Коледа 2012- 3 част

• 59 672
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • Балчик
k a t r i n, за основа на сладките ти пече ли бисквитки или купи готови? Аз си изпекох и замразих за тази Коледа, но ако има готови в подходящ размер, няма да си играя за друг път да пека.

# 226
  • Варна
k a t r i n, за основа на сладките ти пече ли бисквитки или купи готови? Аз си изпекох и замразих за тази Коледа, но ако има готови в подходящ размер, няма да си играя за друг път да пека.
Намерих готови. Тези се оказаха идеални: http://www.milka.bg/milka2/page?siteid=milka2-prd&locale=bgb … 1004&pid=1315. И някакви други намерих, от най-простите, слепени. Но пък лесно се разделяха и също бяха подходящата големина.

# 227
  • Балчик
Благодаря. Hug

Ако пека във форма за кекс нямам проблеми ,защо стана така? Пекла съм козунаци във силиконовите форми и те стават.Но явно с по течното тесто нещо изпускам.
Надявам се някой да ме "светне" какво бъркам

При мен се изпича нормално, пека на 170-180 гр. повече на долен реотан с вентилатор, но и на два реотана съм пекла. Peace Пробвай отдолу първо, докато се надигне.

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 16:14 от Джемма

# 228
  • БГ
Момичета как се процедира със шоколадов ковертюр? Купих от Лидъл и съм в чуденка, че няма упътване. newsm78

# 229
  • Балчик
Момичета как се процедира със шоколадов ковертюр? Купих от Лидъл и съм в чуденка, че няма упътване. newsm78

http://www.bakedmedia.eu/bg/tehnology/tehnologii-shokolatierstvo … koladov-kuvertiur

# 230
  • БГ

http://www.bakedmedia.eu/bg/tehnology/tehnologii-shokolatierstvo … koladov-kuvertiur
мерси  bouquet

# 231
petia_tag ,благодаря ти много  Hug
Аз мислех вместо звезди на кръгчета да изрежа фигурките и без да беля марципана да срежа една шайба от рулото с шоколада и да го поставя върху кръга , така поне си го представям ,на практика не знам какво ще се получи . newsm78  А за какво се ползва този мзрципан на руло  Embarassed

# 232
А за какво се ползва този мзрципан на руло  Embarassed

По принцип се води десерт и е за ядене, някой го белят и точат или слагат в щолен.

# 233
  • София
petia_tag ,благодаря ти много  Hug
Аз мислех вместо звезди на кръгчета да изрежа фигурките и без да беля марципана да срежа една шайба от рулото с шоколада и да го поставя върху кръга , така поне си го представям ,на практика не знам какво ще се получи . newsm78  А за какво се ползва този мзрципан на руло  Embarassed
Рулото с шоколада е за директна консумация. Ще седи като тройна бисквита и няма да се залепи много добра, а и сладко ще стане много. Другия си е за покритие на торти и за сладки.

# 234
petia_tag   Hug , още тази вечер марципана  ще е десерта..а те го обожават ,  и аз де  Laughing
И от утре ще търся този ,който го показвате...Много ти благодаря за инфото ,без твоите съвети представям си какви нерви щях да ...  bouquet

# 235
  • DE
Чета ви от няколко дни и ми е едно коледно вече Simple Smile Чак едва ме свърта на работа, само си мисля какво да правя за Коледа. За сега съм се спряла на АКК, меденките на Джемма, линцерови сладки, Choko crincles и Cookies. Чакам и колежка да ми донесе рецепта за лебкухен, който ставал много лесно Simple Smile

# 236
Чакам и колежка да ми донесе рецепта за лебкухен, който ставал много лесно Simple Smile

Моля те, сподели рецептата, когато я получиш. Обожавам лебкухен, пробвала съм разни вариант, но все не се получават като тези, които съм пробвала в Германия.

# 237
  • Австрия
Чакам и колежка да ми донесе рецепта за лебкухен, който ставал много лесно Simple Smile

Моля те, сподели рецептата, когато я получиш. Обожавам лебкухен, пробвала съм разни вариант, но все не се получават като тези, които съм пробвала в Германия.

Фукла , ето ти рецепта за австрийски лебкухен. Може да ти хареса.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=687306.msg23578269#msg23578269

# 238
Благодаря много, nudel33, ще ги пробвам. Дали ще стане, ако им сложа пълнеж от кайсиево сладко, примерно?

# 239
Направих и първите щолени, но не знам защо станаха малко твърдички. Все пак ги метнах в една торба и после в една кофа... Mr. Green сега отлежават на терасата  Peace Ето и снимка

Общи условия

Активация на акаунт