Идеи за стартиране и развитие на бизнес 19

• 88 318
  • 795
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Към отговора на Октопод с рокля добавям още:
При всички случаи е необходимо да имате основание да сте в магазина, няма как да продавате с пълномощно. Което означава ТД с ЕООД-то или дружеството да е ООД, в което сте съдружници и да полагате личен труд като такива. Осигуряването ще ви го обясни счетоводител.
Това е отговор по принцип обаче. Зависи какво ще се продава, може и други изисквания да има.

# 691
Благодаря ви за отговорите!

# 692
  • Бургас
Здравейте, ориентирана съм в една малко деликатна посока и не зная от къде да потърся съвет. Гледам София, Пловдив, Ст.Загора, Варна имат детски оказиони, продават на консигнация и не само детски играчки втора употреба, а в същото време в наредбите това е забранено... Някой знае ли тънкостта каква е, че точно там съм се ориентирала, пък ме е срам да питам счетоводителката за такова нещо.

# 693
Добро утро! Последните събития в моя живот ме подсетиха за една моя стара идейка.. Grinning.Живея в малък град, където в общия случай основните теми за разговор на кафе са *хората*-кой с кого,къде и как...Мисля си какво ли бъдеще има един малък, *жълт* седмичник с местни новини? С материалите няма да е много трудо-в малкия град клюкари и всезнайковци-с лопата да ги ринеш. С продажбите-също, жаждата за клюка ще е движеща сила.Като цяло , сериозната преса в града и региона са един седмичника и два ежедневника, купуват се много...Тази идея щеше да е почти безумна и несериозна при първи прочит, ако не е натрупания ми опит по паркове и кафета. Биха ли дали хората 0.50лв за клюка според вас?
П.С.-не бих го направила, ама съм сигурна, че ще се харчи добре Simple Smile

# 694
Луди пеперуди, Gossip Girl ли ти се прави?  Laughing Един добре поддържан сайт, събрал цялата информация за населеното място и областта би бил полезен. Закачи един форум и клюкарницата ти е готова. Да го печаташ обаче е скъпо и несигурно занимание.

# 695
Не се бях сетила...Идеята е много смешна, но в малкия град интересът е почти гарантиран.

# 696

Никак не е смешна във вида, който си я представям. Имаш таргет група, която е доста ясно формирана, информацията е безплатна и лесна за представяне, рекламодател ще бъде местния бизнес, а форума ти е безплатно приложение. Ако живеех в малък град, това би било първото нещо, което щях да опитам.

# 697
Здравейте, ориентирана съм в една малко деликатна посока и не зная от къде да потърся съвет. Гледам София, Пловдив, Ст.Загора, Варна имат детски оказиони, продават на консигнация и не само детски играчки втора употреба, а в същото време в наредбите това е забранено... Някой знае ли тънкостта каква е, че точно там съм се ориентирала, пък ме е срам да питам счетоводителката за такова нещо.

Няма нормативен документ, забраняващ продажбата на детски стоки ВУ, ако си кръстиш магазина "Оказион". Ако го кръстиш "Втора употреба", попадаш по условията на наредбата, забраняваща продажба на играчки и дрехи за деца под 1 г. Над тази възраст е разрешено /за дрехите/. Няма институция у нас, която да контролира оказионите какво продават. От РЗИ бяха отговорили на една дама, пишеща в темата, нещо в смисъл "правете каквото искате, не сте в нашия ресор", по повод питането за детски оказион.

# 698
  • Пловдив
Луди Пеперуди,
от позицията на вестникарския си опит, ти казвам, че един сайт с ФОРУМ е много ПО-БЕЗОБИДНА (освен и много по-евтина) реализация на идеята ти.
Защото при едно печатане ЧЕРНО НА БЯЛО на  КЛЮКИ, се подготви и за атаки от засегнати в съда...
Иначе, не си мисли, че лесно хората, които си споделят нещо за някой си на маса, ще са склонни да го кажат на теб, да го напишеш, и то да застанат с името си зад това ...
Изобщо, да се печатат клюки не е лесна работа, както може би изглежда на пръв поглед  Rolling Eyes

# 699
  • Бургас

Няма нормативен документ, забраняващ продажбата на детски стоки ВУ, ако си кръстиш магазина "Оказион". Ако го кръстиш "Втора употреба", попадаш по условията на наредбата, забраняваща продажба на играчки и дрехи за деца под 1 г. Над тази възраст е разрешено /за дрехите/. Няма институция у нас, която да контролира оказионите какво продават. От РЗИ бяха отговорили на една дама, пишеща в темата, нещо в смисъл "правете каквото искате, не сте в нашия ресор", по повод питането за детски оказион.

Сърдечно благодаря, лейди Марчела! Бях сигурна, че точно тук някой ще разсее неприятните съмнения по моя въпрос  Hug  bouquet

# 700
  • Бургас
Така, отново съм аз  Mr. Green

Искам да регистрирам ООД сама, без помощта на адвокати и счетоводители. Чета за някакви ориентировъчни суми и гледам в случай, че имам електронен подпис - мога да подам по електронен път. Та, какво ви е мнението за електронните подписи, по-нататък удобство ли са или са ненужни? Или изобщо въпросът ми не е за тук. Ако да, моля да ме насочите къде да питам. Благодаря предварително   bouquet

# 701
  • Балчик
Така, отново съм аз  Mr. Green

Искам да регистрирам ООД сама, без помощта на адвокати и счетоводители. Чета за някакви ориентировъчни суми и гледам в случай, че имам електронен подпис - мога да подам по електронен път. Та, какво ви е мнението за електронните подписи, по-нататък удобство ли са или са ненужни? Или изобщо въпросът ми не е за тук. Ако да, моля да ме насочите къде да питам. Благодаря предварително   bouquet
Можете сами съдружниците да си регистрирате ООД - то , в този случай  ще ви струва , колкото е държавната такса за юридически лица. Влез в сайта на Търговския регистър и има много инфо за създаването на фирма.

# 702
  • Бургас
Благодаря, спондж боб, питането ми е за електронните подписи, намират ли някакво приложение или само ще си го направя да ми стои  newsm78

# 703
  • Балчик
Благодаря, спондж боб, питането ми е за електронните подписи, намират ли някакво приложение или само ще си го направя да ми стои  newsm78
да може да го използваш в ТР , после ще ти е
нужен да подаваш всякакви декларации към
НАП когато фирмата зааботи.
Приложение има и  Инспекцията по туда , КЗЛД
митници , за тия се сещам засега.

# 704
  • Бургас
ок, благодаря много, спондж боб!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт