Лондон - 4

• 76 375
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Преди 3 часа се прибрахме от Лондон и вече ме гложди да гледам за нови самолетни билети...
Отново имахме страхотни преживявания като абсолютно нищо не може да опише вчерашната ми емоция от концерта на Уембли на Роби Уилямс- нещо, което чаках от 2006 година...

Трето посещение на Лондон и за първи път  със 7 годишната ми дъщеря. Категорично повече няма да пътувам никъде с нея без тротинетка... В тази връзка съветвам всички с  деца да помислят за варианти, щадящи и родители и деца...
Първият ден стартирахме с пешеходна разходка от Грийн парк до Бъкингамския дворец, от там през Сейнт Джеймс Парк до Абатството, Парламента, Биг Бен. Преминахме през моста и качих дъщеря ми на Окото. Като слезе от там веднага се качихме на корабче до Гринуич. По пътя изкарахме невероятния късмет да видим как отварят Тауър Бридж. След като се разходихме в Гринуич се качихме отново на корабчето и слязохме на Тауър. Имахме само час и половина до края на работното време, от които прекарахме около час на опашка, за да видим Коронните скъпоценности на Обединеното кралство и по-специално диаманта Кохинор. Със сигурност Кулата на Лондон категорично остава в плановете ми за следващото пътуване до там за доразглеждане. Simple Smile
От там се качихме на метро до Сейнт Пол и тъй като детето се държа геройски за награда я заведохме в Hamleys.
Неделя станахме рано и отидохме до закусим на тревата в Риджънс Парк. Хранихме катерички, беше страхотно! В 10 часа вече бяхме в Natural History Museum. Успяхме да му отделим само час и половина, защото бяхме пристиснати с времето. Изключително мила и обична съфорумка приюти детето ми от обяд до тази сутрин (изкарала е страхотно Лондонско матине с още 2 сладки момиченца), а ние осъществихме голяма наша мечта с този концерт.

# 496
За кои музеи трябва да имаме предварително билети?

# 497
  • София
Повечето са безплатни. Платени са определени експозиции в тях. Отделете си време за чакане на опашка на входа. През април опашката беше 2.5ч чакане за Природонаучния музей.

# 498
За кои музеи трябва да имаме предварително билети?

Taуър
Катедралата Сейнт Пол
Уестминстърското Абатсво
Бъкингамския дворец , Кралските конюшни , Кралската галерия
Музея на войната с бункера на Чърчил
Банкетната зала
Апсли Хаус
Хамптън Корт
Уиндзор
Кю  Гардънс

... това са част от по-интересните места които са платени -  средната цена е около 15-ина паунда за всяко за да не ги изреждам поред.
Предварително ( с часове трябват само билети за Бъкингамския дворец когато е отворен през лятото) . Иначе за всичко може на място но понякога се чака .
Най-лесният вариант е с London Pass

http://www.londonpass.com/

Безплатни са :
Бритиш мюзеум
Националната картинна галерия
Виктория и Албърт
Националния природонаучен музей
Музея на науката
Музея на Сър Джон Соън ( малко популярно , но изключително място)

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 20:01 от mallkata

# 499
Sunny76   bouquet много много благодаря!  bouquet

# 500
Само спомена, ако не сте обсъждали наскоро emirates london airline. Много е готино и атрактивно. На мен повече ми харесва от окото. http://www.tfl.gov.uk/modalpages/23828.aspx

# 501
Zdraveite.Predstoi mi patuvane do London v nachaloto na Avgust.Interesuva me dali mogã da si ostavia bagaja na gara Victoria za niakolko chasa.Mnogo shte se zaradvam ako niakoi mi dade tochna informatsia.Blagodaria vi!

# 502
Zdraveite.Predstoi mi patuvane do London v nachaloto na Avgust.Interesuva me dali mogã da si ostavia bagaja na gara Victoria za niakolko chasa.Mnogo shte se zaradvam ako niakoi mi dade tochna informatsia.Blagodaria vi!

http://www.tfl.gov.uk/gettingaround/1216.aspx#left

Цитат
Left luggage tariffs
Deposits up to two hours: £2.50 per item (no weight consideration)
Deposits 2-24 hours: £4 per item under 20kg
Deposits 2-24 hours: £6 per item over 20kg
Multiple days charged at daily rate as above (£4/£6 by weight)
   Peace

# 503
Mnogo Vi blagodaria za informatsiata.

# 504
  • Sofia
Странно, и аз си мислех дали може, но намерих , други цени, сега се чудя кое е вярно.

# 505
Според мен са 2 различни фирми.

Emirates london airline изглежда интересно. Само още не мога да се ориентирам как се стига до него.

# 506
Странно, и аз си мислех дали може, но намерих , други цени, сега се чудя кое е вярно.

BettyRubble  , цените които Bradley Cooper  е дала са за автобусна гара Виктория , а това на твоя линк е цената за жп гара Виктория .  Това са две съвсем различни неща . Все едно централна автогара и централна жп гара в София  Laughing
Тази за автобусите е съвсем наблизо и може би си заслужава разходката за разликата в цената -:)

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 00:36 от mallkata

# 507
Според мен са 2 различни фирми.

Emirates london airline изглежда интересно. Само още не мога да се ориентирам как се стига до него.

Ето как се стига

http://en.wikipedia.org/wiki/Emirates_Air_Line_(cable_car)

Изобщо не е конкурент на Окото и не би трябвало да ти е в списъка със задължителни неща за Лондон (Окото и Мадам Тюсо за мен също нямат място сред тях) , но ти си знаеш.
Не е нищо особено , поредният капан за туристи.

# 508
Благодаря mallkata. Ние ще сме в O2 - така, че ако има време може да видим и Emirates Air Line.
На детето ще му е интересно.

В момента се чудя над един проблем. Тъй като до пътуването ни има само 2 седмици, а искам да поръчам някои неща от сайтовете. В тяхните пощи има ли възможност да си получиш писмата "до поискване"?
В хотела няма да може да стане. Не искам да ангажирам познати.

# 509
Stryper, не мисля, че това е възможно, защото повечето сайтове правят доставките си сами и не ползват услугите на пощата. А и не съм чувала за такава пощенска услуга. Ако не те намерят вкъщи имаш право в срок от 1-2 седмици да отидеш да си вземеш пратката от съответния пощенски клон, но все пак ти трябва адрес, където да те търсят  Peace

Общи условия

Активация на акаунт