Отговори
# 165
-Пено,Пено,казала Станка,помиш ли какви крокодили бяха свекървите.
-Въх,Стано,да,ама сега какви пирани снахи са се народили[/b]

Laughing Laughing Laughing Какъв ли крокодил ще съм и аз... Laughing
Аз за сок4етата да си кажа (само да не ми излезе име  Mr. Green )
Ами сигурно му харесват, след като захапва биберона и не го пуска докато не изкара и въздуха му, даже вече и го стиска с вде ръчички  Laughing Не че може да ко задържи тешкото шише, ама ...сигурно е инстинкт някакъв  Mr. Green
 Първо му давах мъничко, по 20 мл праскова или круша и ги разреждах с преварена води4ка - това за да ходи по лесно до тоалетна. После започна с класическата си ябълка, като постепенно увеличих количеството до 50-60 мл. слрд 2 седмици пробвахме морков само и  минаха николко дни без реакции нежелателни. Моркова е доста труден  и излиза малко количество, затова сега, когато знам, 4е ги према добре ги смесвам.
Иначе за захранването съм чувала, че когато въведеш нова храна, трябва да изчакаш няколко дни за нежелани реакции, предполагам може да се добавя към храни, за които вече знаеш, че се приемат добре от детето.

Няма да се разсърдя, ако някой обясни за сокчетата- защо след годинка. Благодаря. Simple Smile
Нов постулат на СЗО, но защо...някой по запознат да каже Simple Smile

И аз искам да благодаря на всички толератни дами тук  Hug Казаното тук  би следвало да се приема като споделен личен опит, а не наложени нормативи.

Моля , никой да не се ръководи от споделеното от мен  Wink

dbs - благодаря за чушката, наистина не съм чувала да се използва, изплъзна ми се, или по точно наби ми се пред погледа от коша със зеленчуци отсреща Simple Smile

# 166
  • София
За захранването аз съм си решила от 4ти месец ако и педи даде зелена светлина.На своя глава няма да почна.С тези млека се измъчихме ние...Не знам как ще е с пюретата и кооолко време ще ни отнеме и там като я гледам каква е.Днес като я преобличах ми се видя финна мадама вече а не онова кюфте от преди.Може да си въобразявам но наистина така ми се стори.
Днес Емма откри за какво служи новият лаптоп и цял следобед думкаше по него.Не е глупаво детето.Цъкаше си точно където е тъча на лаптопа и си пускаше и спираше музиката така Simple Smile)) Направихме й снимки ,но днес не ми се занимава да ги кача.Пуснах й детски клипчета и си умря от кеф.Чак в даден момент се кълчеше като че танцува  Joy
Момичета,като почнем захранването какви зеленчуци може да се дават в началото.То сигурно педиатъра ще ни каже,но да чуя и вашето мнение,особено мнението на майките с по-големи деца да си кажат мнението кое как се е отразило на бебчето(ако може разбира се  Mr. Green )

# 167
 Да,така е,права си,но винаги има дразги дори и те леки.Жената рано или късно един ден се среща със свекито,която не е познавала до сега,тази жена става част от нейното семейство,тя е най-близката друга жена до мъжа й,опитва се да помага да даде съвет,като се роди внучето,срещите стават по-чести и се почват дразгите.

# 168
А срещата на две жени е като "срещнала една змия друга змия" - няма как да мине без съскане и  малко отрова  Mr. Green Аз съм на принципа - много я обичам свекървата, ако е далече  Grinning все един път в месеца ще успея да съм мила за час -два Simple Smile
Дано само не го забравя след 20 години, като почне да ми ги води боян накви кукундрели  Laughing

# 169
  • Пловдив
dbs като отлепихте кожичката стана ли раничка отдолу или просто си се отлепи?

# 170
Заформихме нощна групичка май Laughing
Бейби Ати,за сокчетата знам,че съдържат някаква киселина,особено плодовите,която дразни корема.На Марти давах сок отрано и имаше страхотни колики,та сега ще се въздържа.То и по себе си съдя-пия ли сок на гладно,веднага ме заболява корема.
dbs,и аз нямам Т засега,ама ми е отпуснато,само ми се лежи,и страшно ме цепи главата.Дано и на мен ми мине за два дни,че съм като парцал.
tayra,в началото се дават картоф,морков,тиква.Доколкото знам е хубаво да се започне със зеленчук или оризова каша,а не с плодово пюре,защото бебетата свикват със сладкия вкус и после не харесват зеленчуковите пюрета.И аз се притеснявам с това неядене как ще ни тръгне захранването,дано не е същата мъка като с млякото.Моята Велизара също е отслабнала,няма й ги бузите вече.
Марли,от сърце ти желая след някоя и друга година да си родиш една сладка мадама,да й се радваш Hug
Отивам да се храним,това ми е най-приятното хранене-когато пикличка спи.Иначе е едно гърчене,пънене Laughing
Лека и спокойна нощ!

# 171
Сега прочетох тук в Бгмама хороскопа на детето лъв - кой знае защо така се разчувствах  Rolling Eyes
На мама малкия принц- наистина седи с тихо достойнство когато  го целувам- като че по право му се полага и се кара,  и реве когато спра  Laughing

dbs, а връх4ето на главичката за4ерви ли му се когато я отлепихте ?  Rolling Eyes

# 172
  • София
Ивка и аз точно със зеленчуци и оризова каша мисля да почна,че съм чула за това че ако почнат с плодове и няма да ядат после другите неща.Уверявам се все повече че Емма и Велизара много си приличат по всичко  Mr. Green Дори по визия си приличат.И на нас бузите ни изчезват...Да видим как ще е.Ти кога ще я захранваш малката?Ако ние почнем по-рано ще кажа как е след около 2 седмици  Mr. Green

# 173
Тайра,наистина много си приличат двечките.В четвъртък ще ходим на консултация,ще видим как е наддала и тогава ще решавам,иска ми се да изчакам до 5 навършени месеца.Хем ми е интересно как ще приеме новата храна,все се надявам да яде с по-голямо удоволствие отколкото млякото,хем ме е страх да не объркам нещо,да не избързам.И аз смятам с оризова каша да почна,защото била най-щадяща и лесно усвояема за коремчето.

# 174
  • София
Значи живот и здраве ние ще започнем преди вас и ще кажа как е с новата храна.Аз се чудя между каша и зеленчуково пюре.Ще видя педи какво ще ме посъветва  Simple Smile

# 175
Ще си позволя да отговоря вместо dbs, понеже аз й дадох съвета как да процедира с пишлето. Надявам се, че тя или вие няма да се разсърдите.

Не се зачервява главичката, а когато заголите, мястото, което е отлепено. Мажа с риванол около ден два- с тупфер за уши, топвам в риванол и минавам мястото и всичко е окей.

dbs, миличка, мн се радвам за вас, че всичко е наред.   bouquet  Hug За това сме тук, за да споделяме опит. Simple Smile

Виктор все още не е мигнал. Алеле майко...

Щях да забравя, благодаря за отговорите за сокчетата, звучи логично, а аз си падам по логичните неща. И все пак остава съмнението в мен- аджиба- защо по дяволите тогава се одобряват и се правят сокчета, ако те не са подходящи ?!?

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 10:16 от babyAty

# 176
  • By the sea
Не искам да укорявам никого, момичета, така е, всяка решава за себе си и за детето си, но...Поинтересувайте се повече, четете, информирайте се по въпросите за захранването, особено тези от вас /нас/, които ей така решават, че му е дошло времето. Има някои физиологични особености /развита храносмилателна система, рефлекси за преглъщане и т.н./, които се случват в една определена възраст и не са за пренебрегване. Не мисля, че е лошо да се ръководим от съвременни източници на информация, в световен мащаб се провеждат редица изследвания в полза на детското здраве, защо трябва да ги отминаваме така леко с ръка, сякаш модерното е лошо. Whistling В крайна сметка ползите от по-късно захранване е да се минимизират доколкото е възможно хранителни проблеми у детето в по-късна възраст. Аз съм избрала да вярвам в това и спорове от рода на "ама нащите баби като са яли кисело мляко едва ли не от раждането нали нищо им няма", е не го разбирам това. Аз лично не си представям 3-4 месечното ми кърмаче, което още не може да си сяда на дупето с лъжица пюре в устата. Та, аз ще си почакам Stop Hug

Ати, специално за теб Mr. Green Hug
Скрит текст:
По темата "сокчета" ще си позволя да "препиша" един текст относно тях от любимата ми книга на д-р Сиърс "Книга за бебето". Ето какво пише тука.
Какво да пие детето?
Освен правилни храни, бебетата се нуждаят и от правилно подбрани течности. Ето с какво да започнете.
Съвети за плодовия сок
Кога да започнем? Започнете да давате разреден с вода плодов сок на бебето тогава, когато виждате, че то вече се справя с пиенето от чаша.Най-често това се случва към 9 месечна възраст. Какъв сок? Най-подходящ за неразвитите черва е сокът от бяло грозде, тъй като специфичното съдържание на захари в него го прави лесен за възприемане. Най-подходящите сокове за начало са гроздовият, ябълковият и крушовият. У някои бебета се появява болка в корема и диария, след като са прекалили със сок от сини сливи, ябълки или круши. В прекомерни количества / над 360 мл/ на ден захарта действа слабително и раздразва дебелото черво. Соковете от портокал, грейпфрут и лимон са твърде кисели и бебето обикновено се дразни от тях и направо ги отказва. Зеленчуковите сокове са по-хранителни от плодовите, но пък не са любими на бебетата и те обикновено ги отказват,като изключение прави само сока от моркови.
Какво количество? За разлика от кърмата и АМ, сокът не нахранва и детето може да погълне много голямо количество, без да се засити. Препоръчителните количества 100 % концентриран плодов сок са следните- от 6 до 12 м. - 120 мл, разреден с вода в съотношение най-малко 50:50.

Болничките, оздравявайте! Hug
 Уф, беба и ММ отдавна спят, а аз кукувам тука и не мога да заспя...Истината е обаче, че от няколко дена ме мъчи една много особена болка в областта между стомаха и корема Sad Не мога да разбера обаче стомах ли е, черва ли са, какво е това чудо, много ми е гадно, не мога да стоя права на моменти...Храня се нормално и редовно, нямам проблеми с ве-це-то newsm78 Трябва да посетя док. в най-скоро време Confused
Лека нощ Hug

# 177
dbs като отлепихте кожичката стана ли раничка отдолу или просто си се отлепи?
Не!!! Има логика в начина, който ми обясни babyAty. Така се отлепва само там където има нужда. Не се създава напрежение  (все пак в долната си част главичката е по-широка) и няма дискомфорт и разраняване.
dbs, а връх4ето на главичката за4ерви ли му се когато я отлепихте ?  Rolling Eyes
И тогава не се зачерви. Ние не го мажем с нищо. Имай предвид, че главичката е доста кръвоснабдена и това, което се вижда като цвят е доста по-тъмно и червено. Да не се стреснеш.

# 178
доборо утро прекрасни дами и малки слънчица  Hug Hug

мойта мишка се окори в 6 и до 6.30 беше толерантна към спящата си майка, но после реши, че е време за ставане и игра. Нооо  Naughty ето че сега спи сладко сладко, а майка и си изпи кафето и дреми пред тв-то  Crazy

дбс, браво на вас  Hug Hug Hug
Пейпърче, хайде бързо да ти отминава неразположението  Stop
марли, нищо не се знае мила, що пък да не гушнеш след някое време една финна мадама
ивка,  Hug бързо оправяне и на теб

Вие как обличате бебоците си? аз вчера я спретнах в космонавт ( не е много дебел), ама определено не и беше много комфортно. Иначе палтата и ботушите и дънки, така ми се иска да я пременям с тях, а  и толкова се изръсих за тях:) ама май не им е много удобно и в тях. Абе, като цяло в зимни дрехи  на кой му е удобно  hahaha hahaha

Вчера ходих да заръчвам торта за петък (андреевден) Бютка, вие ще празнувате ли имен ден  newsm78 newsm78

# 179
  • Варна
Добро утро Hug
Благодаря за комплиментите за борковата коса Heart Eyes Само да издам под секрет, че тя пооредя доста, но на снимките не личи. Затова пък порасна много, сигурно 6-7 см има Crazy
Иве,
бързо оздравяване Hug За капките мисля, че пише до 6 пъти на ден, но не виждам какво може да навреди и повече да пръскаш.
Гунди,
леле че лекичка твоята разкошотия Ния Simple Smile Добре си наддава детето, не му търси кусури Heart Eyes
babyAty,
и аз не знаех какво е пащърнак. Добре, че е чичко Гугъл - оказа се едно кореноплодно на вид като продълговатата бяла ряпа, но по-чепато Simple Smile
Зафира,
аз бях чела преди време в юлската тема, повечето момичета се бяха наточили да дават отрано пюрета и сокове. Скоро не съм надничала да видя как върви захранването при тях.
Тринити,
аз пък точно затова искам да дойде време за захранване - струва ми се по-лесно да извадя пюрето, отколкото цица Embarassed Особено сега с тристата ката дрехи, лятото беше рай. Ама не бързам де, най-рано в началото на февруари мисля да започна. И май и аз клоня към оризовата каша, но каква марка трябваше да бъде забравих, помня, че Блонди беше писала да не е Хумана и какво още newsm78
Simi,
от неделя сме с космонавт, наистина е като снежен човек, не може да мърда много, но държи топло. Само се чудя днес как да го докарам, мъглата започва да се вдига и май ще е слънчево Confused

Общи условия

Активация на акаунт