Коледа 2012- 3 част

  • 59 759
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • София
  • Мнения: 2 649
mimi0585, Rouzi, Джемма, kiara69, zornitza, благодаря ви много за отзивите!  Grinning

Относно декорираните меденки. Не стават твърди като са украсени от сега. След покриването с фондан(моделираща маса), престояват ден-два на масата, за да изсъхне достатъчно украсата и да не се развали като прибера пак сладките в кутията. От там нататъка, си седят в затворена кутия и няма как покритието да изсъхне и да стане на "камък".  Peace

# 646
  • Мнения: 3 449
mimi0585, Rouzi, Джемма, kiara69, zornitza, благодаря ви много за отзивите!  Grinning

Относно декорираните меденки. Не стават твърди като са украсени от сега. След покриването с фондан(моделираща маса), престояват ден-два на масата, за да изсъхне достатъчно украсата и да не се развали като прибера пак сладките в кутията. От там нататъка, си седят в затворена кутия и няма как покритието да изсъхне и да стане на "камък".  Peace
Благодаря ти ще ги украся и аз тогава. Hug

# 647
  • Мнения: 13
добро утро и от мен
вчера си купих 3-те кутии със снежковците от Кауфланд
и естествено трябваше веднага да влязат в употреба и направих първата доза меденки на Джема
станаха много добре, утре снимки, защото днес нямам кабел за апарата
като наближи Коледа ще ги украся с белтъчна глазура

# 648
  • София
  • Мнения: 160
Току що се усетих, че на половин доза шолени съм сложила малко повече от половин кубче мая. Направо се чудя как станаха. Поне на вид де.

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 11:20 от redreny2000

# 649
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 149
И аз да се отчета. Ама в какъв филм се вкарах сама... ooooh! Реших, че ще ми е по-лесно като направя първо няколко теста накуп и после само да пека. Да, ама не. Crossing Arms Тестата станаха лесно (линцерите на Наталина, меденките на Джули и джинджифилови бисквитки на Краси.мира). Но после като се почна едно голямо сладкоизрязване и сладкопечене, та цяла неделя. ooooh! За един ден направих над 300 сладки и меденки (без да броя изядените). Crazy Имам мускулна треска на ръцете (не е шега). Така че не правете като мен. Mr. Green Ще украсявам по-натам, като наближи Коледа. Сега всичко чинно е прибрано в кутии, но докога не знам (малкото диване упорито се върти като котарак около тях).

# 650
  • Мнения: 2
bimbaaa,соленките издържат 10-15 дни,особено ако са направени без яйца.
200г меко масло,200г стрито сирене и около 250г брашно.Оставя се тестото за  1 нощ в хладилник.
Много са сполучливи соленките с крема на Джемма.Аз имам рецептата от свекърва ми и съм много доволна.

# 651
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Mileto, перфектни кексове. Hug

# 652
  • Мнения: 50
Здравейте момичета, не ми се отваря линка към Шоколадовите звезди с капучино на Габи ако може някой да ми помогне с рецептата ще ви бъда много благодарна.  bouquet

# 653
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Здравейте момичета, не ми се отваря линка към Шоколадовите звезди с капучино на Габи ако може някой да ми помогне с рецептата ще ви бъда много благодарна.  bouquet
http://passionscooking.blogspot.com/2010/12/blog-post_1117.html

# 654
  • Мнения: 50
Ала-Бала,хиляди благодарности  bouquet

# 655
  • Мнения: 2 871
Тази неделя и аз се отчетох с едни меденки по рецептата на Джемма   bouquet и станаха божествени - топят се в устата. Изчаках ги да изстинат хубаво и ги слепих с мармалад. Снимах една част и като сваля снимката ще покажа. Коментирате брашното - при мен отиде малко повече от 500 грама.
Другата събота и неделя продължавам, тъй като през седмицата съм на работа и не мога.

# 656
  • Мнения: 1 884
Тази неделя и аз се отчетох с едни меденки по рецептата на Джемма   bouquet и станаха божествени - топят се в устата. Изчаках ги да изстинат хубаво и ги слепих с мармалад. Снимах една част и като сваля снимката ще покажа. Коментирате брашното - при мен отиде малко повече от 500 грама.
Другата събота и неделя продължавам, тъй като през седмицата съм на работа и не мога.
С масло ли ги прави или с маргарин?
Аз днес напазарувах и по късно ще замесвам тестата и утре почвам да пека.

# 657
  • До Балкана
  • Мнения: 100
С олио. В рецептата не пише нищо за масло или маргарин!

# 658
  • Мнения: 2 871
С олио. В рецептата не пише нищо за масло.

Точно това щях да пиша и аз.  Hug

# 659
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Няма масло и маргарин, само олио. Peace

Общи условия

Активация на акаунт