Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 24

• 83 162
  • 709
  •   1
Отговори
# 525
Момичета благодаря ви за отговорите и съветите.Ще запазя час при Русинов в Детско здраве и да Гайтанджиев е в 3-та градкска Rolling Eyes

# 526
записах час при доц. Буева,д-р Русинов е отпуск до 10-9

# 527
marychery,red shoe ,много сте мили.Благодаря ви!  bouquet Hug  bouquet

# 528
  • София
записах час при доц. Буева,д-р Русинов е отпуск до 10-9

Тъкмо и аз мислех да ходим при Русинов, но ще изчакам отпуската му.
Водила съм детето и при двамата: според Буева единият бъбрек е страшно зле и ного черни преспективи, според Русинов-нещата са под контрол и в бъдеще всичко ще е ОК.
По мое мнение Буева малко очерни нещата. Сега ходим при Русинов.
Приготви си 70-80 лв за Буева

# 529
hmhm , какво значи "страшно зле" според Буева,какво точно каза?

# 530
  • София
Не помня точно, че беше преди около 2 години, но в общи линии каза, че едният бъбрек (оперираният) изобщо не работи, че ако се влошал и другият (той е 1-2 степен, неопериран), щяло едва ли не до трансплантация да се стигне. Каза го с други думи, но с този смисъл.
След 6 месеца отидохме при Русинов и той се изненада от нейното становище - бъбрека си бил с нормални размери, малко по-малък, но това било нормално, паренхима нараствал. Тъй като неоперираният бъбрек си е в едно и също състояние от раждането на детето всичко било ОК. Просто да се наблюдаваме.
Наистина детето не прави инфекции, храни се нормално и надава нормално. Само дето се напишкваше, но вече имаме напредък и там (въпреки че го измъъквам спящ да пишка, но и това е напредък).
Думите на Русинов ги чухме и от доц. Маринова от Детска педиатрия, с която за съжаление не можахме да се свържем допълнително.

# 531
Не съм лекар,но доста ме учудиха различните мнения на лекарите за пореден път Tired ,  а и наистина щом детето не прави инфекции най-логично е,че си работи добре оперирания бъбрек,а,че е по-малък,доколкото съм чела не е никакъв проблем.Важното е ,че си  функционира нормално,а и с времето ще си расте.
За пореден път се убеждавам,че трябва да се посетят повече лекари за един и същи проблем Tired
hmhm пожелавам все така здраво детенце Peace

# 532
  • София
Не съм лекар,но доста ме учудиха различните мнения на лекарите за пореден път Tired ,  а и наистина щом детето не прави инфекции най-логично е,че си работи добре оперирания бъбрек,а,че е по-малък,доколкото съм чела не е никакъв проблем.Важното е ,че си  функционира нормално,а и с времето ще си расте.
За пореден път се убеждавам,че трябва да се посетят повече лекари за един и същи проблем Tired
hmhm пожелавам все така здраво детенце Peace
Мерси darkmama
Лошото е, че различните мнения често объркват майките (:
Затова аз се научих да наблюдавам детенце и гледам да не се шашкам излишно.

Аз съм писала и в другите теми, че при нас много трудно поставиха диагнозата, така че още от рано разбрах, че не трябва да се доверяваме на едно мнение.
Просто не трябва да се отказваме да търсим вярното решение

# 533
hmhm, а сцинтиграфия правили ли сте?
Нали тя най-точно показва дали и как работят бъбрецие, всичко друго е само предположения.

# 534
  • София

Не съм лекар,но доста ме учудиха различните мнения на лекарите за пореден път Tired..............
Мерси darkmama
Лошото е, че различните мнения често объркват майките (:
Затова аз се научих да наблюдавам детенце и гледам да не се шашкам излишно.

Това с различните мнения ито противоположни май се среща навсякъде, за съжаление обаче това с излишното шашкане май е неизбежно...

Аз се включвам с въпрос.Каквоточно може да означава напикаването през нощта? Със синът ми (5 год) На морето ни се случиха 2 такива инцидента. Случайно дори открих, че е мокър, дори не се беше събудил. Досега не е имал подобни ситуации, не се еизпускал, всяка нощ се е събуждал сам, пика си,ляга си. Възможно е да е просто инцидент, но понеже се повтори и аз се притесних.Точно преди да заминем на море бяхме на консултация с Момчилов, ехограф 5 години след операцията, всичона прегледа  е окей. Изследването на урина-също. Сега ще пусна пак стерилна, но се чудя дали да не отидем и на консултация. Предитова обаче исках да ви питам, тук съм чела и за изпускане и занапикаване, но се надявам да ми кажете какво точно може да значи, защото наистина всичкоми е излетяло от главата...  bouquet

# 535
Буева ми взе 50 лв за преглед преди два месеца!

За да не се шашкате излишно изберете един лекар, на когото да се доверите.
 Желая Ви здрави децича  Hug

# 536
Това за различното мнение и аз съм го изживяла... просто е голяма лудница. Но аз също съм обиколила почти всички светила в областта на детската нефрология и урология, и както казвате се научих да следя децата си, и да преценявам кое е тревожно спред мен и кое не. Ако нещо ме тревожи, си правя консултация, вече с лекарите на които имам доверие след години обикаляне от кабинет на кабинет.
Мале, моите деца се напикаваха доста дълго. При Мария се оказа нелекувана и неоткрита стеноза. Сега Михаил - мокър и и на обяд и вечер. Скоро говорих с нашият лекуващ лекар  - той каза че ще го израстне. Михаил е на 3г, според доктора засега няма от какво да се тревожим. Това не пречи да си минаваме на ехо поне веднъж годишно и  да следим пак толкова често и урината. Ако при вас изпускането е инцидентно, не се тревожи, случва се  - помисли какво сте правили вечерите преди да се напишка - дали е имало преумора, какво е яло детето, дали не е консумирал течна храна - сокове, диня, таратор...

# 537
  • София
hmhm, а сцинтиграфия правили ли сте?
Нали тя най-точно показва дали и как работят бъбрецие, всичко друго е само предположения.
Тъй като никой не ни насочи твърдо към сцинтиграфия, засега сме я отложили. Дори и да работи под 10% (тъй като това е диагнозата) бъбрека, не може нищо да се направи-просто има малко паренхимн. И аз чакам да порасне, за да видим. Сега ще го водя пак при д-р Русинов и ще решим.
Просто хидронефрозата се е случила много рано гестационно и от там бъбрека не е развил паренхимн. При операцията проблема е отстранен и бъбрека започна да отделя.

# 538
Ще пиша утре след прегледа при Буева,дали сме ностанали доволни.И на мен ми се искаше при Русинов,но не ми се чака още две седмици,при положение,че малчо продължава да поддържа 37,37.1 и след Суметролима

# 539

tintiviki, стисам палци  Peace

ти после пак може да потърсиш неговото мнение.

Общи условия

Активация на акаунт