Идеи за стартиране и развитие на бизнес 19

• 88 626
  • 795
  •   1
Отговори
# 480
Аз мисля, че надценката на произведени е 100%  newsm78, но по-голяма е по-добре.
Обекта е бил пак от подобен тип, но зле поддържан. За оборотите и причината им за отказване ми казаха, но дали е вярно не знам.
За съдружието- единия от нашето семейство е безработен, от тяхното също, близки сме, те нямат финансова възможност за сами , а и ние също. Пък и явно не им се рискува сами.

# 481
Здравейте, има ли тук някой във франчайз бизнеса? От днес почнах да събирам повече информация, даже попаднах на някаква книга, не знам дали е добра, но ще я поръчам да я прочета, все ще ми е полезна.
Още нямам никаква идея, нито съм тръгнала да правя нещо, просто ми е интересно. Но пък като стана малко по-компетентна по темата, може и да се замисля за нещо.   bouquet

# 482
Моето скромно мнение е, че франчайзът е добро начало за бизнес.  Преди да стартирам моята дейност, проучвах именно различни възможности за франчайзинг. Предолагам си попаднала вече на този сайт: http://franchising.bg/ Та, миналото  лято проучвах възможностите, но за себе си не намерих вариант тогава. Великите обещания от някои фирми, с които преговарях не успяха да ме грабнат. Проучвах и англ. и америк компании - виж оттам имаше по-интересни предложения, ако искаш мога да ти пратя линкове. Като цяло идеята е добра, но си трябва добър адвокат и много добри изчисления.

# 483
Oт същия сайт е и книгата, която споменах. Дали ще ми е полезна? Все още не съм тръгнала да правя нещо, но и не съм срещала бизнес, който да ме заинтригува, освен може би 1, но за града в който съм като че ли нишата вече е заета Simple Smile Ще се радвам да ми пратиш линковете, току виж нещо ми допаднало. Благодаря   bouquet

# 484
aaaa, запознай се по-подробно с търговското минало на този обект. Ако написаното е всичко, което знаеш значи не е достатъчно. Къде освен там се хранят децата? Какво им предлагат, на каква цена? Има ли административни сгради наблизо и т.н. Не е нужно да отговаряш на мен в темата, намери за себе си информацията.

# 485
  • Балчик
Shamsina ако е възможно пусни тук линковете
защото и на мен това ми е доста интересно.  Peace

# 486
Ето това беше единият сайт. Но помня, че при някои от английските компании ставаш въпрос за работа като търг. представител, а не за франчайзер. Просто трябва да се разгледат и да се задават правилните въпроси. http://www.franchisedirect.com/
Другия сайт ще го потърся по-обстойно, пак беше добър - с избор на сектор, държава и разполагаема сума.

Между другото има и много европейски малки и средноголеми компании, които също предлагат франчайз, но го отбелязват само на техните си страници. Имам спомен, обаче, че оттам примерно от 10 изпратени запитвания, получих отговор само от 2. И те обясниха, че нямат интерес към развиване на дейност в България.

# 487
Октопод, благодаря за линка, който ми даде!

Не разбирам за какво обслужване става въпрос в онлайн магазините.

Туити, това сериозно ли го казваш? Ако да, надявам се, че нямаш намерение да отваряш онлайн магазин.

# 488
Здравейте!Разглеждам оферта за франчайз и там е поставено условие  примерно-3000 първоначална вноска и 50 000 допълнителна инвестиция....какво ще рече това?Тези 3 хил просто са за рях и другите включват оборудване за м-н и стока ли?...

# 489
Здравейте!Разглеждам оферта за франчайз и там е поставено условие  примерно-3000 първоначална вноска и 50 000 допълнителна инвестиция....какво ще рече това?Тези 3 хил просто са за рях и другите включват оборудване за м-н и стока ли?...

Зависи, дай линк да ти обясня Simple Smile

# 490
# 491
Да,  точно това  се има предвид.  Първонач. вноска е един вид такса за ноухауто, ако мога така да го нарека. А инвестицията е помещение, оборудване и т.н. Обикновено има и оферти без първоначална такса. Но, каквото и да правиш - имай едно наум, че можеш да преговаряш.

# 492
Благодаря Shamsina! Точно така ще направя...работила съм го и знам колко е приблизително стоката в магазин.Зависи и от квадратурата.

# 493
В случая, обаче, най-вероятно франчайзодателите имат изисквания за квадратурата, както и за местоположението и т.н. Обикновено дават насоки и когато избереш помещение, идват да го огледат, понякога и сами предлагат подходящо или те консултират при избора. Но все си мисля, че ако имаш свободни 40-50 000 лв. можеш да измислиш мнооого идеи.
Не съм в час с бизнеса с бельото, но скоро говорих с един собственик на известна БГ фирма за бельо -           ами и там не са розови нещата. Но ти след като имаш опит, вероятно знаеш какво се търси Simple Smile Успех!

# 494
Благодаря Shamsina! Точно така ще направя...работила съм го и знам колко е приблизително стоката в магазин.Зависи и от квадратурата.

Къде ще бъде магазина?
Тази верига има работа.  Peace

Не съм в час с бизнеса с бельото, но скоро говорих с един собственик на известна БГ фирма за бельо -           ами и там не са розови нещата. Но ти след като имаш опит, вероятно знаеш какво се търси Simple Smile Успех!
Няма нищо общо между показаната верига и българското бельо.

Общи условия

Активация на акаунт