Коледа 2012- 3 част

  • 60 065
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 1 080
Моля ви, споделете какъв уред ползвате за смилането на ядките (бадеми, лешници). Аз засега съм с дървеното хаванче, но е голяма борба. Вече ме боли ръката, а още не съм започнала, дето се казва.  Confused
Такава машинка с бурканче купих и изхвърлих, счупи се на първа употреба. Ако ми трябват много ситно-за ванилени кравайчета направо с пасатора, по едро ги режа с нож. Нямам блендер и робот.

# 286
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838

Такава машинка с бурканче купих и изхвърлих, счупи се на първа употреба.
имам такава от 5 години и си я ползвам много често,нямам никакъв проблем

# 287
  • Мнения: 12 379

Мисля да ползвам тази идея при сервирането на масата по празниците, но да сложа под чашите елхичка от меденки или други коледни слаки, мини къщичка..

И аз за едро мелене вадя машинката с бурканчето, за ситно приставка на пасатора с ножче.

# 288
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Сиси ♥♥, супер е идеята. Hug  bouquet

# 289
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 775
Благодаря ви за идеите за мелене   bouquet. Все още успявам да държа робота далече от нас, много станаха техниките и машинките, място никакво. Но ми дадохте добра идея с мелачката. Мисля, че имам нещо подобрно, което преди много време ползвах за мелене на мак. Ще разровя у дома, може и да свърши работа.

# 290
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 818
Момичета, моля ви, ако някой има под ръка пакетче Канела, да погледне и да ми каже колко е грамажът му Simple Smile Купихси голям пакет от 100г и сега не знам колко да отделя за рецептата на Джема , където е 1 пакетче  Confused

1 пакетче канела е 10g Wink Wink Wink
и моя списък е вече готов само трябва да си набавя продуктите и започвам

Благодаря

# 291
# 292
  • Хасково
  • Мнения: 457
И аз се записвам при вас, коледни вълшебници    Blush
Досега за Коледа съм правила само тези джинджифилови бисквити http://thegingercookies.blogspot.com/2010/12/blog-post_11.html (невероятни са и който съм почерпила се влюбва) и  четворните меденки( всички продукти са по 4) - рецептата е от бабата на моя приятелка и също са разкошни.
Тази година реших да разнообразя и добавям към списъка Линцеровите сладки на Natalyna и ванилени кравайчета, може би и шарени топки, че децата много им се радват.
В неделя направих пробно половин доза линцери, намазах ги с мармалад и сложих ябълка и вчера вече бяха омекнали. Използвах домашно сладко - половината са с кайсиево, което смелих с робота, за да ми е по-лесно, че иначе не се маже с тези големи парченца, а другата с вишнево желе. От половин доза ми излезнаха 23двойни сладки  Wink

Последна редакция: вт, 27 ное 2012, 22:36 от Ivayla_

# 293
  • Мнения: 0
Здравейте страхотни дами   bouquet

Направих първата доза меденки. Хиляди благодарности на Джемма за рецептата   bouquet






# 294
  • София
  • Мнения: 2 649
Може би вече е коментирано, но не можах да намеря отговора колко време издържат  Портокалово-шоколадови-бисквитки   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626759.msg20505684#msg20505684

От 29.11. започвам с пълна пара сладкоправенето  Party Party Party Party Party
аз не бих ги правила по-рано от три дена преди Коледа. Кремът е с жълтъци и е нетраен. Иначе самите сладки са маслени и биха търпяли отлежаване, но при условие, че се слепят с крем, ще омекнат много бързо.  Peace

# 295
  • Мнения: 3 450
Може би вече е коментирано, но не можах да намеря отговора колко време издържат  Портокалово-шоколадови-бисквитки   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626759.msg20505684#msg20505684

От 29.11. започвам с пълна пара сладкоправенето  Party Party Party Party Party
аз не бих ги правила по-рано от три дена преди Коледа. Кремът е с жълтъци и е нетраен. Иначе самите сладки са маслени и биха търпяли отлежаване, но при условие, че се слепят с крем, ще омекнат много бързо.  Peace
Ами аз ще ги направя сигурно утре а ще ги слепя 2-3дни преди Коледа.Ако не са слепени мисля че няма да има проблеми но да кажат и момичетата които са ги правили.

# 296
  • Мнения: 50
Тази година за първи път ще правя щолен. Изчетох доста рецепти и ми направи впечатление,че в някои няма яйца, а в други има. Да попитам, каква е разликата във вкуса? И също, може ли щолена да се пече във форма за кекс, а не в тава? Simple Smile Благодаря.

# 297
  • Мнения: 1 080

Такава машинка с бурканче купих и изхвърлих, счупи се на първа употреба.
имам такава от 5 години и си я ползвам много често,нямам никакъв проблем
Аз я купувах от Кауфланд, който има по-стара може и да са по-качествени. Тоя металния резец излиза от леглото и падат едни шайби, после падна ровене и за капак се накривиха резците. Директно в кофата приключи първото ползване.

# 298
  • Мнения: 661
здравейте !
изпуснах ви , напоследък не успявам да намеря време и да чета .
на 27.11 направих първия си АКК . като че го прегорих . пекох в метални кутии от консервирани домати - т.е. по-малки кейкчета около 2 часа и десетина минути . ще поя пък какъвто и да е ще се яде . впрочем единият  целичък го излапах още врял . и преди съм опитвала , моя приятелка го прави вече 2 години . намирам го по-скоро интересен , отколкото вкусен Laughing.

имам резачка - ръчна от икеа http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=14924. върши страхотна работа за рязане или смилане на ядки , зависи колко дълго ще мелите .

# 299
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Тази година за първи път ще правя щолен. Изчетох доста рецепти и ми направи впечатление,че в някои няма яйца, а в други има. Да попитам, каква е разликата във вкуса? И също, може ли щолена да се пече във форма за кекс, а не в тава? Simple Smile Благодаря.

Може да се пече във форма за кекс. Peace

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 09:59 от Джемма

Общи условия

Активация на акаунт