Въпрос за една къща, 3-ма наследници и едно бъдещо бебе

• 4 848
  • 44
  •   1
Отговори
ОК, аз от много години не живея в БГ и не съм запозната със законите.
Ако някой е запознат и даде инфо, ще съм благодарна за помощта Hug, защото аз съвет не мога да дам.

Ситуацията е следната:
Има един апартамент. 50% е на майката, 25% на синът и, 25% на дъщеря и.
В апартаментът живеят само синът с приятелката си, която по настоящем е бременна.
Никой няма претенции към апартамента в момента и всички се надяват младата двойка с бъдещото детенце да живеят щастливо дълги години там, но...

Въпросът е:
При евентуална раздяла на младата двойка, момичето ще има ли право да остане в апартамента заради детето(до 18 тата му година)? Как седи от правна гледна точка въпросът?

bouquet

# 1
  • с/у ОколоМръсТното
Не знам законово как е уредено, но пък знам за конкретен и реален такъв случай.
Дори жилището беше на бабата на таткото и те с майката нямаха официален брак. Просто таткото беше джентълмен (уж) и се изнесе от апартамента.

# 2
     Момичето няма право да остане в апартамента, защото няма брак.

# 3
 Hug
Наистина?
Аз си мислех, че това, че детето е на момчето и дава право да остане с детето в апартаментът?

# 4
Не знам законово как е уредено, но пък знам за конкретен и реален такъв случай.
Дори жилището беше на бабата на таткото и те с майката нямаха официален брак. Просто таткото беше джентълмен (уж) и се изнесе от апартамента.

Защо "Уж"?

# 5
Hug
Наистина?
Аз си мислех, че това, че детето е на момчето и дава право да остане с детето в апартаментът?
Не, не й дава. Ползването на семейното жилище е въпрос, който се урежда при развод. Небрачните двойки  с деца нямат семейно жилище по смисъла на закона и при раздяла няма ред за решаване на този въпрос.

# 6
  • Варна
Хърмаяни  Hug Радвам се да те видя!

Ето един подходящ пример, върху който могат да се замислят жените живеещи на семейни начала.

# 7
Северина Hug

# 8
Дами, благодаря! Знаех, че може да се разчита на вас  Mr. Green

Интересно, как не се защитават правата на детето след като няма брак!
Демек, то може теоритично да бъде изхвърлено на улицата, така ли?

# 9
  • където ми харесва
И теоретично и на практика може...за съжаление.

# 10
И теоретично и на практика може...за съжаление.

Да...тъжно.

# 11
То за това брака все още съществува, защото урежда въпроси, които съвместното съжителство не.

# 12
Хърмаяни  Hug Радвам се да те видя!

Ето един подходящ пример, върху който могат да се замислят жените живеещи на семейни начала.

Че то и за омъжените се отнася същото- наследеното имущество бракът не го касае.

# 13
  • където ми харесва
Да, ама плода на брака го касае

# 14
Плодът го касае с или без брак на родителите.

Общи условия

Активация на акаунт