Идеи за стартиране и развитие на бизнес 19

• 88 440
  • 795
  •   1
Отговори
# 675
А пък аз се включвам по повод това: "Змия се прибира в чекмеджето си в магазин за змийска супа в Хонконг. От столетия китайците ядат влечугите и ги смятат за деликатес, даряващ здраве.
източник (под втората снимка)
Та не може ли да изнасяме змии към Китай?  Laughing Ако ще да са в консерви. Стига само сме внасяли от тях!
Да, ама те не ядат смоци  Laughing
В Бали пихме прясна кръв от сърце и жлъчка на току що убити пред нас кобра, мамба и питон Simple Smile На мен тогава ми хрумна, че може да се направи нещо подобно и в България Simple Smile Било много полезно за имунната система и за много други неща. Там беше по 50 долара, тук може да върви и по 200 лв  Grinning

# 676
  • Бургас
Не зная колко е полезно, ама пари да ми дават няма да го пия това, камоли да си платя. По скоро е атракция за туристи дето вярват, че е полезно.

# 677
А пък аз се включвам по повод това: "Змия се прибира в чекмеджето си в магазин за змийска супа в Хонконг. От столетия китайците ядат влечугите и ги смятат за деликатес, даряващ здраве.
Та не може ли да изнасяме змии към Китай?  Laughing Ако ще да са в консерви. Стига само сме внасяли от тях!
В Бали пихме прясна кръв от сърце и жлъчка на току що убити пред нас кобра, мамба и питон Simple Smile На мен тогава ми хрумна, че може да се направи нещо подобно и в България Simple Smile Било много полезно за имунната система и за много други неща. Там беше по 50 долара, тук може да върви и по 200 лв  Grinning
А забрави тука да върви.  Stop Докато ги намериш тия 600 милионера дето ги има в България, пък после докато ги навиеш да ядат от твоите "специалитети" е mission impossible. Ама сигурно ли е,че азиатците няма да ядат нашите змии и гадинки???  Sad Може да открият в тях друга вълшебна сила.  Joy

# 678
китайците са нацоналисти и си пазят културата....а ние и киселото мляко дадохме да го направят менте и розовите плантации съсипаха....за много малко неща вече мога да се сетя със запазена марка БГ ...

# 679
Добро утро!
Върти ми се една идея в главата за електронна брошура. Октопод, дай моля те, линкове към вдъхновяващи ел. брошури, знам че знаеш много Simple Smile
Молбата ми е към всички, разбира се!

Поздрави

# 680
Зависи какво точно си представяш. С Flash-че може всеки да ти направи прилично изглеждащ каталог, но ще плащаш. Ако платформата ти е WP, мога да ти помогна да си го направиш сама с някоя плъг-ин. Другият вариант (аз го препоръчвам) е да си го направиш сама с някой безплатен софтуер и просто да го качиш на сайта - http://www.sliderocket.com/

# 681
Зависи какво точно си представяш. С Flash-че може всеки да ти направи прилично изглеждащ каталог, но ще плащаш. Ако платформата ти е WP, мога да ти помогна да си го направиш сама с някоя плъг-ин. Другият вариант (аз го препоръчвам) е да си го направиш сама с някой безплатен софтуер и просто да го качиш на сайта - http://www.sliderocket.com/

Октопод, много добре си го обяснила, но моля те, би ли обяснила като на блондинка...бивша де...))) Аз отворих линка и видях, че искат регистрация. След като се регистрираме какво следва - можем да си направим презентация, която да си качим в пространството или нещо пак не съм разбрала? По този повод бих искала да попитам дали не е по-добре да се направи блог, който да се качва в мрежите примерно... Аз също искам да си направя "ел. брошура", но понеже искам и да контактувам с хората с цел обмяна на идеи и мнения - би ли  ме посъветвала (по-детайлно ако може) какво трябва да направя? Предварително ти благодаря за търпението!  bouquet

# 682
Благодаря! Аз предпочитам да си платя, но искам да разгледам просто някои готини идеи преди това. Но все на хартиени варианти попадам Simple Smile

# 683
А забрави тука да върви.  Stop Докато ги намериш тия 600 милионера дето ги има в България, пък после докато ги навиеш да ядат от твоите "специалитети" е mission impossible. Ама сигурно ли е,че азиатците няма да ядат нашите змии и гадинки???  Sad Може да открият в тях друга вълшебна сила.  Joy
Азиатците дали ще папкат нашенски гадинки, нямам идея, ама нашите адвокати и съдии, яко ще папкат от такъв производител на консерви, съдържащи "продукти" от "Червената книга". Направо  не е истина какво плюскане ще падне, а може и медиите да захлебят с тиража...  Mr. Green

# 684
 Всички видове змии ли са включени в Червената книга? А жабите?

# 685
Мишленце, благодаря ти за споделения линк! Hug Като разглеждах нещата, ми дойде една идея, която се надвам скоро да реализираме!

Да се похвалиш после.  Wink

# 686
Всички видове змии ли са включени в Червената книга? А жабите?
По принцип, вече всяко диво животно е защитено. Дори да го намериш ранено, нямаш право да го пипаш или местиш, а трябва да се обадиш на някоя държавна служба. Единствено имаш шанс да правиш бизнес с диви животни (от пълзящите), които са обявени за вредители, ама те са масови и не стават за износ, а най-скъпи са най-редките животни... Единственият подобен бизнес, за който съм чувал, е лова на жаби Ага във Франция. Там дори имат клубове за организиран лов на тези отровни, хищни, привнесени вредители, но с вкусни бутчета.

# 687
 А ок спокойно аз на този етап няма да се занимавам с подобно нещо. Ако някой друг иска.

# 688
Здравейте! Имам няколко въпроса относно регистрация на фирма. Моят син желае да регистрира фирма ЕООД и да си отвори малко магазинче, като за целта си е събрал и парите. До тук добре. Обаче, той ще бъде студент и съответно ще живее в друг град и желае аз и баща му да движим магазинчето, за което ние нямаме нищо против. Можем ли ние двамата да движим тази работа само с пълномощно от сина ни, без да се налага да работим на заплата към фирмата с трудови договори? Двамата работим и не ни е необходимо, а същевременно не желаем да харчим пари за продавач и съответно да осигуряваме продавача. По този начин да се осигурява само сина ни като самоосигуряващо се лице или с договор за управление? Как е по-добре той да се осигурява - с договор или като самоосигуряващ се? Изобщо какви са ни вариантите да му движим бизнеса, без да се водим на заплата и при проверка в магазина на договори и тем подобни да е ок само той да фигурира, пък ние да се редуваме да продаваме или някой друг член на семейството да го прави? Съжалявам ако звуча объркано, но тепърва проучваме как стоят нещата. Предварително благодаря!   

# 689
Не можете да работите в магазина без ТД. Счетоводителите да кажат, но според мен единственият начин да спестите осигуровките за единия от вас е, ако ЕООД-то се регистрира на теб или съпруга ти.

Общи условия

Активация на акаунт