Въпрос за една къща, 3-ма наследници и едно бъдещо бебе

• 4 851
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
Дразнещо е при още неродено бебе, да се мисли как неговите родители ще се разделят и ще вземат да делят безценните апартаменти  ooooh!.

Теб пък защо те дразни толкова  Mr. Green? Не си запозната със ситуацията достатъчно, за да прецениш правилно защо, как и какво.

# 31
elena_d, предвид това:

В апартаментът живеят само синът с приятелката си, която по настоящем е бременна.
Никой няма претенции към апартамента в момента и всички се надяват младата двойка с бъдещото детенце да живеят щастливо дълги години там, но...

... по-вероятно е въпросът да е зададен от загрижените роднини, а не от бъдещия татко.

# 32
Бих ви дала повече информация ако касаеше мен, но засяга други хора и не е коректно да разисквам в повече подробности.

Както казах няма лоши помисли към никой зад този въпрос. Пожелаваме щастливо бъдеще на новоизграждащото се семейство (дори без брак).

Аз само се изненадах, че дете извън брак няма същата защита, дори и да е припознато от бащата Thinking

# 33
  • Варна
Цитат
Аз само се изненадах, че дете извън брак няма същата защита, дори и да е припознато от бащата
A, добър ден. Mr. Green

По принцип законът приравнява родените в брак и без брак деца, но нищо не споменава за майките им.

# 34
     А поради що е таз` нагласа, че при раздяла детето е "прикачено" за мама? При това - предварителна.  
     Ами ако на мама й хрумне, че бащата е по-добрият родител?  Сигурна съм, че статистиката е виновна Mr. Green

# 35
T.e. ако бащата реши да си го гледа ,  няма проблем да си живеят в жилището .

А , с Хърмаяни пишем едновременно ! Hug

# 36
  • Варна
Колко бащи познавате, изгарящи от желание да се грижат за двегодишно?  Mr. Green

# 37
Колко бащи познавате, изгарящи от желание да се грижат за двегодишно?  Mr. Green

Един от форума ! Wink
И един на живо . Peace

Отговорът ми беше , че детето не е дискриминирано .

# 38
     Малко. Но  да създаваш семейство с нагласата, че бъдещото ти потомство е част от чеиза на майката, е отлична характеристика за един мъж.  Wink Това - по принцип, за конкретния случай няма как да знам, а и не е нужно.

# 39
  • с/у ОколоМръсТното
Не знам законово как е уредено, но пък знам за конкретен и реален такъв случай.
Дори жилището беше на бабата на таткото и те с майката нямаха официален брак. Просто таткото беше джентълмен (уж) и се изнесе от апартамента.
Защо "Уж"?

само началото на това деяние познавам.
Може след време да е размислил и да е променил своите джентълменски възгледи.

# 40
  • Бургас
Децата в брак и извън брака са с еднакви права, стига последните да са признати. 
В казуса: при раздяла, ако не е имало брак, прецакана е майката. Ако детето остане с баща си в случая, ще си живее с него у дома. Законът защитава интересите на детето, така че в случая то на улицата няма да остане.
Ако майката има адресна регистрация в жилището и докаже, че е по-удачен родител от бащата (в случай, че се борят с кого да остане детето), добър адвокат би могъл да изкопчи нещо. Но дори и да имаха брак, мъжът и е собственик, доколкото разбрах само на 25%, и то най-вероятно наследствени и преди началото на връзката с момичето. А и за нищожен процент от някакъв апартамент с няколко собственика... Така или иначе бракът, в случай, че тя не разполага с имоти, е по-изгоден вариант за нея.
Не знам, адвокат с опит трябва да се пита.
Успех и дано не им се налага да стигат до описаното горе!  Peace

# 41
  • планетата Земя
Ако детето остане с баща си в случая, ще си живее с него у дома. Законът защитава интересите на детето, така че в случая то на улицата няма да остане.

В много случай бащите не искат децата след развода.Звучи цинично,но това е реалността.Ще им пречат на новия живот,новата жена и новите деца.
А и как майката ще се раздели с детето си???Аз лично не мога да си го представя

# 42
  • Бургас
Майката може и да не иска да се раздели с детето, но ако бащата поиска то да остане с него и разполага с жилище, а майката няма къде да иде сътоветно, би могъл да се пребори с нея в съда. Тогава иска-не иска няма да е главен настойник. Ще вижда детето си, разбира се, но то няма да живее с нея - ще е с него през уикендите, ваканциите и според както се уговори с бащата. Законът защитава детето: майката може много да го обича, но ако бащата също го обича, иска да остане с него и разполага с жизненонеобходимите средства (дом и финанси), а майката не разполага, ще бъде едни гърди пред нея.  Peace
А в случаите, когато не иска детето бащата, майката би могла да се пребори за издръжка (мизерна на фона на разходите) и да се справя както може. Ако имаха брак и общо жилище, би могла да се пребори да остане в него с детето, но в нейния случай няма как. Дори и в брак, казусът е такъв, че тя не би имала кой знае какви права върху наследствено на съпруга си жилище, от което той притежава 25% и има други двама собственици. Наследствените имущества доколкото знам, могат да се делят при развод, само ако бракът е бил дълъг над 10 години. Но тук мога да греша, не съм запозната.  Peace

# 43
Ако детето остане с баща си в случая, ще си живее с него у дома. Законът защитава интересите на детето, така че в случая то на улицата няма да остане.

В много случай бащите не искат децата след развода.Звучи цинично,но това е реалността.Ще им пречат на новия живот,новата жена и новите деца.
А и как майката ще се раздели с детето си???Аз лично не мога да си го представя

Не че е ОК това , но , разсъжденията  тръгнаха от този пост , дали са защитени интересите на детето и дали може да бъде изхвърлено на улицата .

Интересно, как не се защитават правата на детето след като няма брак!
Демек, то може теоритично да бъде изхвърлено на улицата, така ли?

# 44
  • Варна
Цитат
Наследствените имущества доколкото знам, могат да се делят при развод, само ако бракът е бил дълъг над 10 години
Не е така.
10г брак имат значение при изчисляване размера на запазена част от наследството.

Чл. 9. (1) Съпругът наследява част, равна на частта на всяко дете.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 60 от 1992 г.) Когато съпругът наследява заедно с възходящи или с братя и сестри, или с техни низходящи, той получава половината от наследството, ако то се е открило преди навършването на десет години от сключването на брака, а в противен случай получава 2/3 от наследството. А когато съпругът наследява заедно с възходящи и с братя и сестри или с техни низходящи, той получава една трета от наследството в първия случай и половината във втория.

(3) (Доп. - ДВ, бр. 60 от 1992 г.) Ако няма други наследници по предходната алинея, съпругът получава цялото наследство.

Общи условия

Активация на акаунт