Лондон - 4

• 76 264
  • 742
  •   1
Отговори
# 405

Страхотни снимки!
Направи ми впечатление музея „Ако искате - вярвайте, ако искате – не” ,къде се намира?
На Пикадили сградата е голяма като се поогледа човек на площада няма как да го пропусне. Музеят не беше в първоначалните ни планове, тъй като не бях чувала за него. Видяхме го в брошурата и ни се стори интересен. Радвам се, че макар и случайно го открихме, беше ми интересен.

# 406
Благодаря, не съм го посещавала до сега,просто не съм го забелязала!
Каква е цената?

# 407
http://www.ripleyslondon.com/buy-tickets/
Тук дава цена от 27 паунда. Нещо от рода на 30 паунда ми се струва че платихме - за тези пари ни дадоха книжка (не много малка за веригата такива музеи в света) и се включваше вход за един огледален лабиринт (влизаш в един лабиринт и от всички страни са само огледала, не знаеш кое е стена и кое коридорче, дават ръкавици, защото се опипва за да разбереш дали е стена или можеш да минеш, объркващо е, но е забавно. Но ползвахме офертите 2 в 1 и така за тези пари влязохме двама човека.

# 408
с easyjet  ли са най-изгодните полети?

# 409
  • ул. "Мечтание"

Когато се рових, за моите дати с easyjet и WizzAir ми излизаше едно и също.

# 410
  • срещу двата комина :)))
при мен изи бяха по-изгодни  Peace

# 411
Здравейте момичета!
Пиша в темата , тъй като ми предстой пътуване към Лондон в последната седмица на месеца. И тъй като до сега не сме пътували самостоятелно без фирма , моля който има малко време и е бил в Лондон за около 4-5 дни да ми сподели някаква примерна програма ( по райони на града примерно ) как най-лесно да си организираме екскурзията , така че да разгледаме повече места без лутане  Blush. Благодаря на всички които могат да се включат Simple Smile

# 412
Според мен основната разлика е в часовете. Колкото и по-ниски да са цените на Изиджет, на Уиз полетите са много по-удобни.
Днес Уиз има 20% намаление, между другото. Края на октомври, когато ние си взехме има много евтини варианти.

# 413
Здравейте момичета!
Пиша в темата , тъй като ми предстой пътуване към Лондон в последната седмица на месеца. И тъй като до сега не сме пътували самостоятелно без фирма , моля който има малко време и е бил в Лондон за около 4-5 дни да ми сподели някаква примерна програма ( по райони на града примерно ) как най-лесно да си организираме екскурзията , така че да разгледаме повече места без лутане  Blush. Благодаря на всички които могат да се включат Simple Smile

ние бяхме 5 и половина и мога да ти кажа нашата програма :

1 ден - пристигнахме следобед и отидохме до Природонаучния музей, но той беше на 10 мин от хотела ни, след него Пикадили и се разходихме около Бъкингамския дворец и Сейнт Джеймс парк.
2 ден - първо минахме да си вземем Лондон пас, който ни беше много удобен, след него Уестминстърското абатство, после Британския музей и накрая Сейнт Пол, не успяхме да се качим на купола, тъй като затваряха.След него се качихме на разходка с корабче и
3 ден - пак Природонаучния, понеже мъжа ми е фен  Laughing, после Тауър ъф Лондон, Тауър Бридж, Зоопарка . Вечеря в района на Пикадили и нощни снимки на Бъкингам и Арката на Уелингтън.
4 ден - Уиндзор и Хемтън, ако ти трябва инфо как пътувахме питай. Вечерна разходка покрай Биг Бен.
5 ден - ходихме на ексурзия до Бат, Солсбъри и Стоунхендж.
6 ден - Аквариума, Мадам Тюсо и Гринуич и Окото.

Това е от мен , ако имаш въпроси питай, че бая материал бях прочела преди да отидем  Peace

# 414
Толкова благодаря  mu_ry Hug . Ние ще сме при роднина там и ще тя ще ни обясни за транспорта , а и скоро приятелка отиде да живее там и ще обикаляме с нея , че и тя не е разглеждала. Чета и аз и събирам инфо , че искам пълноценна екскурзия Simple Smile Много благодаря , даже вече ти разпечатах програмата и довечера ще я огледам на картата Simple Smile)))  bouquet

# 415
Толкова благодаря  mu_ry Hug . Ние ще сме при роднина там и ще тя ще ни обясни за транспорта , а и скоро приятелка отиде да живее там и ще обикаляме с нея , че и тя не е разглеждала. Чета и аз и събирам инфо , че искам пълноценна екскурзия Simple Smile Много благодаря , даже вече ти разпечатах програмата и довечера ще я огледам на картата Simple Smile)))  bouquet

няма проблем  Hug

# 416
  • ул. "Мечтание"
Според мен основната разлика е в часовете. Колкото и по-ниски да са цените на Изиджет, на Уиз полетите са много по-удобни.
Днес Уиз има 20% намаление, между другото. Края на октомври, когато ние си взехме има много евтини варианти.

Причината да избера Уиз беше, че полета беше от Варна. А на изиджет - от Пловдив. При цена на билетите с разлика от десетина лева, това че ми е под носа летището определено повлия. За часовете въобще не съм обръщала внимание.  Peace

# 417
Харесах хотел на много добра цена и добри отзиви в трипадвайзера, но още съм много зле ориентирана в града, преди няколко дни купихме билетите.
Дали някой може да ми каже добро ли е местоположението му ?

Ето този: http://www.travelodge.co.uk/hotels/342/London-Central-Southwark-hotel

Благодаря предварително, много сте полезни!

# 418
Snejitoо, ние бяхме 5 дни и ето и нашата програма:
1-ви ден - настаняване, отидохме до Мадам Тюсо, но опашката ни отказа и затова се разходихме  Риджънтс парк, от там до Аквариума (влизахме в него), разходка около Окото и Парламента и после пеша до Пикадили съркъс. Там посещение на музея Рипли и прибиране в квартирата. Пътувахме с влак от летището до Лондон и в аквариума и музея ползвахме офертите 2 в 1
2-ри ден - този и следващите 2 дни посещенията ни са основно с паса (бяхме си взели 3-дневен) -  Сейнт Пол с качване до върха, Милениум бридж, пеша до HMS Belfast (посещение вътре), Тауър бридж (влизане вътре), Тауър (посещение), с автобус до Транспортния музей (разглеждане)  после пеша през Сейнт Джеймс парк, Бъкингамския дворец, и разходка в Хайд парк, прибиране в квартирата, която беше до парка.
3-ти ден - с влак до Уиндзор, после Лондон мотор мюзиъм, от та един музей за стари мотори (разбрахме че го има случайно от джи пи ес-а), Мадам Тюсо (с посещение, офертите 2в1), прибиране в квартирата за хапване и почивка и след това нощна разходка (Парламента, пеша покрай Темза до Тауър бридж)
4-ти ден - Уестминстърското абатство (влизане), Банкетинг Хаус (влизане), Джуъл Тауър (влизане), корабче до Гринуич, нулевия меридиан, разходка и почивка в парка, Нешънъл Меритайм Мюзиъм (влизане), Куинс хаус (влизане), до отсрещния бряг през пешеходния тунел под Темза, обратно с корабче, разходка и прибиране.
5-ти ден - опаковане на багажа, оставяне на багажа в Научния музей на гардероб за през деня, Природонаучния музей (разглеждане, огромен е), Научния музей (разглеждане), капнали от обикаляне в двата музея си взехме багажа и отидохме до Марбл Арч, последно пазаруване на сувенири и почивка в парка и качване на автобуса за летището.

Програмата ни беше сравнително натоварена и свързана с доста обикаляне пеша, но пък успяхме да посетим голяма част от основните забележителности и музеи и да се разходим по улиците и парковете. Бяхме в началото на април и беше хладничко. Предполагам при вашето посещение ще е хубаво времето, градините разцъфнали и си заслужава ад се прекара повече време по парковете.

Fata, на мен хотела ми се струва на отлично място за отправна точка пеша и с транспорт за всички забележителности. Но това, че от двете страни минават релси на влаковете не знам дали няма да е свързано с доста шум.

# 419
 Crazy  Sunny76 много благодаря за отговора  bouquet Като чета кой къде е бил и колко места сте обиколили почвам все повече да се вълнувам Blush . Разглеждах снимките ти , уникални са! Надявам се на хубаво време и много емоции. Благодаря още веднъж , вече ти е разпечатана програма и по вашите мнения тук почвам да пиша и нашата програма. Прекрасен ден на всички bouquet

Общи условия

Активация на акаунт