Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 50

• 44 169
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
..
Призовавам и аз, моля не приемайте всичко написано за Хюрем, Ибрахим и който и да било като лична обида – смешно е и глупаво.
Нека споделим това, което ни е харесало. Мисъл, ако ни е хрумнала и най-важното – УВАЖЕНИЕ КЪМ МНЕНИЕТО НА ДРУГИТЕ!. Peace
 bouquet
Проблема според мен е ,че има моменти когато някой каже какво му е харесало и защо в Хюрем , се намира друг който да го засипе с "еее убийца.." и пр.. дотакава степен се напада образа и тези дни и логично се защитава,че на голяма част втръсна /и от двете страни,както и на такива които нямат страна../ .Най-лошото е че се започнха едни квалификации .И ако ти се чудиш от кой отбор си,аз постоянно се пазя да не сбъркам някое правило  Laughing.
И за да не е спам - момента ,който мен разтърси в 74 серия бе ,когато Нигяр видя Кадер .Мъчно ми е за Елена и Михримах.. не се очертава да бъдат щастливи.
*¨*morski_briz*¨* -  много ми хареса мението ти.Има логика и в думите ти за Ибрахим,но аз го виждам малко по-черен ,та тая част не я споделям..просто не му вярвам в добрите помисли .

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 02:45 от katia13

# 556
  • Мюнхен
Да кажа, упс- да напиша и аз няколко реда, макар че хииич не мога да се определя в кой лагер или отбор съм! newsm78 Затова писаниците за  „патроните на отборите” в спойлер!!!!! Naughty

Скрит текст:
Харесвам Хюррем, оправдавам много от постъпките и, с ясното съзнание, че са продиктувани най-вече от времето и мястото, в което живее. Лесно е да съдим от нашата камбанария- от нашето време, от нашето място, но …, ако се поставя на нейното място може и не звяр, ами зверище да се окажа. Само при мисълта, че може косъм да падне от главите на рожбите ми, а камо ли пък някой да ми ги заплашва с нещо  още по-лошо! Лелеее, враг ми е! И то до живот- или аз ще го унищожа или той мене!
                А що се отнася до любовта- е, вярвам и!!! Не зная дали Мерийем ме накара да и повярвам, дали сценаристите или в действителност е била толкова влюбена, но наистина смятам, че Хюррем обича султана. И то не само, защото 2 пъти беше готова да умре в името на тази любов, не и защото изпи приспивателното, мислейки го за отрова, а защото виждам как се променя, когато е сигурна в любовта му- тя сияе, грее цялото и същество.”Човек е силен, когато е обичан и слаб, когато обича” – мъдро, нали! И аз виждам потвърждение в поведението на Хюррем. Когато се съмнява в любовта на султана, тя буди съжаление, толкова е слаба. И обратно- когато е убедена, че е обичана, чак започва да ни дразни с гордо вдигнатата си глава. Точно затова и повярвах в думите и, че без любимия нито трона, нито короната струват нещо! Защото ТОЙ е живота!
                   По отношение на „равносметката” от 74 еп. на  Fen...68 Hug моето мнение е следното:
1.   „Дипломатическия ход”-все още не сме я видели тази среща, но съм съгласна, че трябва да търси коз.Все пак Ибрахим отново я излъга. Тя трябва да има готовност. Дали ще вклини Рейес между султана и Ибрахим? Мисля, че това ще видим по-нататък.
2.   Нигяр-Кадер.  Ако може да използва този коз, защо не, но пък аз не виждам нищо лошо да използва  детето за да разведе Рустем и Нигяр/все пак тя обеща  на Рустем, че ще се разведе с Нигяр,нали трябва да има причина за този развод/. Още повече, че по този начин ще успее да събере майката с това невинно същество.
3.   Заповедта да бъде убита Фирюзе. Също я оправдавам-щом няма друг начин. Пък и Ф. стана прекалено нахална- дори задължителния поклон не прави. Какво като е любимка на султана! Та това , Хюррем все още не си позволява дори по отношение на Махидевран! Коя е Фирюзе, та да си позволява?
4.   Заплаши Махи, в отговор на нейните подигравки. Нима трябваше да сведе  виновно и засрамено глава?
5.   Фатма! Е, и аз не бих гледала равнодушно човек, който се е опитал да ме убие как издевателства над друго същество, още повече беззащитно!
6.   Да, ценни са съветите и по отношение на Елена- нека отстоява любовта си! Подбудите и са користни, съгласна съм. Не я оправдавам, че ги има, но и аз бих набутала този коз в ръкава си щом с него, може би ще осигуря бъдеще за децата си или поне за някое от тях.
7.   Опита да напълни главата на Сю. Ами и аз бих споделила това, което мисля с любимия човек до мен. Нима никога не сте се оплаквали вкъщи от някой, който гледа с недобро око на вас? Да, вярно, това споделяне може да има лоши последствия, но за кого- за човека, който откакто ме вижда се опитва да ме удави в капчица вода? Ами хубаво!!! Ситуацията е същата- Хю говори за Махи. А Махи на мястото на Хю, дали би я пожалила? Дали не би направила същото, ако не и по-лошо и страшно?
Това е била действителността. Такива са били взаимоотношенията в онзи змиярник- харема. Така както оправдавам действията на Хю, така и много от действията на Махи оправдах. Въпреки, че тя имаше защитата и на Валиде, и на Ибрахим.
            И няколко думички да другия ми любимец-  Ибрахим паша. Да! Това беше серията на Ибо!!!!
Разнолик и твърде сложен образ. Всичко от неговия характер видяхме в тази серия. Бащина обич и грижливост! Отговорност пред любимата жена- Хатидже./не наложи волята си, не настоя детето да остане, не прекалява с посещенията при детето, съгласи се с мнението и и не каза на децата си коя е Кадер…../. Дори, когато и повиши тон, че се оплаква пред външни хора, това беше продиктувано от загриженост, не само за него самия, а за семейството му. Не е необходимо проблемите в отношенията им да се изнасят навън. Той е убеден, че тези проблеми могат сами да ги разрешат. Дали обича Хатидже? Думите му/цитирам по памет/: „Пази любовта ни не като султанка, а с доброто си обичливо сърце!”- за мен са признание, че той продължава да обича онази мила Хатидже, за която се ожени и по много точен и внимателен начин и показа, че той е при нея, не, защото е султанка, не, защото е сестра на султана или защото е от Династията, а защото обича точно нея с нейното влюбено сърце. Дори ако щете и намекна, че от това непрекъснато споменаване на династията го боли.
                         В тази серия видяхме и приятеля Ибрахим- той върна „любимата играчка” на СС и го направи не напук на Хюррем, а защото знаеше, че султанът не би одобрил това. Едва ли го направи от страх- та той винаги успява да излезе от такива ситуации, да не говорим, че спокойно би стоварил вината върху Хюррем. Направи го за приятеля си! Дори сподели- както в доброто старо време – и за Кадер. Пак внимателно, без да напада и обижда. Е, да, вярно, избра мъничък промеждутък от време, може би от притеснение СС да не се ядоса- но това си е тактика, а знаем че Ибо е добър стратег.
                    За това, че е добър държавник няма да пиша- мисля, че е ясно за всички- и всички му го признават!  Да, опияни се от властта, но и бързо изтрезнява. За мен думите пред посланниците бяха точно на място и имаха желания ефект. Жалкото е, че много малко хора по онова време и то в двореца, биха преценили правилни или неправилни са те. Извадени от контекста на мисията, с която се е захванал, вероятно ще му струват  живота.
                И само няколко думи за Нигяр. Смятам, че я обича истински и че тези чувства не са изпепелени. Просто след новото „отрезвяване”, този умен и интелигентен мъж разбра, че това е невъзможна любов. Ако продължи да я обича както преди, той вреди и на нея, и на себе си, и на семейството си. Но аз вярвам, че някъде дълбоко в сърцето си е скътал тази обич, но я е заключил с 9 катинара. Лично мнение- факта, че тази любов е жива, макар и заключена е срещата на Нигяр с детето в градината. Не ми се вярва Матракчъ да реши на своя глава да показва детето на майката.
              И само няколко думи за Мустафа.  Махидевран пося в сърцето му семенцето на страха- страха да бъде отстранен от престола. Този престол, за който всички му втълпяваха, че едва ли не му се полага по право. Разбира се, докато слушаше страховете на майка си, че Хюррем ще направи така, че някой от братята му да му отнеме султанството, той се подсмиваше и я успокояваше. Но сега?   Сега това семенце ще започне да расте. Обилно го поляха и СС и Мехмед. Според мен, точно заради нарастващия страх, Мустафа ще направи фаталната погрешна стъпка, която ще му струва живота.
             Простете ми, но не можах с две думи да изразя това, което мисля. Praynig

Страхотен пост. Написала си моите мисли, но  по много по-хубав начин от това, което бих могла аз. От който и "отбор" да си ми харесва. Поздравления!   bouquet  bouquet

А тази комбинация дали нямаше да ни се хареса повече?

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 03:46 от bggirl22

# 557
Добро утро на всички,
----
Цитат : Никъде във филма не ни казаха по никакъв начин, че Ибрахим беше взел решение да убие Нигяр....А ти казваш със сигурност..значи е твой извод по-скоро.
---

Да, вярно е, това е мое мнение въз основа на събитията  в еп.57 и еп.58
В еп.57 Пашата  сложи край на връзката с Нигяр , но искаше тя да е добре, заръча на Матракчъ да се грижи за нея
Но в еп.58 нещата се объркаха
На смъртно легло беше не кой да е , а майката на султана и то по вина на Нигяр и Пашата,истината за техните отношения не и понесе,тя щеше да каже всичко на СС, но инсулта я повали
Редейки този пъзел причина – следствие, мисля че за пръв път Пашата се уплаши от гнева на Господаря
И започна да чисти
Първо,  агата който го проследи, а според мен реши да жертва и Нигяр /защото на жените не може да се вярва/, въпреки, че когато се върна от похода  и каза ....как си могла да си помислиш ,че искам да те премахна
Може да се каже, че тук процентите на двете възможности са 50 на 50
И да, това е мое мнение
Но, защо ли двамата аги имаха толкова кръвнишки физиономии , не ми приличаха на хора, които идват да се погрижат за някой, а по-скоро бяха хора дошли за жертвата си

# 558
Добро утро! Hug
Благодаря за превода на 74 еп. bouquet - вчера със зор го изгледах, че беше голяма навалица вкъщи Crazy
Нямам търпение за 75 еп. - ще бъде много интересен smile3508
Отивам да търся трейлър 1  animal037

# 559
Да кажа, упс- да напиша и аз няколко реда, макар че хииич не мога да се определя в кой лагер или отбор съм! newsm78 Затова писаниците за  „патроните на отборите” в спойлер!!!!! Naughty

Не е необходимо да се извиняваш - нито за липсата на "отборен дух", нито за дългичките си мисли. Hug
На мен също ми е много трудно да се изразявам кратко, още повече, когато имам много какво да кажа. Искам да те поздравя за точното и аргументирано мнение! Разбира се, не съм съгласна с всичко казано от теб, но разбрах твоята позиция Peace Това е начина, по който ми се иска да дискутираме тук и дано твоят пост послужи като пример за това!
Приятна и успешна седмица на всички!

# 560
Добро утро!
Благодаря на всички,които ползват осмато копче на първия ред-скрит текст! smile3525
Честно така любознателността ми се появява и чета повечко,докато преди с тези огромни писания-отщяваше ми се четенето. newsm53

Лек и приятен ден-довечера-нов фрагман smile3521 и нови вълнения. smile3506

# 561
Къде е тоя трейлър smile3511
И последните страници на 49 тема обходих, и нищо не видях Crazy
Моля за помоооооооооооооооооооооооощ Praynig

# 562
Благодарение на vip42 изгледах трейлъра Heart Eyes
Та Махито дали има нещо общо със стрелата в гърба на Мехмет Thinking При въпроса от страна на Мустафа, тя малко виновно гледаше Rolling Eyes

# 563
  • Атлантис, Галактика Пегас
Аз честно казано не мисля че Махи има нещо общо.
Мисля че не и стиска да го направи и то в Санджака на Мустафа- това е пряко обвинение.

# 564
Аз все си мисля, че тази стрела беше за Мустафа. Може би от онзи търговец на килими, за който беше сгодена Елена  newsm78

# 565
  • Атлантис, Галактика Пегас
И аз така подозирам. Стрелата не е за Мехмет.

# 566
  • somewhere near the sea
За мен Ибрахим е по- пълнокръвен и разностранен образ. Разбирам, че султанът е като бог, той не може да показва човешка слабост- тази, която прояви(любовта към Хюррем) е достатъчна.

Но Ибрахим...Толкова раздвоен, че чак плаши. Сякаш самият той не знае кое у него е водешо начало:дали обикновеността на рибаря от Парга, който иска нормални човешки радости, или  могъществото на първи везир. Да не знаеш кога е искрен и кое у него надделява...Понякога тази тежест му идва в повече. В последните епизоди забелязвам как раменете на актьора са някак приведени, върви леко изгърбен, гледа изпод вежди. Браво за играта.

# 567
Аз все си мисля, че тази стрела беше за Мустафа. Може би от онзи търговец на килими, за който беше сгодена Елена  newsm78

А кой знаеше, че те ще са в гората? Не вярвам оня по цял ден да ходи из гората и да се надява, че ще излязат точно там. Вътрешен човек е според мен. Отделно - бяха на достатъчно разстояние един от друг, за да не могат да уцелят Мустафа, а стрелата да се забие така точно в Мехмет. Направо някой си изчака Мустафа да се отдалечи на безопасно разстояние и действа.

# 568
Аз все си мисля, че тази стрела беше за Мустафа. Може би от онзи търговец на килими, за който беше сгодена Елена  newsm78

А кой знаеше, че те ще са в гората? Не вярвам оня по цял ден да ходи из гората и да се надява, че ще излязат точно там. Вътрешен човек е според мен. Отделно - бяха на достатъчно разстояние един от друг, за да не могат да уцелят Мустафа, а стрелата да се забие така точно в Мехмет. Направо някой си изчака Мустафа да се отдалечи на безопасно разстояние и действа.

Но с отстраняването на Мехмед какво постигат? Хюррем има още 3-ма претенденти за престола, значи трябва да убият всички.
А "килимаджията" е обезумял от ярост, ревност и омраза - има мотив.

# 569
  • Burgas
ДОБРО УТРО НА ВСИЧКИ И ОТ МЕН !  bouquet

*¨*morski_briz*¨*, благодаря за хубавия пост.

Това за Мустафа много точно е казано. Точно това семенце , което пося Махидевран  и на което гледахме, като нещо нормално , ще обърне каруцата.
Докато Мехмед ме трогна много повече с наивно- детското си изражение изпълнен с чисто човешки страх и даже увереност, че любимия му брат не би му посегнал. А обърнахте ли внимание в какъв момент връхлетя стрелата и къде се заби. Тя го улучи точно, като  отговор на Мустафа на въпроса на Мехмед дали ще го убие. И се заби в гърба му . А какво си е мислел Мехмед докато падаше на земята в ръцете на брат си ? Дали  чу неговите думи , че няма да посегне на живота му и дали ще им повярва със стрела във гърба  си?

Мисля, че тази сцена поставя много въпроси и от тук насетне отношенията мужду братята няма да са такива, каквито ги виждахме до сега.
Затова може и стрелецът да не бъде открит.
   Аз вярвам, че нямат отношение нито Мустафа, нито Махи, но естествено е обстоятелствата да са срещу тях, не  заради друго , а именно заради това семенце на Махидевран , посято в миналото и поливано  до този момент.

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 12:21 от PIPINA127

Общи условия

Активация на акаунт