Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 50

• 43 987
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
  • по пътеката
имам едно питане, на някой направи ли му впе4атление въздействието в/у мустафа сънят ,който разказа мехмет? какво има в този сън ,което толкова е странно?

# 346
Шекер ага събра 6 гласа в анкетата за "любим мъжки образ" от ВВ. Факт, който ясно говори, че още 5 момичета си признават колко положителен е МОЯТ човек!   Peace Това ме зарадва, но....напоследък трудно се справям с "прането" Naughty

Скрит текст:

То цели камари!!! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

И добрият човек се кахъри! Ето:

И да сме си наясно! Отстъпвам Шекер ага на всяка съфорумка за посрещане на повече от 8 човека в къщи!!  Naughty За текущите задължения е само МОЙ! Аз не го претоварвам изобщо. По-лесно беше да свикна домашните любимци на препечени филийки, омлети и загорели манджи.
Хубав ден, момичета!  Hug Hug Hug

# 347
  • до най слънчевия бряг
 О   mamata48   появи   ли  се ,  видя ли , и в миналата тема  твоя любимец те  търсеше  
  А за коледните празници още от сега му прави графика  
 Laughing

# 348
keraounba ,не е страно.По право Мустафа трябва да е наследник на трона,
а Сюлейман сънува на трона Мехмет.Знае ,че Хюрем има голямо влияние над
султана и съня да стане реалност не е невъзможен

# 349
Много,много благодаря на Невин и Елена,за поредната преведена серия!  love001 smile3501  love001

# 350
Елпида, Ибрахим я иска тази красавица за да я подари на султана. Според източниците, тя е една от най-образованите жени по онова време. Явно е, че срещу не особено красивата, но умна Хюррем трябва да се противопостави друг интелект.

keraounba, разбира се, че сънят има ефект върху Мустафа . Показва му, че може да не се пребори за трона. С изпращането му в Маниса се обявява съревнованието за трона. Не че той някога е мислил, че трона му се пада по право (поне във филма така ни го показват. Майка му и Валиде го нахъсваха, че трона е негов, но той постоянно питаше кога ще иде в провинцията. Колкото по-рано отиде, толкова по-голям опит ще натрупа и ще има повече време да го заобичат хората и да го подкрепят в борбата за трона. Точно тази борба води до нещо подобно на гражданска война при всеки нов султан и затова въвеждат братоубийствения закон).

# 351
имам едно питане, на някой направи ли му впе4атление въздействието в/у мустафа сънят ,който разказа мехмет? какво има в този сън ,което толкова е странно?

Намек ,че Сюлейман предпочина Мехмед за престолонаследник.
Самия Сюлейман каза ,че всеки от принцовене има вероятност да седне на трона.

# 352
О   mamata48   появи   ли  се ,  видя ли , и в миналата тема  твоя любимец те  търсеше  
  А за коледните празници още от сега му прави графика  
 Laughing

Скрит текст:
Всичко гледам,джанъм! И чета ли, чета... Cry  И ...  newsm78 newsm78 newsm78

Сирен, нямай грижа, миличка! Той е добричък, уважителен, работлив, сговорчив...Ще ни помогне да посрещнем едни спокойни и добри зимни празници, нали? smile3503 newsm51

# 353
  • Burgas
keraounba ,не е страно.По право Мустафа трябва да е наследник на трона,
а Сюлейман сънува на трона Мехмет.Знае ,че Хюрем има голямо влияние над
султана и съня да стане реалност не е невъзможен

разбира се, така е . Мустафа до сега беше много самоуверен , но след този разговор и на него му омекна земята под краката, колкото `и да го поддържа Махито ...
На мен по- голямо впечатление ми направи реакцията на Мехмед, когато баща му му говореше за законите на империята ...Милия Мехмед, толкова беше уплашен, като едно беззащитно дете зяпаше в недоумение и страх . И как питаше   Мустфа, дали ще го убие ...много ме развълнуваха тези сцени .
Каква психика трябва да имаш за да  приемеш всичко това ?

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 12:52 от PIPINA127

# 354
ако съм на мястото на Сс бих си хванала Хюрем и дим да ме няма,егати империята и битки за власт,заминавам да си изживея любовта на спокойствие,без интриги и сумати убийства!

# 355
  • Burgas
А кой стреля по Мехмед ?Мислите ли, че ще разкрият убиеца ?

# 356
Корделия,

Изабела която вкараха е измислена- не е съществувала.
Не е Изабела Кастилска.
Тази беше Изабела Фортуна.
Вярвай, че ако наистина се бяха изгаврили с Испанската Кралица, нямаше да мине без последствия.
Представяш ли си да бяха изкарали най-великата Испанска Кралица - к..... а на Султана Laughing Laughing Laughing

А за Нурбану не е рано, докарват я в харема през 1537година, което е след 1 година.

Мустафа има право на престола, колкото и останалите принцове. Естествено, ако Султана беше умрял щеше да го наследи Мустафа, защото другите бяха малки.
В ОИ не е като в Европейските дворове- първородният син.
Затова и закона за Братоубийството - докато има живи братя на Султана, те са претенденти за трона, могат по всяко време да детронират Султана.

# 357
  • Burgas

Според източниците, тя е една от най-образованите жени по онова време. Явно е, че срещу не особено красивата, но умна Хюррем трябва да се противопостави друг интелект.

Абе, ако ме питат мене, хич да не се морят ... Няма да стане и това противопоставяне.

Можеш на интелект да противопоставяш интелект , че даже и в комбинация с красота, но Хюрем притежава и огромна,  самоотвержена любов, на която новата съперница едва ли ще има какво да противопостави  newsm78
... даже  има голяма вероятност още от самото начало това да бъде провалено ,  ако султана я отсъпи  на  Мехмед. Направо ще предаде най- голямата красота  в света  и интелекта `и  в ръцете на сина си.

Много ще значи този ход.

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 16:13 от PIPINA127

# 358
Корделия,

Изабела която вкараха е измислена- не е съществувала.
Не е Изабела Кастилска.
Тази беше Изабела Фортуна.
Вярвай, че ако наистина се бяха изгаврили с Испанската Кралица, нямаше да мине без последствия.
Представяш ли си да бяха изкарали най-великата Испанска Кралица - к..... а на Султана Laughing Laughing Laughing

А за Нурбану не е рано, докарват я в харема през 1537година, което е след 1 година.

Мустафа има право на престола, колкото и останалите принцове. Естествено, ако Султана беше умрял щеше да го наследи Мустафа, защото другите бяха малки.
В ОИ не е като в Европейските дворове- първородният син.
Затова и закона за Братоубийството - докато има живи братя на Султана, те са претенденти за трона, могат по всяко време да детронират Султана.

В момента мисля, че е 1538 година, защото всички са пораснали и похода свърши, когато Ибрахим тръгна на похода беше 1536 и би било логично сега да е 1538.

# 359
Значи е време Ибрахим да умре щом е 1538 година.Той умира две години след Валиде,а тя си отива през 1536 год.

Общи условия

Активация на акаунт