Реших и аз да се включа по темата за захранването. Съгласна съм с Vaseto29 , че трябва да сме толерантни един към друг. Пък и в крайна сметка, след като педиатрите ни на всяка консултация ни казват какво да въвеждаме като храна, не всеки може да си каже - " аз пък няма да слушам докторите, ами ще правя това, което съм прочела в нета". Според мен най-важно е да се водим по детето. Първото си дете захраних рано - на 3 месеца, поради причината, че не искаше да приема никакво мляко. Дори тези 3 месеца едвам ги преборихме и самото захранване стана много интензивно, а млякото го давах само сутрин и вечер, докато е в полубудно състояние. Голямо чудо бяхме, педиатърката ни дори ми позволи да пробвам с кисело мляко, но слава богу / заради крехката възраст/ не хареса и него. Та детето много бързо свикна с храната, а до ден днешен не яде не само мляко, но и всякакви млечни продукти.
Сега по захранването на Елица. Тъй като навърши 4 месеца и започна да яде по много - вече изпива по 210-240 мл АМ и то през три часа, сметнах че е време да захраня и нея. Напоследък и през нощта ми се събужда и номера с водата и залъгалката не минава, търси мляко. Та започнах с оризовата каша, разредена с вода - много трудно изяде една чаена лъжичка. То се потрисаше чак, а да не ви казвам какво мазало е. Избутва с езиче, аз обирам и пак бутам в устата и така 15 мин. яде една лъжичка каша. На втория ден приготвих кашата с АМ. Така вече поне не се потрисаше с отвръщение, но количеството си беше пак една чаена лъжичка. На третия ден реших да зарежа кашата и да пробвам зеленчуковото пюре /морков/. Прие го с охота и така вече 3 дена сме на зеленчуково пюре, но на по 2-3 лъжички. Смятам да не я насилвам и постепенно да увеличавам количеството, така че до 19 декември / когато става на 5 месеца/ вече да заместя обедното мляко изцяло с хранене с пюре. Относно сокчетата - няма да давам до годинка, за сметка на това ще компенсирам с плодови пюрета. Равносилно е. Съображенията ми са по-скоро да предпазя зъбките на детето от плодовата киселина.
Толкова по захранването. Ще споделям какви храни въвеждам за напред и как се приемат. Сега тревогата ми е, че трябва да намалим храненията до 5.

ама това си е мое мнение

Ако идем на някой снежен планински връх - може, ама иначе и 4-те ще си останат пак нови и необличани 
абсолютно съм съгласна с мнението ти за споровете относно захранването. Рядко пиша и може би не е редно да вземам отношение, но на моменти се усеща доста враждебно коментиране...Мен щяха да ме линчуват като споделих,че ще давам сок
.
Почна се още от театъра, още на 40тата минута, свекърва ми се обади да ме пита коя биба му харесва най - много и аз като го чух как се дере, направо се изстрелях като тапа
Докато се прибера, чак се тресеше от рев, така е ревал само като ходихме на онази трансфонтанелна ехография. Само докато извадя цицата, цокна 2 пъти и заспа. Явно му се е спяло на детето (което е странно, защото е имало дни, в които е спял много по- малко от вчера и вечер не ми е ревал така). Заспа в 19:30 с все дрехите, спа докъм 12 и от там нататък събуждане с писъци на всеки час и поне 10 минути не може да се успокои, кърмим се малко, заспива и след час пак отначало