Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - 14 (Черният петък продължава!)

• 47 599
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Наистина цената за доставка до БГ от немския Амазон е доста висока, не е зле за дребни покупки. Лично аз очаквах по-ниска цена, предвид това, че Германия е по-близо до БГ...

# 556
Някой поръчвал ли си е парфюми, защото днес тръгнах да поръчвам 2 и на 2-та ми дава, че не може да ги достави до моя адрес?!

Е, сигурно е така,  щом ти го дава newsm78  ... някои продавачи не доставят до тук  
Поръчвала съм с превозвач - ако не ти е спешно и не са мнооого скъпи, какъв смисъл има да ги поръчваш до твоя адрес? Ти си знаеш де...  Peace

Наистина цената за доставка до БГ от немския Амазон е доста висока, не е зле за дребни покупки. Лично аз очаквах по-ниска цена, предвид това, че Германия е по-близо до БГ...

и аз се надявах да е по-ниска по същите съображения

# 557
  • Варна
Реших се накрая аз да поръчам румбата. В картата няма пари, но утре ще внеса, слава Богу Прокредит имат офиси с удължено работно време. Но, получавам по-късно мейл от амазонци да им изпратя по факса документ, който потвърждава името, билинг адреса и номерът на картата?!? Това за какво е?
Първа поръчка ми е и ми пишат, че няма да имам достъп до акаунта ми, докато тези данни не бъдат потвърдени. Имам 24 часа да свърша тази работа. Подозрителна ли им станах, че промених една цифра в пощенския код на адреса за доставка newsm78. Или нещо друго със сметката не е наред?
Понеже никой не ми отговори на моето питане, реших да се опитам да се справя сама. Но от Прокредит не могат да ми дадат извлечение с данните, които ми искат от амазон. Т.е. номерът на картата им излизал и на тях със звездички, за да не могат да стават злоупотреби, както се изрази дамата на касата, а билинг адресът го има в тяхната база данни само, от която не могат да правят разпечатка. С две думи извлечението по сметката съдържа само движението на парите за опр.период, IBAN-a и името на клиента,  т.е. едно от три!!! Въпреки непълните данни мъжът ми се опитва от един час вече да им го пусне по факса. До преди малко - безуспешно.
Достъп до акаунта ми в амазон нямам - т.е. не мога да разгледам данните на направената поръчка. От амазон ми пишат, че поради липса на необходими данни за плащането се бави поръчката, но май за сега нямат намерение да я отказват...
И въпросът ми сега: До кога може да стои поръчката в такъв неизяснен статус, и изобщо има ли смисъл да се надявам, че ще я получа, при положение че от Прокредит не могат да ми дадат такъв документ, какъвто им трябва на Амазон. Парите по сметката не са се опитали да ги дръпнат до сега.
По-вещите от вас какво биха направили в тази ситуация.

П.С. Честит първи сняг!
Преди няколко години, когато за пръв път се регистрирах в Амазон, получих мейл със същото съдържание, като теб. Бяха посочили номер на факс, на който да изпратя информацията. И аз така ходих до банката, те ме гледаха умно и се чудиха какво точно да ми издадат, накрая ми написаха нещо като служебна бележка с данните за сметката, /естествено на български - какво ли щяха да разберат амазонци от нея, не знам/, която аз пробвах да изпратя по факс. Обаче номерът на факса започваше с нула или с някакви цифри, които не можеха да се избират от държави извън УК. Мъчих се, мъчих се, накрая като разбрах, че няма да стане, им писах - разказах им колко пъти съм се опитвала да им изпратя факс и че номерът, който са ми дали не може да бъде избран от България /писах им много любезно и обстоятелствено/. Излязоха много разбрани, повярваха ми и ми казаха нищо да не пращам, след което ми изпълниха поръчката и оттогава нямам проблеми. На какъв номер се опитваш да пратиш ти?

# 558
Gabco вече са добавили адреса в Германия, цената за превоз е 4лв/кг, което ми се струва множко...
за доставките от Германия, определено няма конкуренция като доставките от Англия, това им позволява и да понадуят цените

# 559
  • София
Имаше два номера в имейла - единият за живеещи в Германия и другият, който започваше с 0049 за живеещи извън Германия. Но с него точно няма връзка от 14 ч. насам...

# 560
  • София
  При всяка първа поръчка ли имате подобни проблеми с амазона. Аз също пуснах за пръв път поръчка с румбата сега по намалението, но нямах проблем с нея. Когато влязох да плащам, се оказа обаче че съм регистрирала вече картата, явно съм го направила покрай регистрацията на киндъла. Незнам това по какъв начин е помогнало, но нямах проблеми с потвърждаване на сметката и картата.

# 561
  • Варна

При всяка първа поръчка ли имате подобни проблеми с амазона. Аз също пуснах за пръв път поръчка с румбата сега по намалението, но нямах проблем с нея. Когато влязох да плащам, се оказа обаче че съм регистрирала вече картата, явно съм го направила покрай регистрацията на киндъла. Незнам това по какъв начин е помогнало, но нямах проблеми с потвърждаване на сметката и картата.
    Не при всяка. На мен ми се случи, както казах, преди няколко години. Оттогава съм регистрирала няколко акаунта, мои познати също и никой не е имал проблем. Затова мислех, че вече не правят толкова строги проверки, но явно все още се случва.  
    Milena*, пробвай да напишеш едно сълзливо писмо, как много искаш да си получиш поръчката, която е подарък за Коледа примерно и как цял ден опитваш да им се обадиш, но неуспешно и се чудиш какво да направиш, за да не ти канселират нещата и т.н.  Crazy

# 562
Привет,
имам поръчка от английския Амазон, по тракинг стои от 26.11.2012 Out for delivery и не мърда...Защо толкова време не обновяват инфото?
Чакай да позная, изпратена е с YODEL, нали?
Пише Hermes UK, Йодел не виждам. Предполагам, че това е друга куриерска фирма?  newsm78

Да, друга е.  http://www.hermes-europe.co.uk/ . Пробвай тук с номера за проследяване и ако пак няма нищо пиши на Амазон.
Това ми изписва в сайта на Хермес: Signature From Customer , само дето няма име, кой го е получил...Много странно...А в Амазон пък са изтрили цялата история и стои само дата 24.11.2012 със статус In transit . На някой да се е случвало?

# 563
  • София
 Точно това се опитах да направя, само че мейлът на който писах ми върна автоматичен отговор, че ако искам връзка с отдел "Клиенти" да го направя чрез формуляра за контакти. Но мен не ме допуска до никъде, когато се опитам да вляза в акаунта ми излиза това

Имате ли връзка чрез мейл с отдел Клиенти или само с попълване на този формуляр, до който аз не мога да се добера newsm78
Дано първата ми онлайн поръчка не остане и последна, че с всичките тия перипети, не знам вече...

Aila, късметлийка си. Леко даже ти завиждам... Simple Smile

# 564
Току що получих тази камера http://www.amazon.de/gp/product/B00403C1CI/ref=oh_details_o00_s00_i00
Изглежда страхотно,но......не мога да и сложа карта памет.Пробвах 2 карти но не ги разпознава.
Моля някой ако е купувал от Амазон камера и е имал същия проблем да ми помогне.
Незнам дали само моята е такава или по принцип тези камери не разпознават съответните модели памет newsm78

Май трябва да я връщам. Cry

# 565
Току що получих тази камера http://www.amazon.de/gp/product/B00403C1CI/ref=oh_details_o00_s00_i00
Изглежда страхотно,но......не мога да и сложа карта памет.Пробвах 2 карти но не ги разпознава.
Моля някой ако е купувал от Амазон камера и е имал същия проблем да ми помогне.
Незнам дали само моята е такава или по принцип тези камери не разпознават съответните модели памет newsm78

Май трябва да я връщам. Cry

А картите нови ли са,има ли нещо на тях?Скоро имах такъв проблем,само че с телефон-не искаше да разчете картата от стария...Като изтрих всичко от нея,тогава я разчете.Пробвай и ти,надявам се да помогне,дано не се окаже,че е дефектен слотът за карти  Confused

# 566
А какви са картите, ако са обикновени SD карти няма да станат сигурно. Пише че е съвместима с SDHC карти. По-надолу като слезеш има карта, която препоръчват към камерата - SDHC и е клас 10(подържа висока скорост)...

# 567
Въобще не разчита картите.
Нови са.
На кой е-маил да пиша до Амазон за проблема?
Слотът е дефектен като че ли.

# 568
Точно влизам с молба, къде да пиша на амазонци (английския). ДОсега се рових в сайта им, ми не мога да намеря контакт...а мейлите са автоматични от някакви auto-нещо си и не знам дали ще получат нещо.  Praynig

# 569

Общи условия

Активация на акаунт