Отговори
# 150
Здравейте мами Simple Smile
Чета ви редовно, макар и радко да пиша. Моето съкровище е вече на 3 месеца и половина и преди 2 седмици беше 6 500г и 62 см- юнак. Рита като луд, обръща се от корем по гръб, а главичката отдава си държи изправена. Нощем си спи спокойно от 21 до 8-9 сутринта, но на всеки трети час се буди да си иска млякото , макар че го залъгвам с вода, той не се дава  Laughing
 Казабланка браво а теб за захранването - и аз го почвам с картофа Боян и май даже няма да дочакам да направи и 4 месеца  Mr. Green после морков, чушка и тн. Ние сме на АМ и не виждам смисъл да отлагам. А сокчета му правя от 2 навършени месеца и не мисля, че му е зле - напротив резултата е, че му се регулира ходенето до тоалетна - основно му правя от ябълка, но е пил и морков, круша и праскова.
Изчела съм доста материали на СЗО, но избрах да не се съобразявам с тях  - виждам резултата на т.нар. СОЦ-схеми, но не виждам на нашето поколение нещо да му има. Определено мисля, че естествените храни са по-добри от адаптираните, ако не беше така, човечеството нямаше да оцелее и еволюира. Мое мнение, моля никой да не се ръководи по него  Mr. Green
да не забравя - след зеленчуците следва жълтъка, после мръвката - колкото по разнообразна - толкова по-добре  Wink

bg_trinity може пък да не се обърка от сокчетата Grinning Моят лакомник си пие всичко, дано и с пюретата е така  Thinking

# 151
     Момичета,днеска в Стара Загора беше едно смотано,леко мъгливо и съм го извела само за около час.Той е свикнал да спи в количката и вкъщи заспива,но не за дълго,дремва по малко после се кокори и след време се ядосва и пак заспива,горкото от цял ден разходки с тая тъпа зима ще му се развали режима...Simple Smile
      Днес се сопнах на моята свекърва.Тъй като живеем в къща,ние сме на  мансардата-третият етаж,а те със свекъра и сестрата на мъжа ми и нейните две момичета на първия,напоследък започна да идва след работа всяка вечер към 8 и нещо,когато и мъжът ми се е прибира,преди взимаше малкия долу за малко,но не тези дни тъпо и упорито се влачи тя горе.СМенихме бравата на врата,защото сложихме такава с топка,та ако не съм заключила да не влиза,но тя звъни настоятелно.
Та тази вечер пристигна тя,взе да му се кокори го взе на ръце,потрамбова малко с него-няма и 5 минути и заключи,баби на теб най-добре ти е в леглото-шезлонга и като го остави той писна,а така добре си лежеше.Аз и се сопнах и казах,или го взимай,или му дай биберона и тя си тръгна.
    Сега си  оправяме апартамента,естесвено,до никъде не сме стигнали,ама дано някой ден идем там,без тва му плащаме вноска по 900 лева на месец.
     По цял ден съм сама до 8 с детето,когато мъжът ми се прибира и вместо,тя като си дойде да каже дайте го малко долу тя ми се натрапва вечерта и тя,е не седи много,но все пак дразни.Сега си сложих малко водка с утеха да пийна,вече се изнервям,по цял ден помощ от никъде,само аз и псоле идва и го разревава за 5 минути,еми бива бива,ама.
     Другата седмица на 5-ти ни е дипломирането -официалното,ще оставим Петьо на майка за два дена и ще ходим на събиране с курса на една вила,просто имам нужда да ида някъде без дете,да отпсуна душата.Това еднообразие и отговорност за бебчо,малко ме депресират,не мога да се отпсуна през деня,сега като няма и такива дълги разходки,само се чудя кой да викам през деня да пием кафе..
    И аз не знаех какво е пъщарнак,хеле някой попита,все се канех да питам,ама забравях.Както и щолен незнам,ма ме мързи и да проверявам в гуугълаааа.
    Моя или по Коледа или на 2-3-ти януари ще го захранвам с картод,той януари прави 5 месеца на 5-ти,та рано късно тогава ще е.
 Hug Hug Hug

# 152
Ати чудя се ,защото като захранвах баткото от неговата отчетна почти всички захранихме на навършени 6м,а сега гледам масово се захранва по-рано и търся обяснение и даже вече съм си го оформила.
Аз отдавна съм стигнала до извода,че е безсмислено да убеждаваш някого в нещо,човек когато е готов си намира учители....но понякога и аз се изкушавам,като прочета някое брутално изпълнение като това с адреналина.

# 153
Бе момичета,не подкрепям и аз късното захранване на 6 месеца,но по-рано от 4 ми се вижда доста прибързано.На мъжът ми чинката е мед.сестра работела е като сестра при детски лекар цял  живот и ми каза,да не бързам да захранвам ,да минат 4-те месеца и можеби 4 месеца и 20 дена или на 5 тогава.Педито и той така,и моята баба,която е много  в час,а чинката и баба ми са на по 76 години.И мен ми гложди,искам да му дам да видя,интересно ми е ,но малко ме е страх,нека ис пиине още малко Аптамилче,после цял живот ще лапа картофи,чушки,мръвки и такива.
  Но определено и аз съм за по разнното захранване някъде 4-ти месец посредата,5-ти началото,по късно ми се вижда прекалено късно.За съм даването на сокчета,но си е мое мнение.

# 154
Зафира, нямам обяснение, просто съм решила, че на навършен 5- ти и започнат 6- ти месец- започвам. Днес навършваме 4, декември, навършваме 5 и започвам. Не търся убеждение, просто споделям. Simple Smile

Би би, мерси мила.  Hug  bouquet

# 155
Зафира, нямам обяснение, просто съм решила, че на навършен 5- ти и започнат 6- ти месец- започвам. Днес навършваме 4, декември, навършваме 5 и започвам. Не търся убеждение, просто споделям. Simple Smile

Би би, мерси мила.  Hug  bouquet
Пет месеца си е съвсем добре за бебе без наследствена обремененост,аз просто се чудя за очевидната разлика от преди 5 години.

# 156
Зафира, може би не е масово, а просто ние подранилите да сме по гръмогласни  Mr. Green Доколкото се орентирах, сега е модерно късното захранване, но пък какво ли знам аз...  Heart Eyes

# 157
Аз много се кефя, че повечето от вас са толкова толерантни и не съдят другите, а се опитват да ги разберат (с малки изключения)! Евала, момичета!  Hug

# 158
  • Добрич
Зафира, Иве, да оздравявате бързо, че е голям тормоз да си болен и да нямаш сила детето да си вдигнеш. Аз още си влача хремата, но поне другите неразположения отминаха.   Hug

За физиологиюния разтвор и Низитата няма ограничения в употребата. Матей, милия, колкото го тормозих с него аспиратор, вече не си прави труда да се разреве докато му чистя нослето. Той като цяло е доста по-добре, педиатъра идва всеки ден да му слуша гърдичките и бавно, но славно има подобрение и при него.

Гунди, финичка е твойта хубостница. Simple Smile Много са ми сладки и нежнички такива малки бебонки, но така и нямах възможността да се порадвам на такава. Едно, че са мъжки, второ че са огромни и двамата ми синковци.  Mr. Green

Ох, с тия акота ще ме уморите. То голям разбор, братче. Само една майка е способна да направи такова обстойно описание на едно ла*но.  Laughing

Миланова, и аз като тебе все се паля на мойта свекърва. Добре, че са нашите, че да ми напомнят, че все пак и тя е баба и иска да си види и да се порадва на внуците си понякога. Аз често и се паля, особено като изяви желание да дойде да ги види точно като са болни и когато баш не са за гледане, а на мен ми е супер притеснено и без това. Ама в крайна сметка най-много да помрънкам на майка ми, за да ми мине и да се сетя, че тя все пак е майка на любимия ми мъж. В крайна сметка, трябва да сме малко търпеливи, най-малкото защото са по-възрастни и са ни роднини.  Hug Пожелавам ти по-скоро да се изнесете в собственото жилище, а на теб приятно разпускане с колегите. Simple Smile

За захранването няма да коментирам. Особено това за сокчетата.  #2gunfire Васе, остави тая толерантност...

# 159
Аз много се кефя, че повечето от вас са толкова толерантни и не съдят другите, а се опитват да ги разберат (с малки изключения)! Евала, момичета!  Hug

202uu

# 160
  Бе и мен 5 месеца ми се виждат добре.Просто покрай празниците мисля,че няма да ми се занива и с пюрета,нека да минат.
Ама и по-рано,ако бебето си е,майката си познава на-добре детенцето и си го знае от какво има нужда.
  foriy13,харесва ли ги твоето дете тези неща,сигурно е доволен от разнообразието на различни вкусове хихи,правилно каза сега е модерно късното захранване.
 Аз захранването не мога да разбера,добре,когато почнеш ок,ама как се въвеждат тези храни,колко време трябва да яде едно и също и тогава другата храна само тя ли се предлага или е бонус към вече опитаната,ама както и да е,ще питам моя педиатър декември на консултацията.
Мен хич не ми се занимава да правя вкъщи пюрета,та мисля да са купени на Хип,живот и здраве.

# 161
Няма да се разсърдя, ако някой обясни за сокчетата- защо след годинка. Благодаря. Simple Smile

# 162
И на мен ми харесва толерантността,както е казала Васето.Да ,марли моята майка все това ми повтаря,да не се впрягам,че и тя е майка,а свеки не е лоша,просто ме дразни,можеби защото ми е свекърва знам ли,но по принцип не и опонирам,нищо не казвам,ама тая вечер бях по рязка,все пак нищо лошо не и казах.Simple Smile)Все пак и аз живот и здраве ще бъда свекърва,ама нали знаете вица:
  Седели си две баби на село и говорели:
-Пено,Пено,казала Станка,помиш ли какви крокодили бяха свекървите.
-Въх,Стано,да,ама сега какви пирани снахи са се народили

Та и моита работа май същата Simple Smile

# 163
Що бе, Марли?! Всички сме големи хора, можем да четем и да взимаме решения. Аз не мисля, че някой като ми прочете поста ще си промени решението, така както аз не си променям моите от прочетеното тук. Пък кой крив, кой прав ...  Peace За това се кефя на тези, които се опитват да разбират другите, въпреки твърдите си убеждения.  Hug

# 164
babyAty Hug Hug Hug  Мноооого благодаря! Да знаеш, че имате едно черпене.  Party Отлепи се лесно и без проблем. Ще продължаваме така  и на консултацията ще обсъдим дали човека да не ни остави още месец и да се намеси само при нужда.
Гунди, целувки за Ния - дивотия  Hug Heart Eyes
Ивка, два дена бях така. Много ме боля гърлото само от едната страна заедно с ухото, врата, рамото...нямах Т, но много ми се спеше. Надявам се, че няма да я заразиш.

за захранването, за себе си бях взела решение за късно захранване с Емка, сегашното ми решение по отношение на Мишо е същото. Емка беше изключително кърмено бебе без заместени хранения. Можела съм да захраня и по-рано. Нито единия, нито другия (до тук) не са имали колики или проблеми с храносмилателната или отделителната система. Водила съм се от това, че няма да им избяга яденето и колкото по-късно, толкова по-добре, все пак цял живот това ще правят.
сокчетата - против тях обаче имам ако са в прясно изцеден вид, защото това си е чиста натурална плодова киселина. Предпочитам да е с пулпа на плода и естествено минало през огън в началото на захранването  Peace
foriy13, чушката не е от храните, които е желателно да се дават в началото на захранването. Потърси инфо. Hug
Миланова, то тези неща май не са до снаха - свекърва, а до човек - човек. Не случайно има хора с които си пасваш и такива с които не си пасваш.

Общи условия

Активация на акаунт