КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 24

• 39 754
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Мече, може да не ти се вярва, но има хомеопати, които напълно и във всички случаи забраняват употребата на шоколад, кафе и т.н. по време на лечение. Даже на моя позната и всякакъв вид газирани напитки й забраняваха (дали са полезни или не е друга тема).

# 616
Знам това Laughing. Ако знаете и още какво се забранява, шапка ще ви падне... Joy Но няма да давам примери, че да не вземе някой хомеопат да попадне тук и да се познае.  Grinning Ако на мен ми спрат цигарите например, моментално ще сменя картината и каквото и да ми е предписано, ефект надали ще има. Говорили сме за обичайния начин на живот назад. Е, ясно е, че всяка злоупотреба е вредна. В същото време разбира се цупят, ако не успеят да си продадат водораслите. Видиш ли, не пий кафе и не хапвай шоколадец, ама пий коластра от крава, пасла под най-голямата озонова дупка на планетата Crazy

# 617
  • И аз не знам къде...
............не пий кафе и не хапвай шоколадец, ама пий коластра от крава, пасла под най-голямата озонова дупка на планетата Crazy

Joy Joy Joy

Сега и аз да попитам нещо!
От около седмица синът ми има задна хрема и накашля от нея. Пръскам в носа преварена вода и издухвам. Нищо друго не давам. Не съм звъняла на хомеопата, т.к. за сега не отдавам значение на това му състояние. Реално нищо му няма освен гъсти сополки и накашляне от време на време. Дано и така да си мине  Praynig!
Днес ми мина мисълта, дали все пак не е добре хомеопата да знае за това състояние и как се развива?
Ще се радвам да споделите мнение!

# 618
При всички положения е показателно за хомеопата за нивото на здравето на детето, дори и сега да не бъде предписано ХЛ. Това са само мои расъждения.

# 619
Възможно ли е след прием на хом. лекарство да се повиши температурата и това да е нормално? Детето два дни е с температура, която през ноща се покачи до 39,5. Хомеопата твърди, че е от лекарството.
Вече нямам доверие, за това предпочитам да чуя и други мнения, т.е. смених 5 хомеопата и ми е трудно да вярвам.

# 620
Възможно ли е след прием на хом. лекарство да се повиши температурата и това да е нормално? Детето два дни е с температура, която през ноща се покачи до 39,5. Хомеопата твърди, че е от лекарството.
Вече нямам доверие, за това предпочитам да чуя и други мнения, т.е. смених 5 хомеопата и ми е трудно да вярвам.
Ако състоянието на детето ви в момента е остро, повишението на температурата може да е нормално и дори добре. Но не бива да продължава дълго. Но от това, което пишете, няма как да разбера за какво става дума, т.е. дали е добре или не е.
Това, че сте сменили толкова хомеопати потвърждава мнението ми, че хомеопатите в България не са добри, но хомеопатията няма вина за това, тя винаги работи.
Ако дадете повече информация, може би ще е по-лесно да ви ориентирам.

# 621
Само за малко, благодаря Ви за включването!
Състоянието не беше остро. Детето беше здраво, когато прие лекарството. С хронично заболяване е - астма. До около две седмици преди това лекувахме бактериална инфекция с антибиотик. Температурата започна да се покачва  от 5 ч сутринта на 26.12. Температурата я качва по-висока през нощта и следобед, през останалото време е 37.5.
Хом. лекарсво започна да го приема от неделя до днес включително, но в различна потенция - първия прием беше в една потенция, а останалите до днес приеми в друга, но една и съща.

# 622
Само за малко, благодаря Ви за включването!
Състоянието не беше остро. Детето беше здраво, когато прие лекарството. С хронично заболяване е - астма. До около две седмици преди това лекувахме бактериална инфекция с антибиотик. Температурата започна да се покачва  от 5 ч сутринта на 26.12. Температурата я качва по-висока през нощта и следобед, през останалото време е 37.5.
Хом. лекарсво започна да го приема от неделя до днес включително, но в различна потенция - първия прием беше в една потенция, а останалите до днес приеми в друга, но една и съща.
Да, при остро състояние е по-лесно да се даде мнение, макар и само приблизително.  При хронично си трябва сериозно разпитване.

# 623
Почти съм сигурна, че няма да получа конкретен отговор, ама да пробвам..
Беба вдигна изведнъж на обед 39+ температура. Не падна от хладна вана... лекар я преглежда - нищо й няма - само леееееееко зачервено гърло.
Сложих свещичка панадол, защото беше ужасно нервна и мрънкаща, а не можах да се свържа с хомеопата Sad
Сега е 39,5 и като гледам се катери.. Диша тежко, цялата е като печка и ще й хвръкне сърцето  Rolling Eyes
Не ми се иска да давам нурофени и подобни..
Спи и бълнува и приплаква на сън.. а като е будна е супер отпусната и гледа блуждаещо  Tired

Имам беладона 9 и 30 в момента - мога ли да й дам и коя?

# 624
duhi_puhi, щом нямаш връзка с хомеопата си и се притесняваш, по-добре дай антипиретик, отколкото ХЛ на своя глава. Много пъти е коментирано, че алопатичното лечение е за предпочитане  пред неправилно хомеопатично.

# 625
duhi_puhi, щом нямаш връзка с хомеопата си и се притесняваш, по-добре дай антипиретик, отколкото ХЛ на своя глава. Много пъти е коментирано, че алопатичното лечение е за предпочитане  пред неправилно хомеопатично.
Абе беладоната ми е по-универсална - хомеопатът ми е споделял, че мога да давам при спешни състояния - ама не знам 9 или 30 ... Последно на Антон съм давала 30 - действа му безотказно и веднага..
Но на това малкото не мога много да преценя какво се случва все още  Confused

А като прочетох листовката на нурофена (сефте купувам) - хич даже не ми се иска да й го давам.

# 626
Някой има ли впечатления от Лазарина Видова от Пловдив?
Ще съм благодарна за каквато и да е информация, може и на л.с.  bouquet.

# 627
Отчет:
Дадох снощи 1 път 30 СН Беладона и темп. започна да й спада по малко, но постоянно. Вече е под 38.. ще я следя днеска, че е крива и мрънкалива, ама то нормално милото  Rolling Eyes

# 628
duhi_puhi,още ли нямаш връзка с хомеопата?Иначе и аз съм на мнение,че по-добре алопатично(нурофен за предпочитане),отколкото сама да назначаваш беладоната.Може и да е правилното лекарство,но ти не знаеш в каква потенция и колко често да го даваш...И могат да станат големи бели,е може и да не станат,ама аз не бих рискувала след като съм виждала понякога само един прием на грешна потенция какви чудесии стават. Надявам се днес да е по-добре бебката.

# 629
Аз се отчетох де  Blush По-добре е определено.
По-поспалива, но това е нормално. Няма температура от обяд. Надявам се да няма повече.

Беладоната имам опит как да я давам, затова си позволявам.
А Нурофена само като му прочетох листовката, просто си го прибрах в кутийката (досега не бях купувала). Не съм давала подобни температуропонижаващи и на баткото, затова с тях ми е по-притеснено да експериментирам, било то и масови.

Благодаря на всички които ми помогнаха  Hug Дано да беше само еднократно  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт