Идеи за стартиране и развитие на бизнес 19

• 88 441
  • 795
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, имате ли идея какви са изискванията за магазин за дрехи - втора употреба? Казаха ми, че било задължително да имам химическо чистене... #Crazy
Освен това от няколко месеца обмислям следното - на мен поне много дрехи са ми любими, но си седят в гардероба без да се носят. Други пък са купени ей така - защото им е ден и после не ми харесват. Обаче ако има някъде ателие, което да преправя старите дрехи в нещо ново, нищо, че реално е старо - мисля, че е добра идея... Какво ще кажете? Вие как бихте се отнесли към такава услуга?
Моят съвет е на този етап да не се захващаш с магазин за втора употреба.Няма такова нещо ,че трябва да имаш химическо чистене.Дрехите се обработват още преди да се сортират в определения склад.Аз от една година се занимавам с такъв магазин и с всеки изминал месец нещата стават по зле.Миналия месец оборота ми е 147 лв.Трябва да ми  е такъв на ден.Магазина се пръска от стока.
Все пак успех,ако решиш нещо

Според мен всичко зависи от местоположение, колко голям е магазина, какво и как предлага, ценовата политика и не на последно място има ли някое от онези грамадните "кила" сравнително близо! Аз имам позната в средно голям град, на добро място и с хубава стока, но трудно оцелява, доста магазини има близо до нея и са и с по-гъвкави цени, нейната стока е много отбрана, но магазинчето е малко и е доста трудно за нея като не може да пада под определени цени!

# 661
Здравейте,отваря ми се възможност да взема под наем павилионче за пици ,хамбургери ,хот дог .Работещо е с всички документи и напълно обурудвано,наема ще е само за лятото ,после те пак ще си го работят.Има ли някой представа колко ще ми излезе да изкарам всички документи наново на името на моята фирма(разбрах ,че има такава наредба),да сменя ли паметта на техния касов апарат или не си струва,по добре ли е с мои ,имам такъв който не е свързан към НАП,струва ли си да го преустройвам или е по добре направо нов?Много въпроси имам, страх ме е да не се набутам Embarassed ако има някой запознат моля да се включи!

Замисли се заслужава ли си през лятото, там ли са хората от този град или по морето и в отпуски? А учениците, няма ли да ги изтървеш като клиенти?

# 662
Цитат
Замисли се заслужава ли си през лятото, там ли са хората от този град или по морето и в отпуски? А учениците, няма ли да ги изтървеш като клиенти?
Ние сме на морето,живея в Сарафово.Ще го взема от май месец,до края на сезона.Учениците ще са до края на май и ги изтървам,но те пак са си в квартала Simple Smile,надявам се да ги спечеля като клиенти.Имаме почиващи лятото ,макар и не толкова много като в големите курорти.И от Бургас идват доста хора на плаж при нас....мисля ,че ще има работа.Притесняват ме документите които трябва да изкарам големи ли са разходите, и за касовия апарат....?

# 663
Никога не бих направила тези гимнастики само, за да отворя "Бърза закуска" за един сезон.  Peace

# 664
Здравейте, извинете ме за нахлуването в темата,
искам да попитам, за да продавам малки нещица в Интернет (в сайтове като продавалник и в страница във фейсбук, а не в собствен онлайн магазин)  трябва ли ми някакво разрешително?
Съжалявам, ако не обяснявам добре или ако сте го обсъждали преди (уж поразгледах темата)  Simple Smile На първа страница прочетох статията за Интернет магазин, но там става въпрос за собствен сайт.
Благодаря предварително  Hug

# 665
  • София
Здравейте, извинете ме за нахлуването в темата,
искам да попитам, за да продавам малки нещица в Интернет (в сайтове като продавалник и в страница във фейсбук, а не в собствен онлайн магазин)  трябва ли ми някакво разрешително?
Съжалявам, ако не обяснявам добре или ако сте го обсъждали преди (уж поразгледах темата)  Simple Smile На първа страница прочетох статията за Интернет магазин, но там става въпрос за собствен сайт.
Благодаря предварително  Hug
Аз в продавалник съм продавала много неща и разрешително не съм имала

# 666
Никога не бих направила тези гимнастики само, за да отворя "Бърза закуска" за един сезон.  Peace
Аз бих казала, че зависи какъв е наема. И дали това е най-силния сезон на заведението.
Много хора наемат обекти само за лятото и са доволни.

# 667
  • Лондон
Много се радвам ,че има амбициозни хора и започват самостоятелен бизнес,а и когото е много успешен е прекрасно.Аз чета темата ,но нито идея за бизнес имам ,а май и никаква възмойност не виждам да имам доходен бизнес.

Успех на започналите, а и късмет на новите ,пък аз ще ви чета.

# 668
  • София
Момичета затворихме единия магазин и сега касовия апарат не ми трябва.Каква е процедурата за да мога да го продам.Във фирмата от която е купен ли трябва да се отрегистрира?Благодаря

# 669
Ето ви една интересна идея за изработка на масови бижута от плексиглас.
http://printidea.info/bizhuta-ot-cheren-pleksiglas,94.html

Трябва да си купите лазер, материалът се продава на лист, така че от него могат да се изкарат много бройки. Остава само повече въображение.  Peace

# 670
Момичета затворихме единия магазин и сега касовия апарат не ми трябва.Каква е процедурата за да мога да го продам.Във фирмата от която е купен ли трябва да се отрегистрира?Благодаря

Да във фирмата откъдето е купен и са ти го подържали.
Не можеш да го продаваш обаче , трябва да го съхраняваш .

# 671

Да във фирмата откъдето е купен и са ти го подържали.
Не можеш да го продаваш обаче , трябва да го съхраняваш .

не става ли като преди да го изчистиш паметта и да го продадеш?

# 672
http://zdravjivot.org/6514/%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B7 … 0%B5%D1%82%D0%BE/
 нещо за интересуващите се от био земеделие  Peace

# 673
 А пък аз се включвам по повод това: "Змия се прибира в чекмеджето си в магазин за змийска супа в Хонконг. От столетия китайците ядат влечугите и ги смятат за деликатес, даряващ здраве.
източник (под втората снимка)
Та не може ли да изнасяме змии към Китай?  Laughing Ако ще да са в консерви. Стига само сме внасяли от тях!

# 674
Мишленце, благодаря ти за споделения линк! Hug Като разглеждах нещата, ми дойде една идея, която се надвам скоро да реализираме!

Общи условия

Активация на акаунт