Лондон - 4

• 76 303
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Zvanche напълно подкрепям мнението ти, за нас също не е задължително да посетим всичко, а по скоро да се потопим и усетим всяко ново място,да се пошляем по улиците без цел и посока и сами да открием интересни местенца.Това ми хареса в Лондон- толкова е пъстро, разнолико и за всеки вкус, можеш да четеш книга в парка, да храниш катеричките, да пазаруваш, да разглеждаш музеи, да правиш каквото ти е на сърце.

# 661
  • софия
Build-a-bear - може ли малко информация от опит. Видях къде може да се направи, видях, че освен мече има и други играчки, видях начална цена 13,50 п. Това хубаво, но ще ми е полезна по-практическа инфо Simple Smile

# 662
  • След завоя в дясно
Zvanche можеш да си избереш играчка и пред теб ти я пълнят от една машина пълна с памук. Можеш да добавиш различни екстри като дрехи, или примерно лапичката да има музикален механизъм, можеш да избереш име на мечето и да му сложиш сърчице. Ефекта е за малки и големи деца Laughing
Аз преди години взех на синът ми от тук http://www.hamleys.com/ и беше магическо преживяване по Коледа.

# 663
  • софия
Zvanche можеш да си избереш играчка и пред теб ти я пълнят от една машина пълна с памук. Можеш да добавиш различни екстри като дрехи, или примерно лапичката да има музикален механизъм, можеш да избереш име на мечето и да му сложиш сърчице. Ефекта е за малки и големи деца Laughing
Аз преди години взех на синът ми от тук http://www.hamleys.com/ и беше магическо преживяване по Коледа.

Колко струва с повече екстри? Има ли опашка? Да се подготвя психологически. Ние ще сме там ноември, което е близо до Коледа и съм сигурна, че това ще е един от спомените от там за нея Simple Smile И това малко ще отвлече вниманието от всичката многотия в hamleys, където не може да не отидем.

# 664
  • След завоя в дясно
Не вярвам да има опашка, за цени не мога да помогна отдавна сме ходили не помня. Може и стихче или нещо специално да напише на мечето ако иска.

# 665
Момичета, а здравна застраховка каква сключвате!?

Досега при пътуване просто звънвам на една приятелка-брокер и тя ми прави. Слава Богу не ми се е налагало да я ползвам никога Praynig, но сега се зачетох в разни сайтове - ми то има най-различни, някои ги пишат дори туристически - в смисъл има отмяна на полет, самолетни билети при болест, дори билети за роднини!? Някой наясно ли е - каква е най-добре да се слкючи!? newsm78 Хем да е евтина, хем да е хубава!? Mr. Green

# 666
  • софия
Момичета, а здравна застраховка каква сключвате!?

Досега при пътуване просто звънвам на една приятелка-брокер и тя ми прави. Слава Богу не ми се е налагало да я ползвам никога Praynig, но сега се зачетох в разни сайтове - ми то има най-различни, някои ги пишат дори туристически - в смисъл има отмяна на полет, самолетни билети при болест, дори билети за роднини!? Някой наясно ли е - каква е най-добре да се слкючи!? newsm78 Хем да е евтина, хем да е хубава!? Mr. Green
С асистанс. Всяка година поне веднъж пътуваме нанякъде и все такава правя. В една и съща компания. Не ми се е налагало да я ползвам, слава Богу, но знам, че, ако се наложи няма проблем.

# 667
zvanche  - напиши ми компанията моля - искам да прочета какво предлага и да сравня с нашата! Praynig

# 668
Аз напоследък не правя застраховки - кредитните ми карти имат и застрахователен пакет. Застраховката се активира в момента, в който платя нещо с картата на територията на въпросната държава, примерно едно кафе. Проверете си и вие дали нямате.

# 669
Ами аз нямам кредитна карта! Embarassed Иначе сестра ми я има точно тази екстра! Ще си направим застраховка - вече си харесах условия и цена!  Simple Smile

Благодаря на всички!

# 670
Момичета,
Нашето пътуване наближава и започвам да имам все по-конкретни въпроси и никаква програма. Някой да има подръка примерна програмка за 4 дена (3 нощувки)?

Мисля да посетим от безплатните музеи - National Gallery, British museum, Science museum или Natural History. Един полуден ще е посветен на Warner Bros. Studios and Harry Potter.

1.Чудя се за платените забележителности. Цените са си стряскащи, ние сме 2 възр+ дете. Ако трябва да избера една, вие коя бихте препоръчали?
2.Kaкви са подробностите около пътуване с корабче (евентуално до Грийнуич) - цени, компании, маршрути, от къде се тръгва (Victoria Embarkment ли основно?) и т.н.
3. Заслужава ли си чакането и блъскането за Смяната на караула? Някакви добри идеи за място за гледане? От къде виждате на кои дати се провежда този сезон?
4. Препоръчани местенца за приятно и евтино хапване около забележителностите ? Ориентировъчни цени по пъбовете?
5. Въпросът с WC-то как го уреждате? По заведения и забележителности плаща ли се?
6. Какви сувенири и откъде е най-изгодно да се напазаруват? Цени?
7. Чудя се дали да вмъкна и мюзикъл в програмата? Откъде се купуват билетите last minute и някой пробвал ли е така?

Сигурно ще изникват и други, но четейки редовно темата от лятото, не съм си набелязала отговори на тези въпроси. Ако някой може да помогне, ще съм много благодарна.
Пък, дай боже, всичко да е по план и към края на месеца и аз да мога да се включа със съвети!  Praynig

# 671
Посети Camden market , супер изживяване , но с деца .. .. Не знам колко може да му се насладиш. Build -a-bear не е нищо освен изсмукване на парите ти . Има разкошни места в Лондон , които не са традиционните туристически забележителности , но точно там може да усетиш ритъма и душата на града. Ако имаш приятели англичани , наблягам англичани от Лондон , по-добре се свържи с тях,за да ти покажат истинската вибрантност на града.
А имай предвид че октомври вали през по-голямата част и има много силни ветрове, ако не си резервирала остави го за по -подходящо време, иначе premier inn е идеално , дават ти легло за малкото дете. Но силно ти препоръчвам без деца или поне без по-малкото.

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 22:57 от axel_chiara2430

# 672
Момичета,
Нашето пътуване наближава и започвам да имам все по-конкретни въпроси и никаква програма. Някой да има подръка примерна програмка за 4 дена (3 нощувки)?

Мисля да посетим от безплатните музеи - National Gallery, British museum, Science museum или Natural History. Един полуден ще е посветен на Warner Bros. Studios and Harry Potter.

На нас ни трябваше 1 пълен ден за Natural History Museum, British Museum го разгледахме за половин ден. Разстоянията са големи и се губи време за пътуване между музеите. Имай го предвид, когато си съставяш програмата.  В предишните теми имаше примерни програми.

1.Чудя се за платените забележителности. Цените са си стряскащи, ние сме 2 възр+ дете. Ако трябва да избера една, вие коя бихте препоръчали?
Използвайте офертите 2 на цената 1 като си вземете или билет за влак или еднодневна карта за метро, но купена от спирка на железниците. http://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london

2.Kaкви са подробностите около пътуване с корабче (евентуално до Грийнуич) - цени, компании, маршрути, от къде се тръгва (Victoria Embarkment ли основно?) и т.н.
Пак потърси за оферти. Ето една. За детето купете детски билет, а вие ползвайте 2за 1: http://www.buyagift.co.uk/Days-Out/2-for-1-Thames-Cruise-Rover-P … -BR-11827072.aspx
buyagift продават и в ebay

3. Заслужава ли си чакането и блъскането за Смяната на караула? Някакви добри идеи за място за гледане? От къде виждате на кои дати се провежда този сезон?
На мен не ми беше интересно.
Ето 2 сайта:
http://www.royal.gov.uk/royaleventsandceremonies/changingtheguard/overview.aspx
http://www.changing-the-guard.com/dates-times.html

4. Препоръчани местенца за приятно и евтино хапване около забележителностите ? Ориентировъчни цени по пъбовете?
Зависи какво поръчвате и търсите. Ние ядяхме сандвичи през деня, за да не губим време. Погледни някоя верига - на сайтовете им има цени. Но се подгответе за 30-50 лири за 3-та.

5. Въпросът с WC-то как го уреждате? По заведения и забележителности плаща ли се?
По-скоро не. Само един път ми се наложи да платя. Навсякъде беше безплатно

6. Какви сувенири и откъде е най-изгодно да се напазаруват? Цени?

7. Чудя се дали да вмъкна и мюзикъл в програмата? Откъде се купуват билетите last minute и някой пробвал ли е така?
Ето един сайт, който сравнява цените за мюзикълите. http://www.comparetheatretickets.com Не съм виждала изгодни оферти last minute. Повечето са реклама. 2 пъти купувам от този сайт: http://www.lovetheatre.com

Сигурно ще изникват и други, но четейки редовно темата от лятото, не съм си набелязала отговори на тези въпроси. Ако някой може да помогне, ще съм много благодарна.
Пък, дай боже, всичко да е по план и към края на месеца и аз да мога да се включа със съвети!  Praynig

Приятно изкарване!

# 673
 Stryper, axel_chiara2430, много благодаря!
Ще разгледам всичко отново. Сега като си помисля ще ползваме влак до Студията на Хари  Потър, така че ще имаме офертите 2в1. Те са само за деня, нали?

Camden market какво представлява? Ще сме само с каката, която е почти на 10г, така че няма да ни пречи. Всъщност пътуването е подарък за юбилея и' (голяма фенка на Х.Потър и изчела всичките му книги + един куп още англ.автори в оригинал). А за времето - отправяме молитви за циганско лято след две седмици  Praynig, но ще си вземем дъждобрани, ясно е.
За Хамлейс четох толкова отрицателни отзиви в трипадвайзер, че може би само ще го отметнем като забележителност. Не си падаме по инвестиции в играчки, но ще видим на място... може и да се лъжа. Сувенирният магазин на Хари Потър ми е по-голяма грижа.  newsm12

axel_chiara2430, за жалост нямам препоръки от Лондончани, разчитам на форума и трипадвайзер, затова ще си наистина много полезна, ако споделиш някое нетуристическо  място с атмосфера.

За пръв път ми се струва, че 4 дни са малко за разглеждането на един град.
Благодарности на всички, които пишат!

# 674
  • пак на Рив Гош
Fata, за местата за хапване, зависи от бюджета и програмата ви.
Аз първо съставих програмата (едва ли не по часове  Laughing) и така знаех горе-долу по кое време къде ще сме и после търсих къде може да се хапне. Много ми беше полезен този сайт: http://www.toptable.co.uk/london-restaurants
Tzvetak ми го беше дала по-напред в темата и направо ми спаси живота  Grinning. Повечето ресторанти в него имат и сайтове, където има меню с цени и човек може да се ориентира. Така намерих няколко чудесни места (ценови диапазон 40-90 лири за трима, заедно с напитките).
Ако искаш, мога да ти ги напиша, но всички без едно не са близо до забележителностите.

За пъбовете, имай предвид, че не навсякъде пускат с деца, особено вечер (понеже се поинтересувах от въпроса навремето и даже изчетох законовите постановки по въпроса  ooooh!). Затова нашата вечеря в пъб се трансформира в обед на следващия ден.

Иначе ние купихме сувенири около Тауър, просто защото там намерихме време да влезем в магазин.

От платените забележителности ние влязохме само в Уестминстърското абатство и в Тауър, другите ги пропуснахме. За Тауър резервирах билети онлайн и на място ми ги издадоха като показах разпечатката с резервацията. В Уестминсътр купихме на място. За това какво да посетите, много зависи от времето и интересите ви. Ние решихме да не влизаме в музеи или да се качим на Окото, вие може да имате други идеи по въпроса. На 29та страница съм дала нашата програма за 2,5 дни, която включва малко странични неща.

Общи условия

Активация на акаунт