КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 24

• 40 571
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Въпросът е, че при вас вероятно не е остро, а е обостряне на хронично. Най-добре би се повлияло с конституционално лечение, за да разредят ангините. Острото състояние започва внезапно!, с рязко покачване на Т, а не 3-дневно "мътене" на симптоми, докато стане нещо.

Детето ми правеше основно ларингити със задушаване, като лепне някой вирус. Доста спонтанно, без симптоми 3 дни предварително, то4но както описваш острото състояние. При положение, 4е 4овек си боледува по стандартен за него си на4ин къде се слага 4ертата между типи4но и хрони4но?

Според мен, в даден момент от лечението има нужда и от т.н. органно хо л-в.

Органно лекарство се дава, когато се прецени, че лечението не може да продължи, без да се стабилизира някой орган, в който има проблеми. Тоест болният орган пречи на възстановяване на здравето.  За сливиците смятам, че не се отнася. Ако имаме увредено ухо, функционално или лезионно увредено, и последващите физически или емоционални проблеми от това страдание, е логично да се започне първо със стабилизиране на ухото като орган.

# 496
Бих искала да попитам: ако детето е подсечено, защото е престояло по-дълго време наакано, ок ли е да се маже с крем против подсичане? Или и това се смята за потискане?
Зависи какъв тип е детето и как реагира на потискане на обриви. Повечето кремове за тази цел са на цинкова основа, и са кофти. Но да не изпадаме в крайности. Аз лично бих мацнала с крем календула (невен), без да злоупотребявам, и бих избягвала всичко с цинк. Предвид, че е зима и няма как да оставим кожата да диша на въздух.

# 497
  • Пловдив
Бих искала да попитам: ако детето е подсечено, защото е престояло по-дълго време наакано, ок ли е да се маже с крем против подсичане? Или и това се смята за потискане?
Зависи какъв тип е детето и как реагира на потискане на обриви. Повечето кремове за тази цел са на цинкова основа, и са кофти. Но да не изпадаме в крайности. Аз лично бих мацнала с крем календула (невен), без да злоупотребявам, и бих избягвала всичко с цинк. Предвид, че е зима и няма как да оставим кожата да диша на въздух.

Има и такива,които се водят тип "домашни" и са на основата на чиста мас Peace Напр. има един Витасин,Дар-който приготвят в аптеките...

# 498
Мда, вярно, забравих го, а го имам. Родопското чудо му викат.

# 499

Разбирам, благодаря за отговора. Мазах го със судокрем, който си е с цинк, за съжаление, (въпреки че имам и друг без), но не се замислих много. Той не се подсича отдавна и не е склонен, но беше спал наакан и положението беше доста кофти отдолу (разранена кожа почти).

# 500
Спокойно, мацнала си го веднъж, голяма работа.

# 501
Simple Smile Понякога изтрещявам, знам, напоследък - повече. И все повече се убеждавам от личен опит, че огромна част от "заслугата" за боледуванията на децата принадлежи на родителите. (Не че съм имала съмнения точно по този въпрос, но вече го виждам.) Много е важно да обърнем внимание на себе си преди всичко, ако искаме да имаме здрави деца. Днес си писах с хомеопата по повод поредната хрема на малкия и, поглеждайки се отстрани, осъзнах, че съм се превърнала точно в една от онези свърхтревожни майки, които се вглеждат със страх във всяко сополче, прокашляне, кихавица и пр. А винаги съм се дразнела от това отношение.  Mr. Green За щастие получих едно хубаво отрезвяване от страна на хомеопата.

# 502
Въпросът е, че при вас вероятно не е остро, а е обостряне на хронично. Най-добре би се повлияло с конституционално лечение, за да разредят ангините. Острото състояние започва внезапно!, с рязко покачване на Т, а не 3-дневно "мътене" на симптоми, докато стане нещо.

Детето ми правеше основно ларингити със задушаване, като лепне някой вирус. Доста спонтанно, без симптоми 3 дни предварително, то4но както описваш острото състояние. При положение, 4е 4овек си боледува по стандартен за него си на4ин къде се слага 4ертата между типи4но и хрони4но?

внезапността и рязкото вдигане на Т не са единствените белези. Еднотипната реакция вече си е своеобразна хроника, смятам. Хроничен тонзилит, хроничен ларингит...

Добре де, не зависи ли и от 4естотата, не е ли дори тя определяща, дали едно типи4но нещо ще се наре4е хрони4но? Щото всеки си има типи4ното, това озна4ава ли според теб,4е вси4ки си имаме хрони4ни болести, дори те да се явяват веднъж на година две ?

# 503
Опростяваш нещата. Simple Smile Имаме си, що да си нямаме - хронични тревожности, хронични депресии, хронични хреми, хронични болки в глезените като застудее. Задай си по-конкретно въпроса.
Ако правиш хрема всяка година през януари... - разбира се, че честотата има значение, но не е определяща, според мен. То и кой ли не прави хрема. Хронизъм е еднотипното боледуване, всеки път се боледува по един и същи начин, тоест даваш една и съща реакция на различни стимули. Това си е сикоза. Не влагам в думата "хронично" това, което бялата престилка има предвид, макар че имат своя резон, защото хроника значи точно това, нещо трайно, неизменно, постоянно, и непроменящо се с времето

# 504
  bouquet Здравейте и от мен!Не знам дали тук и е мястото да питам,но си търсим Хомеопат в Пловдив,ако може да ми препоръчате такъв,може и на ЛС!Става въпрос за дъщеря ми,не е сериозно болна,но започнахме градина и лепим най-различни гадости!Иска ми се да пробвам Хомеопатия,вместо да започнем с АБ-та едно след друго!

# 505
В Пловдив не мога да препоръчам никой Tired. Имах доскоро една-две идеи, но ми ги развенчаха пишещите тук. Там имам състудентка, на която аз лично бих се доверила, защото знам, че ако й се наложи помощ, има железен гръб, на който да се опре.

# 506
Момичета, да направи разлика между остро състояние и обострено хронично е работа на хомеопата. Работата на пациента е да уведоми хомеопата си, за да може той да прецени (дано да може:) ) за какво става дума и да предприеме съответните мерки.
Може би не съм разбрала какво има предвид SinioNebe под "типично", но Мече е права, че типично говори за хроничност.
Накратко, но не го приемайте като повод пациента да решава сам, остро състояние е това, което не е в сюжетната линия на хроничното заболяване. А хронични заболявания имат всички, дори и само поради причината, че са ваксинирани.
А за пастата за зъби колко пъти да говорим? Слушайте си хомеопата. Аз не препоръчвам смяната на пастата за зъби, не знам за кой път го споделям, защото на това минимално количество мента всеки е привикнал, поради ежедневното миене на зъби. Това не действа стресово и не антидотира. Но който иска, да си мие зъбите и само с вода Simple Smile

# 507
Големия ми син има очен проблем, носим си очила, ХЛ знае за това.
Ходихме на контролен преглед при очен лекар и той ми каза, че нервната система влия много на очите и ако е по-спокоен проблема ще се реши по-бързо.
Водят проблема нещо като мързелив мускул, едното око леко изостава. Досега не съм се замисляла, но може ли ХЛ да ни помогне в тази насока. С хомеопата само сме споменавали, но не сме го обсъждали по-подробно.

# 508
Ходихме на контролен преглед при очен лекар и той ми каза, че нервната система влия много на очите и ако е по-спокоен проблема ще се реши по-бързо.
Водят проблема нещо като мързелив мускул, едното око леко изостава. Досега не съм се замисляла, но може ли ХЛ да ни помогне в тази насока. С хомеопата само сме споменавали, но не сме го обсъждали по-подробно.
Така, както разказвате случая на детето ви, да,  ще се повлияе и това от хомеопатично лечение.
Имайте предвид, обаче, че обикновено очните проблеми са във външния слой на здраве и излекуване, те не са животозастрашаващи и се повлияват след като се повлияят всички по-важни от него.

# 509
Така, както разказвате случая на детето ви, да,  ще се повлияе и това от хомеопатично лечение.
Имайте предвид, обаче, че обикновено очните проблеми са във външния слой на здраве и излекуване, те не са животозастрашаващи и се повлияват след като се повлияят всички по-важни от него.
Ясно, благодаря.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт