Отговори
# 195
  • Варна
Нашият космонавт се отваря на крачолите, но на ръкавите не и точно те са ми голям зор - докато му навра ръцете се изнервя Whistling А при това самият модел е много широк - направо като спално чувалче, представям си ако бях взела от по-тесните - нямаше да има обличане.
Софи,
точно същото съм си мислела - колко щяха да му отиват фибички, ако беше момиче Joy
*SamiMummy*,
милото то, защо така се е изнервило. Дано днес да е спокоен Hug
За захранването аз лично съм съгласна с момичетата, подкрепящи късното такова, няма да повтарвм аргументите им.
Бобо заспа, ако успея да му нахлузя тънкото яке мятам дебелото одеяло отгоре и излизаме Crazy Днес мисля да го пощадя от космонавта Joy

# 196
  • София
Леле с това захранване, много се е нагорещила обстановката Simple Smile И аз съм толерантна и не съм се изказвала крайно, но абсолютно подкрепям Самимами, Блонди, Софи, Пейпърчето, Бюти, Зафира и т.н. Наистина децата са си наши и точно за това сме длъжни да правим всичко най-добро за тях. Naughty Нямало му нищо като странични ефекти, е те няма да се появят веднага, че да ги чакаме след първата лъжица Simple Smile И за мен е доста грубо да тикам лъжица на дете, което освен че не може да стои седнало (макар че може и това да са направили - да са го сложил ида седне Laughing), дето се вика - вчера се научило да си държи главата изправена, недоразвитият му храносмилателен тракт не е "помирисвал" нищо друго освен мляко и аз защото така съм преценила (уж съм чела много), за 10 дни да му дам 10 вида храна #Crazy Наистина всеки сам си преценява, аз не бих тръгнала да правя забележка на никой, нито да давам съвет, просто си правя заключения Wink
Пейпърче, това наистина е много полезно, мерси Hug
Блонди, я кажи ти с какво ще захранваш - зеленчук или оризова каша, че това, което каза Ивка, че е най-лесна ме заинтригува, и каква марка - Месечинка, нещо спомена да не е Хумана Simple Smile
Маги, Банофи пая стана феноменален, аз по принцип обичам да правя най-много сладки неща и съм правила какви ли не, но този наистина стана уникален, а дори ми се вижда простичък  Wink Този от Бон апети и на мен ми се струва леко недодялан Laughing Ето, този, който аз правих, само че сложих 400гр. заквасена сметана, т.е. една голяма кофичка http://vkusnoteka.blogspot.com/search?q=%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BE … D0%BF%D0%B0%D0%B9:
За тези свекърви -  ooooh!
Марли, на теб свекървата ако ти иска децата като поотраснат малко, то Камен може и да са го искали вече де, какво ще правиш, ще им го даваш ли? Мен много ме дразни, отсега си прави устата и все как щял да играе и да кара колело на село, да ходи там, , че той и тука си има двор  Crossing Arms #2gunfire Хич й нямам доверие, като гледам внучка си как я гледа  Stop Муки, знам, че ти Кика хич не искаш да я пускаш на село Confused
Болните да се оправят бързо  Hug

# 197
  • Варна
Мда, и на мен това ми направи впечатление - щом детето 15 минути яде една лъжица значи за момента не ще пюре, не е готово за захранване, аз бих преустановила опитите веднагически и бих пробвала след време пак.
Ей, с тези рецепти ще ме навиете и аз да направя нещо сладичко Joy Този пай изглежда вкусен.

# 198
И аз искам съвет, с какво е по- добре да се захрани- със зеленчуково пюре или с каша ?!? Кое е по- правилно, защото чета отново противоречиви мнения.
Благодаря !!!

# 199
  • Пловдив
Ати и дбс мерси за пишка инфото. При Влади пишлето много лесно и изненадващо за мен се заголи. Както се опитахх да му видя главичката и тя изкочи. Simple Smile Но и при него има залепена кожичка. Та ще пробвам както атито е написала.

Оф това захранване. Голямо пенене правите. Аз вече съм се убедила, че човек когато не иска да научи нещо ащо ще с фуния да му го пъхаш в главата няма да стане работата.

Днеска сме на консултация и ще ни слагат смотаните ваксини. Единственото хубаво нещо е че ще видя, колко е пораснало малкото ми сумистче. Simple Smile

# 200
Аз също полудявам като ми кажат "ти като си яла на еди си колко месеца еди си какво пак си станала човек, да не ти е станало нещо", "как така 6 месеца само мляко ще яде това дете"  #Cussing out И как може да не слушам педиатъра, според който другия месец трябва да почна сокчета (поне ми каза на 4м. и половина, не на 2-3).
Аз мисля да се водя по Ина, според мен, тя ще ми подскаже кога точно да я захраня, но със сигурност няма да е преди да навърши 5 месеца  Naughty Само остава да реша с какво да започна - картофено пюре или оризова каша, но има време Simple Smile Ако започна с картофено пюре, ясно... продължавам с другите зеленчуци, но ако започна с оризова каша, после не знам как да продължа.. пак със зеленчуци, а оризовата да я почна пак, когато включа и плодовите пюрета ли....  newsm78

# 201
# 202
  • гр.Велики Преслав
Момичета, не забравяйте, че сред нас вече има майки с навършили 4 месеца бебчета, дори и все още да не сме толкова много. Тези, които вече сме захранили, не мисля, че сме избързали, а по-скоро ни е дошло времето. Имам предвид, че ако бебето е родено доносено, не е фамилно обременено от алергии и др. заболявания и не е изключително кърмено, при навършени 4 месеца може да се започне по етапно захранване дори и според препоръките на СЗО. Тонът ви наистина нагрубява, когато сравнявате захранването с консумирането на кюфтета и пържоли. Горе споменатата бишкота, дори и да е неуместно присъстваща в менюто на бебето, не е повод за такива остри критики. Достатъчно е да изразите безпристрастно мнението си и ако майката е разумна, ще се поправи. Аз лично съм благодарна на всеки, който споделя мнения и опит за захранването и ще използвам добрите практики по моя преценка.

# 203
Лоа, леко да минат  Hug

Белверде, тиквата съм я нарочила за начало.  Grinning Иначе и зеленчуково, и плодово пюре и оризова каша са ок (Бейби  Peace), което си избере майката  Simple Smile Ще започна с тиква, картоф, морков, това за около 3 седмици, след което ще въведа оризовата каша (домашна). А след 6-ти месец може директно пресни плодове, така че плодови пюрета няма да давам за начало  Simple Smile

Д. ЗахариеваHug

Ох, точно днес (и тези дни) за свекърви не искам да чета, да говоря, да слушам, че  smile3511 smile3511 smile3511 smile3511 smile3511

# 204
  • София - град

явно нямат много работа.... за 20лв  Crazy

# 205
Много ми хареса статията, която постна Диди24 и затова искам да я копна та дано повече майки решат да я прочетат Peace
Ето още за сокчетата и защо е добре да не се дават толкова рано:
http://www.biberonbg.com/info/juicewhynot.htm
Прочетете докрай логичното обяснение защо е измислена тази схема  ooooh!
Хубав ден и много усмивки Hug

# 206
   Леле,ужас,като орляк от змии,всеки съска,изказва се с тон,окоряващ другия,много гадно и неприятно.Човек да съжали,че е изказал мнение.Кофти работа...Мисля,че много майки,с различно мнение по някой въпрос,просто ще спрат да пишат.Може да не съм от редовно пишещите,но това отношение тук е меко казано гадничко,обиждащо,тези,които са решили да захранят рано.

# 207
belverde, как да искам да я пусна  ooooh! Да ми каже пак "Баба каза че с ХАНЦУК  не съм хубава!" Иначе на село е най-хубаво,най-широко....бе изобщо чудно!

Моя шушон се събуди и ме зове дълга,но преди това да цитирам мойто педи от онзи ден "Като дойде момента да захранваш има много информация,ще четеш." Мен пък това ме дразни.Аз искам по-малко да чета,че от много четене манджата ще ми загори накрая.

Не разбрах аз защо има обидени  newsm78

Охладете емоциите.  Heart Eyes

# 208
  • София
Белверде, много ми допадна банофи паят. В събота ще имаме гости, определено ще го направя.  Hug А днес ще правя това бананово блаженство http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-1942/
Ати, аз се допитах за пюретата и кашите и прочетох това-онова. Оризовата каша по-лесно се смила от стомахчето, не предизвиква колики, но пък доста напомпва бебето. Зеленчуковото пюре е хубаво да е оранжево - тиква, морков, сладък картоф. А пък за сокчетата дето питаше, също да ти кажа, че на неузрялата им храносмилателна система не е добре да дадеш суров плод, защото е вероятно много да го дразни.  Hug
Миланова, недей да спираш да пишеш Wink А какво е чинка?
Сега ще прочета и статията на диди24. Диди, прочетох ти захранването и ми хареса, не разбрах кога започна да смесваш храните - напр. картоф и морков, картоф и тиква...

# 209
   А няма да се оттървете от мене лесно,хихих.И аз ще захранвам на 5 навършени месеца,но просто,всички педита казват 4,дори някои 3,не са виновни майките,ако на педиатъра не вярваш,то тогава на кой.
   Ами чинка,е на баща ми на брат му жената-на чичо жената е чинка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт