реших да направя японска торта за мама, но сметаната ми не се разби Sad и всичко се провали  Cry

Както и да е днес ще правя Дрезденски щолен, но се обърках с прясното мляко. 3/8л какво точно значи? 3/8 литра- което прави около 375мл?  #Crazy Няколко пъти прочетох рецептата и за това мляко нещо не ми увира главата.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт