Идеи за стартиране и развитие на бизнес 19

• 88 505
  • 795
  •   1
Отговори
# 510
Няма местна наложена верига.Просто има Треиумф,по веригите като Х и М,С и А...и подобни,бельото във които китайско производство с дунаперен отвътре,не с памук ...няма размери за проблемни обиколки или чашки...другото което е,има сериозна липса на продукт с качество на добра цена...или са скъпи или са на ниво китайско левче....за мен е по-добре да е ново,нещо което липсва...имам и друга фирма предвид ,която не е българска,но там е ограничено само в дамската част.

# 511

“Сигурна ли си, че можеш "да научиш мужиците, да пушат цигари"?

В бг, този манталитет го има, и е съчетан с прословутото "първо друг да опита, а аз после"...
Да имаш едно на ум.  Peace

при нас има 150 нации със същият брой вкус,потребности и стил на обличане,хранене...

# 512
Страхотна идея за реклама на йога-студио!

Скрит текст:

Фермери разнасят сирене и кашкавал до домовете

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 15:25 от Октопод с рокля

# 513
Хаха, страшна идея Simple Smile И аз бих се възползвала, има ли ги във Варна тези фермери?

# 514
  • София
Няма местна наложена верига.Просто има Треиумф,по веригите като Х и М,С и А...и подобни,бельото във които китайско производство с дунаперен отвътре,не с памук ...няма размери за проблемни обиколки или чашки...другото което е,има сериозна липса на продукт с качество на добра цена...или са скъпи или са на ниво китайско левче....за мен е по-добре да е ново,нещо което липсва...имам и друга фирма предвид ,която не е българска,но там е ограничено само в дамската част.
Влез в магазин на За-За и разгледай вътрешните етикети на по евтиното бельо. Запомни и потърси предлаганите от тях марки в интернет. Много малко от предлаганото от тях бельо е италианско. Над 80 % от прашките и бикините им са от нашето Илиянци. Направиха доста щастливи доста китайци като им изкупиха на ниски цени стоката. За тая сума която я искат спокойно можеш да си заредиш 2 магазина за бельо.

# 515

[/quote]
Влез в магазин на За-За и разгледай вътрешните етикети на по евтиното бельо. Запомни и потърси предлаганите от тях марки в интернет. Много малко от предлаганото от тях бельо е италианско. Над 80 % от прашките и бикините им са от нашето Илиянци. Направиха доста щастливи доста китайци като им изкупиха на ниски цени стоката. За тая сума която я искат спокойно можеш да си заредиш 2 магазина за бельо.
[/quote]
Да,имат 2-3 италянски фирми,другото е пълнеж...трудна ми е ориентацията за фирми за мъже...иначе Италия ми е близо и знам къде са складовете и някои от фабриките..

# 516
Счетоводителите могат да те насочат и да ти дадат доста информация, но зависи какво точно очакваш. В общия случай са запознати с необх. док-ти, които ще ти трябват, ще ти разкажат за данъците, осигуровките и прочие задължения към хазната. Но за евентуалната рентабилност на магазина едва ли ще могат да ти отговорят.
Ами на мен ми трябва точно тази ориентация , документи ,разходи по тях .Магазина  който проектирам е нещо което за момента не съм видяла в града ни и се надявам докато успея да го отворя да не  ме изпревари някой.Което може би го прави до някъде по труден за потръгване, но пък аз съм се запалила много и смятам да опитам.В общи линии става въпрос за магазин за ръчно изработени детски плетива - арт шапки , шалчета , терлички , пантофки , дрешки .

# 517
Твое производство ли са плетивата?

# 518
Ами на мен ми трябва точно тази ориентация , документи ,разходи по тях .Магазина  който проектирам е нещо което за момента не съм видяла в града ни и се надявам докато успея да го отворя да не  ме изпревари някой.Което може би го прави до някъде по труден за потръгване, но пък аз съм се запалила много и смятам да опитам.В общи линии става въпрос за магазин за ръчно изработени детски плетива - арт шапки , шалчета , терлички , пантофки , дрешки .

Дано да си в голям град, с много деца и на всичките деца майките да си падат по ръчно плетени неща! Сериозно помисли и сметни колко шапки и шалове трябва да продадеш за деня, за да си на печалба. И дали ще можеш да се справиш с ценовия дъмпинг на китайските стоки?
А през лятото какво ще продаваш?  newsm78
Ако ти ги изработваш, защо не ги продаваш в Продавалник и Фейсбук? Защо да се набутваш с допълнителните разходи, които реалния магазин влачи след себе си?
Не винаги това, което го няма в града е защото никой друг не се е сетил...

# 519
Hanna71 аз си ги произвеждам.
eliste ами от Бургас съм , деца има , но важното е и интерес да има.А относно Продавалник и Фейсбук , вече продавам там и точно интереса който расте там , ме доведе до там да искам и магазин.Лятото също има подходящи неща , въпреки че повечето хора го свързват със зимата плетивото , освен това аз смятам да го комбинирам с текстилни дрешки или прежда , но смятам че по подходящо е дрешки.Това са моите плетива , ще се радвам да чуя и други мнения ,дали би имало бъдеще това мое желание www.facebook.com/pletiva.po.porachka.С времето се опитвам да развивам все повече  това мое начинание , за да мога да съм на ниво и да са доволни хората от това което са  си взели от мен.

# 520
Наистина са прекрасни изделията! Друг е въпросът колко клиенти имаш от Бургас?
И най-важното - местоположението! Ако ще си на Александровска или Богориди - гласувам с две ръце "за"  Peace... но ако смяташ да е някъде забутано, си е обречена кауза.
Гледай да хванеш човекопотока, особено туристите. Чужденците и лятото ще купят зимни стоки, щом е ръчно изработено и красиво. Успех!   bouquet

# 521
plamak_,красиви неща  Peace....за магазин обаче трябва и наличност...ще се справиш ли с производството за да подъжаш и това и поръчки?

# 522
Ами определено не съм за забутани места , искам да е някъде на по уживено място .
Hanna71 ами аз няма да престъпя към отваряне докато не е напълно зареден, а след това смятам че ще се справим за поддържането на количествата.Целта на този магазин е да има работа както за мен , така и за майка ми , така че няма да ги произвеждам сама

# 523
Ами определено не съм за забутани места , искам да е някъде на по уживено място .
Hanna71 ами аз няма да престъпя към отваряне докато не е напълно зареден, а след това смятам че ще се справим за поддържането на количествата.Целта на този магазин е да има работа както за мен , така и за майка ми , така че няма да ги произвеждам сама
А защо собствен магазин? Не е ли по-добре, да си наемеш щандове в два магазина, на различни, възлови места в града? Така с по-малко главоболия около помещението, и с по-малко зареждане, ще имаш достъп до повече клиенти. От друга страна, ако нещата забуксуват на едното място, другото ще ти носи доход, докато преместиш (по-лесно се мести един щанд, отколкото цял магазин) първия щанд на по-подходящо място. Проблема идва от продавачките, защото не ги назначаваш ти, но от друга страна все пак ти ги избираш заедно с магазина. Ако си подобриш снимките във Фейсбука (да има щастливи деца в повече от 50% от всички снимки на плетивата), може шефа на магазина да ти отпусне щанда дори безплатно, заради майките, които ще влязат заради твоите плетива.  Peace

# 524
А защо собствен магазин? Не е ли по-добре, да си наемеш щандове в два магазина, на различни, възлови места в града? Така с по-малко главоболия около помещението, и с по-малко зареждане, ще имаш достъп до повече клиенти. От друга страна, ако нещата забуксуват на едното място, другото ще ти носи доход, докато преместиш (по-лесно се мести един щанд, отколкото цял магазин) първия щанд на по-подходящо място. Проблема идва от продавачките, защото не ги назначаваш ти, но от друга страна все пак ти ги избираш заедно с магазина. Ако си подобриш снимките във Фейсбука (да има щастливи деца в повече от 50% от всички снимки на плетивата), може шефа на магазина да ти отпусне щанда дори безплатно, заради майките, които ще влязат заради твоите плетива.  Peace
Ами ако трябва да съм честна , не съм се сещала за този вариант, може да разуча и него, за да видя кое е по добре.Но си мислех за магазин , защото е по лесно човек който се занимава с това да продава и да приема поръчки от клиенти, от колкото човек който няма представа от това , аз знам какво се предлага като материали и като видя едно моделче дали ще мога да го изработя , колко време ще ми е нужно спрямо даденият момент и дали изобщо всички материали може да се намерят или има нужда от малко промяна.

Общи условия

Активация на акаунт