Идеи за стартиране и развитие на бизнес 19

• 88 471
  • 795
  •   1
Отговори
# 540
Той сподели, че на времето А. Луканов му е споделил, че куфарчетата с пари не са раздавани на хора с много голямо IQ. Гледали са да дават пари не на много умните.  ooooh! То за това бизнесът и икономиката у нас са на това ниво.

То и сега е така, парите са в хора с много ниско  IQ - за огромно съжаление  Rolling Eyes
Така е да!  Laughing А какви хубави коли, какви мутанти ги карат. Но да не спамя темата, че това е не по-малко важно, но по друга тема.
 За идеите - има още много неща в чужбина, които не са направени у нас. Но пак попадаме в омагьосания кръг на липсата на пазар.

# 541
Привет,

Става дума за инцидентни услуги (1-2 в месеца, нямам представа как ще потръгне).

1. Искам да намеря работа за камиона, поне да избия таксите по него.
Кой е най-икономичния вариант за легализацията на услугата - превоз на материали и др.?

Освен чрез фирма на приятел, който да го "наеме" не виждам друг вариант Rolling Eyes

Разбрах, че дори с рег-я на фирма на името на пенсионер/управител - не може да стане.

2. За довършителни ремонти обаче става, ще се наемат "майсторите" само при поява на работа (на граждански договор), в този случай, освен 33лв/мес за управителя - за гражд. договори - колко излизат данъците, осигоровките на ден?

Нашите са пенсионери, майка ми е и земеделски производител.
 bowuu
За граждански договори няма на ден. Има конкретна сума и върху нея се начисляват 10% данък + осигуровки, след като се приспаднат 20-30-35% признати разходи. Според зависи спецификата.
Ако смяташ, че с 1-2 курса на месеца ще избиеш нещо - няма да стане.
Трябват ти поне 1-2 седмично, че да има изобщо файда от цялата работа.

# 542
Здравейте, от известно време обмислям идеята за собствен бизнес,  не знам дали ще се престраша изобщо, но имам някои идеи. Ще се радвам за съвети и напътствия или каквито и мнения да са, все ще ми са полезни. Едната ми идея е нещо будка за фрешове  от типа take away - взимаш фреша и заминаваш, няма да има маси и столове за сядане. Като това трябва да е на главната улица, където минават най-много хора. В града ни няма нещо такова, но от друга страна града ни е малък, и не знам хората  дали ще го купуват изобщо.
  А другата ми идея е магазин за мед, имаме един гараж, който мисля да го превърна в магазин, съответно наем там няма да плащам, и за начало ще работя аз, та там май е по-малко рискова работата. От друга страна, гаража е в квартал, не е на центъра, ще има по - малък човекопоток. Разчитам на по-ниски цени, които мога да си ги позволя, при положение, че няма да плащам наем. Не знам дали изобщо разсъжденията са ми правилни, моля за предложения, съвети, коментари, критики и каквото решите друго! Благодаря предварително на всеки, който ще ми отговори.

Наистина не съм чела с подробности другите теми, попрехвърлих първите три, но с двете зверчета, нямам никакво време. Затова, ако повтарям нещата, или някои неща са коментирани, моля да ме извините, и ако може да ме насочите в кои теми горе-долу да чета.

# 543
А мислила ли си да комбинираш меда и фрещовете? На какво място ще се спреш ти си знаеш спрямо града и финансовите ти възможности, но щом е нещо ново и го няма там си заслужава да се пробваш!

# 544
hakama не разбрах голяма част от поста ти- явно има предистория, за която не се сещам. Обаче това с камиона както си го описала няма да стане. Не казваш колко тона е камиона, но щом говориш за камион (а не примерно за 'бус') значи е сравнително голям. Има условие за извършване на превози (независимо дали го правиш като услуга или возиш собствен материал) да имаш изваден лиценз за транспортни услуги от ДАИ. Общо взето не е сложно но първо - трябва ти фирма, второ трябва да има във фирмата наето 'компетентно лице' - това е човек, минал изпит пред ДАИ за правоспособност да ръководи транспортни услуги.
Така че за голям камион варианта да предоставяш услуга транспорт легално ако нямаш фирма и лиценз е изключено. Можеш да отдаваш камиона под наем като физическо лице, но без шофьор (не може да има шофьор на граждански договор). Тогава отговорността за превоза на товара и наличието на лиценз е на фирмата наемател.

# 545
 Прочетох една статия за интересен бизнес. Мисля, че може и да има успех у нас, ако се държи да не се опорочава. Текстът гласи следното:
 "Странната услуга се превърна в хит. Имате нужда от кавалер или дама за сватбата на приятел, нямате с кого да отидете на кино или на шопинг? Тогава идва приятел под наем - човек, готов да Ви придружава навсякъде срещу съответното заплащане. Тази услуга от години е популярна в Европа и Япония, а отскоро се предлага от няколко интернет сайта и у нас...Тарифата на всеки един от потенциалните наемни приятели е различна. Тя се договаря между двете страни в сделката и не включва друго освен пиене на кафе, вечеря или сладки приказки..За платен секс и дума не може да става, а контактите стриктно се контролират.."  Mr. Green
 Сега мисля да потърся тия фирми, да се кандидатирам и аз. И без това се уверих, че приятелите те оставят като си без работа или партньор. Т.е. не са по-истински от евентуални наемни.

# 546
Прочетох една статия за интересен бизнес. Мисля, че може и да има успех у нас, ако се държи да не се опорочава. Текстът гласи следното:
 "Странната услуга се превърна в хит. Имате нужда от кавалер или дама за сватбата на приятел, нямате с кого да отидете на кино или на шопинг? Тогава идва приятел под наем - ...
Това си го имаме. За 30-40 лева получаваш "мъж под наем" (и то, от професионални актьори). Да не се бърка с жиголо или алкохолик-събеседник. Wink

Виж, за "шопинг-клуб" или "курсове по шопинг" не съм чувал.

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 02:26 от гост22

# 547
 Има си го ама трябва да се доразвие.  Peace И аз мислех всъщност да предложа моите услуги първо,
пък като забогатея може би и аз ще викам хора да ги черпя.  Party
А за шопинг курс няма смисъл при мен. По-скоро като в един US филм (Shopacholic) - терапия против прекалено пазаруване. В това безпаричие ще е много полезно.  Sad

# 548
  • Пловдив
Като се каза по-горе за приятел под наем аз пък съм впечатлена от нещо, което някъде в Азия било хит - кафене с любимци под наем за галене - знам, че по нашите закони това е напълно нереализуемо като кафе(може би като частен клуб) - влизаш да изпиеш едно кафе, а една пухкава топка идва да ти мърка до теб, галиш я , радвате се, и по някое време си ходиш. Мисля си че може да се съчетае и с други дейности - например плетива, или пък книги за размяна и четене в кафето....такива работи ми се въртят в главата.
Ето как го правят австрийците http://novanews.bg/news/view/2012/11/16/39436/%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0/

# 549
 Много готина идея! Играеш си със сладурите, а някой друг се грижи повечето време за тях!  Peace
Между другото открих сайта, който се занимава с приятел под наем, но не ми хареса нещо.  Thinking
Трябва им конкуренция. Първо името им ме отблъсна и второ начинът, по който са поднесени нещата, а и няма 1 снимка?!

# 550
Ако е този дето ако искаш се предлагаш за приятел платен или безплатен, направо нищо не са направили според мен. Няма как да ги контролираш, от къде да знам, че като си избера някой няма да ми посегне например или пък да ме ограби, няма никаква гаранция.

# 551
Като се каза по-горе за приятел под наем аз пък съм впечатлена от нещо, което някъде в Азия било хит - кафене с любимци под наем за галене - знам, че по нашите закони това е напълно нереализуемо като кафе(може би като частен клуб) - влизаш да изпиеш едно кафе, а една пухкава топка идва да ти мърка до теб, галиш я , радвате се, и по някое време си ходиш. Мисля си че може да се съчетае и с други дейности - например плетива, или пък книги за размяна и четене в кафето....такива работи ми се въртят в главата.
Ето как го правят австрийците http://novanews.bg/news/view/2012/11/16/39436/%D0%BA%D0%B0%D1%84%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0/
Това с котките за галене, става кошмар, още първия път, когато някой неподготвен разиграе котката, тя си забие ноктите в ръката му (надявам се, собственика да е бил достатъчно умен да забрани целуването на сладките писенца), а човека се дръпне рязко. Остави "кървавата реклама" дето ще се получи, ами после клиента да не заведе дело за телесна повреда...

Ако ти се чете в кафене, може да опиташ както се прави на много места по широкия свят — клиент под наем. Ако едно кафене е празно, значи нещо не наред и никой не влиза. Заради това, собственика наема (най-често срещу безплатно кафе/питие) няколко човека, които да запълват заведението, като му придават вид на "посещавано и приятно място". Един художник, който гледа нещо през витрината и скицира, е доста добра стръв за любопитството на клиентите. Няма лошо в тематичното кафепиене, ама пак си иска подход и свестен управител. Peace

# 552
Това с котките/кучетата съм ги мислила и аз, защото децата много искат домашен любимец, а не всеки родител може и иска да вземе такъв в къщата си и това е хубав начин децата да си поиграят, докато родителите им пият по едно кафе и да си тръгнат. Нещо подобно (частично) има в едно заведение в Овча купел - цял двор със зайчета, кученце, котета, пилета и много люлки и играчки. Децата много го обичаха. Друго подобно е ресторанта до Бонсовите поляни, забравих му името - където има паун, петел, кокошки. Идеята ми харесва много.
За приятел под наем, това което видях в нета не ми хареса хич - така че си остава незаета ниша.

# 553
Ако е този дето ако искаш се предлагаш за приятел платен или безплатен, направо нищо не са направили според мен. Няма как да ги контролираш, от къде да знам, че като си избера някой няма да ми посегне например или пък да ме ограби, няма никаква гаранция.

Е то, ако се гледа така на нещата, рискът го има навсякъде с почти всекиго, във всеки един момент.. Да пази Господ просто. А иначе при фрапантен случай си тръгваш и звъниш на агенцията. Който няма нужда от такава услуга, не е длъжен да я ползва разбира се.  Laughing

# 554
  • Пловдив
Чета ви отдавна.
Но сега се осмелявам да споделя една идея не от сайт, линк или чужбинска действителност, а от Главната в Пловдив.
"Сергия" за печени кестени.
Подобна на "сергията" за варена царевица. Новост е за град като Пловдив, в който има традиции да се консумират печени кестени. И, човекът, поне когато съм минавала, не можеше да насмогне на желаещите.

Общи условия

Активация на акаунт