КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 24

• 40 594
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
A, виж , така съм съгласна, да изчезне след хл, ама да се появи и да се задълбочава..... Thinking. Не е добре, както и да го погледна.
Иначе конституционалното ни е в потенция лм1. Спираме след появата на всеки нов симптом(  след като се чуем, разбира се, защото не знам кое симптом на отлюспване и кое не).
Първия път го пихме два дена, появи се дрезгава кашлица и го спряхме.
Сега, половин ден след капките дупето се зачеврви( което е прекрасно като симптом) и го спираме за сега нацяло. Този път имахме само един прием.
А след като овладяхме ларингита , след едно напълно чисто денонощие, се появи дълбока кашлица, която се влошаваше от ден на ден и това наложи приема на конституционалното.

Детето днес цял ден е било като парцал, отказва да яде и след 6 дена  хомеопатично лечение е с 38 градуса и зелени храчки. Антибиотикът е ясен, дано само болницата да ни се размине Praynig

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 17:12 от Шайн

# 226
Привет!
Имам 2 принципни въпроса  Simple Smile , ако ви се коментира

1. Възможно ли е, ако за остро състояние се даде ХЛ, те4но, потенцира се преди всеки прием, пие се 2 до 3 дни, първи ден често и при подобрение се намалят приемите, няма нови симптоми и в крайна сметка човек си оздравее, да стане потискане, което да се прояви след известно време?

2. Стана въпрос за кожните образувания.
Какво значи, ако поне три поколения, общо поне 4 души имат грамадна бенка на гърба, на едно и също място?

Кое е по-малкото зло, бенката да се закача за дрехите (ако е на кофти място) и да расте или да се отстрани оперативно?

Мерси за коментарите, ако има такива   bouquet

# 227
Привет!
Имам 2 принципни въпроса  Simple Smile , ако ви се коментира

1. Възможно ли е, ако за остро състояние се даде ХЛ, те4но, потенцира се преди всеки прием, пие се 2 до 3 дни, първи ден често и при подобрение се намалят приемите, няма нови симптоми и в крайна сметка човек си оздравее, да стане потискане, което да се прояви след известно време? Ако психически е добре и няма нови симптоми, не виждам как ще стане потискане, с уговорката, че вече коментирахме свръхвисоката за конкретния човек потенция, която може да отстрани физическите симптоми и той да мисли, че е оздравял, а после да "избие" на по-дълбоко ниво. Но ако е жизнен, енергиен и т.н., не виждам причина за потискане.

Какво значи, ако поне три поколения, общо поне 4 души имат грамадна бенка на гърба, на едно и също място?
Наследственост, миазъм вероятно.
Кое е по-малкото зло, бенката да се закача за дрехите (ако е на кофти място) и да расте или да се отстрани оперативно? И двете. Ако расте, значи има активен процес, който може успешно да бъде преодолян от добър хомеопат. Ако се отреже, а това е заместителен симптом на сикотичен миазъм, може....много работи. А ако пречи на нормалния начин на живот на човека, значи й е време да се действа по някакъв начин определено. Grinning

Мерси за коментарите, ако има такива   bouquet

# 228
Шайн, какво реши хомеопатът за Т и зелените храчки?

# 229
Привет!
Имам 2 принципни въпроса  Simple Smile , ако ви се коментира

1. Възможно ли е, ако за остро състояние се даде ХЛ, те4но, потенцира се преди всеки прием, пие се 2 до 3 дни, първи ден често и при подобрение се намалят приемите, няма нови симптоми и в крайна сметка човек си оздравее, да стане потискане, което да се прояви след известно време?

Кое е по-малкото зло, бенката да се закача за дрехите (ако е на кофти място) и да расте или да се отстрани оперативно?

Мерси за коментарите, ако има такива   bouquet
Няма как да получите точен отговор на въпроса си. Първо, не знаем дали състоянието е определено правилно като остро. Второ, нищо не изчезва просто ей така. Всяко заболяване, в процеса на лечение не може просто да изчезне. То трябва да се прояви като заболяване в по-маловажен орган или система. Освен това не знаем какво имате предвид под "оздравяване".
А по отношение на бенките. Доброкачествените, в няколко поколения, означават онаследен сикотичен миазъм. Но това е кратък отговор. А премахването е последното, което хомеопатията ще ви препоръча.

# 230
Днес просто забравих да попитам, но като цяло сме в етап повишаване на жизнената сила и загряващи компреси. Та по този повод се чудих дали не мога да капна нещо.
Хич не ми е до запушения нос, но докато не се оправи той, няма спирка и за кашлицата. А с тази кашлица няма как да я пусна на градина.
То както е тръгнало, докато сме на хл, накрая ще трябва да излезна в неплатена Laughing

Днес диването изпадна в истерия от едно ударено пръстче. Толкова е променена, че вече се замислям дали да не спирам хл. От друга страна дава прекрасни физически симптоми - на няколко пъти имаме ясно изразени стари симптоми.
Шайн , някой беше писал преди /да не се обидят знаещите / , че промяната в поведението е динамика , а също и че емоционалното ниво е най- високо в йерархията . Незнам дали е наложително да се обадите на вашият хомеопат , но аз на твое място бих го сторила - поне за мое успокоение.
 Радвам се , че физически се подобрявате. И ние имахме такъв нервен период , но за кратко - около ден , след това направихме два пристъпа , но много кратки и от тогава не сме правили астматични пристъпи / да чукам на дърво /.
Физическо подобрение и емоционално влошаване? Говорете с хомеопата си.

# 231
А някой ще каже ли метода на разреждане през 5 чаши .И аз се интересувам.
Методът през 5, 7 или няма значение колко чаши има за цел да омекоти реакцията. Това е работа на хомеопата, за вас е важно да знаете как да направите чашите.

# 232
Здравейте! Моля да ме извините, че не съм изчела цялата тема и въпросът ми може вече да е обсъждан. Също и за това, че може да ви се стори абсурден, но ....: Как да съм сигурна, че в МЦ Хирон лекуват по класическия метод, като тези насипни гранулки дето ги раздават са на вид и по наименование досущ като Боаронските в аптеката .... ??!!?? Даже се е случвало, след консултация по тел, когато сме извън града и не можем да отидем до центъра, докторката да ме праща в някоя аптека да си купя същото като име и потенция, което ми е давала....
Никога не се вижда от къде ги взимат тези гранулки, какво ги правят ... newsm78 и като ми кажат "Отивам да приготвя лекарството" направо ме напушва един смях .... И другото е с този reisl, който масово изписват, особено на децата. Имам 2 деца - Е, не могат да ме убедят, че лекарството е индивидуално и че има голямо значение кое на кого се дава. Не че не съблюдавам стриктно етикетите, но ...  Rolling Eyes
Не отричам, че е имало лечебен ефект, но същото съм го наблюдавала и докато се самолекувахме с боарон и др подобни.
Иска ми се да вярвам, даже вече доста време лекувам децата си при конкретен доктор там, но винаги имам усещането за нещо скрито-покрито и недоизказано.

# 233
Днес направи ПАК астматичен пристъп моят юнак , но пак беше за кратко а звучеше доста сериозно. След 7- 8 часа се оправи но забелязах по крачетата обривче - това на излекуване ли е ? Ако се движим по принципът на Ханеман ОТ ВЪТРЕ - НАВЪН  - защо тогава правим пак астматични пристъпи успоредно със обривчето ? newsm78

Шайн - и ние имахме зеленикави сополи преди две седмици , но се оправихме само с ХЛ . Е , нямали сме температура - само една сутрин за 30 минутки и сам си я свали .
 Ох, дано да се оправите без АБ и без болници  Praynig

# 234
Здравейте! Моля да ме извините, че не съм изчела цялата тема и въпросът ми може вече да е обсъждан. Също и за това, че може да ви се стори абсурден, но ....: Как да съм сигурна, че в МЦ Хирон лекуват по класическия метод, като тези насипни гранулки дето ги раздават са на вид и по наименование досущ като Боаронските в аптеката .... ??!!?? Даже се е случвало, след консултация по тел, когато сме извън града и не можем да отидем до центъра, докторката да ме праща в някоя аптека да си купя същото като име и потенция, което ми е давала....
Никога не се вижда от къде ги взимат тези гранулки, какво ги правят ... newsm78 и като ми кажат "Отивам да приготвя лекарството" направо ме напушва един смях .... И другото е с този reisl, който масово изписват, особено на децата. Имам 2 деца - Е, не могат да ме убедят, че лекарството е индивидуално и че има голямо значение кое на кого се дава. Не че не съблюдавам стриктно етикетите, но ...  Rolling Eyes
Не отричам, че е имало лечебен ефект, но същото съм го наблюдавала и докато се самолекувахме с боарон и др подобни.
Иска ми се да вярвам, даже вече доста време лекувам децата си при конкретен доктор там, но винаги имам усещането за нещо скрито-покрито и недоизказано.

Изчетете все пак някои части от информативната тема, защото въпросите ви предполагат дълга лекция, която би се съкратила, ако изчетете информативната тема. Все пак ще се присъединя към мнението, изказано съвсем наскоро от Мечка Малинарка за "бягам далеко от Хирон".

# 235
Днес направи ПАК астматичен пристъп моят юнак , но пак беше за кратко а звучеше доста сериозно. След 7- 8 часа се оправи но забелязах по крачетата обривче - това на излекуване ли е ? Ако се движим по принципът на Ханеман ОТ ВЪТРЕ - НАВЪН  - защо тогава правим пак астматични пристъпи успоредно със обривчето ? newsm78

Шайн - и ние имахме зеленикави сополи преди две седмици , но се оправихме само с ХЛ . Е , нямали сме температура - само една сутрин за 30 минутки и сам си я свали .
 Ох, дано да се оправите без АБ и без болници  Praynig

Хомеопатичното лечение предполага оплакването ви да се разрежда във времето, да е по-леко и по-кратко. Рязкото спиране би могло да означава и потискане. Във вашия случай, лечебният процес означава първо да се разредят пристъпите, да стават по-леки, след това да се появи кашлица, след това хрема и кихане и чак след това обриви и то доброкачествени. Обриви заедно с пристъпите, би следвало да се тълкуват по друг начин.

# 236
Мечка, според хомеопата температурата е нов вирус ( 6-ти ден не е сваляна под 37,5) и всичко изглежда много добре Whistling. Зелените храчки не били добре, но щом детето ги отхрачва , значи се справя Whistling.
Вече започнахме АБ. Цялата носоглътка и слъзните канали са пълни с гной. Освен това е и с цистит и не знам дали това е нещо от дълбокото "бъркане" в детето или ще си прогресира към пиелонефрит (ако вече не е станал). Само се чудя на патешкия си мозък, че не пуснах една микробиология сутринта, а се радвах, че се зачервява и дава реакция на хл. Сега след този АБ може да се наложи и още един за бъбреците.
Не мога да отрека, че поне се разминахме без астматичен пристъп, но с цената на напълно изтощено и доведено до побъркване дете.
Много е страшно, когато имаш инструментите да бъркаш в душата и мозъка не дете и си си повярвал до толкова, че напълно неглижираш констатациите и опасенията на майката, а да нагласяш реакциите по начин, който е удобен за теб.
Не може да дадеш лекарство, което ще бръкне в детето до момента на зачеването му (че и по назад, каквото и да означава това), ако след това не си в състояние да овладееш последствията.
Не може майката хиляда пъти да ти повтаря за драстични, драстични промени в поведението, психиката и съня на детето, да настоява за по-ниски потенции и ти да продължаваш да тъпчеш на макс. А това че правиш една пълна каша от физиката и психиката на това дете.....

Писна ми за пореден път хомеопата да направи едно пълно мазало, ама мазало , което трудно  можете да си представите и лекарите да се чудят от къде да я захванат.

А детето е преглеждано от хомеопата 4 пъти. Не съм разчитала само на консултации по телефона и предадена от мен информация.
Искрено, искрено се моля малката да успее да се отърси от всички кошмари и страхове, които й стоварих на главата с поредния си експеримент. Моля се тези промени, до които стигнахме с хл да не са безвъзвратни и да има начин да се възстанови.

И за да не бъда разбрана погрешно, не съм имала очаквания , че детето ми ще бъде излекувано като с магическа пръчка, още повече , че категорично отказах да спра профилактичните лекарства на детето, което пречи на ясната преценка на картината.
Но не може през ден да те залива не вълна, а лавина от симптоми и това никога да няма нищо общо с провежданото от теб лечение

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 00:00 от Шайн

# 237
Само за малко , много ти благодаря за отговорът - нуждаех се от обяснение относно последователността на проявяване на симптомите при правилно лечение - благодаря ти   bouquet  bouquet  bouquet

Всъщност при нас астматичните пристъпи траеха със дни - сега са часове и са през два , три дни.
В началото на хомеопатичното лечение се влачихме със хрема и кихане - сега ги няма тези неща .
От 10- тина дни сме със преграхнал глас и не се оправя.
От вчера се появиха и обривчета - ситни пъпчици със парещи пъпки като от комар - сърбящи.
 Сега пак ще се обаждам на хомеопатичката.

# 238
  • Пловдив
Малко да ви разведря...http://grabo.bg/homeopatichen-pregled-ot-kvalifitziran-lekar-0g56k

хората си търсят клиенти... Wink

# 239
Ужасссссссс.
Потресена съм .

Общи условия

Активация на акаунт