Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 24

• 83 038
  • 709
  •   1
Отговори
# 645
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Много ви благодаря за успокоението. Сега остава само да действаме по изследвания и доктори за мнение.

# 646
  • Бургас
Миналата седмица отидохме при джипи-то , трябваше да направим ваксина (щерката е на 6г. ), но преди това искаше да се увери, че урината и е чиста - пуснахме стерилна и ...клебсиела пнеумоние, запръв път я чувам тази гад при нас. В същия момент малката имаше симптоми на настинка (хрема, зачервени очи и тъй.), сега се чудим какво да правим, да увеличаваме ли пиелосептила или да почваме антибиотиците. Тъй като в Бургас в момента  не можем да разчитаме на адекватен бърз отговор, а се лекуваме при Буева, естествено ще звъннем на нея, но кашата в главите ни пак се размъти. Някой да се е сблъсквал с тази бактерия ?

# 647
Имам усещането,че е може да е от настинката,тази бактерия се изолира по-често от носната лигавица и гърлото.Може би по някакъв начин е попаднала и в урината...(дано ти отговори някой по-компетентен).При нас така се изолира бактерия епидермикус....не помня какво,когато малката караше шеста шарка.Като оздравя напълно  нямаше нищо и в урината.Не бързайте с ваксината при това положение,нали детето и без това трябва да е напълно здраво,иначе рискът да се навреди е още по-голям,след ваксината.Дано не стигате и до АБ,може и да не се налага на този етап.Вижте Натуротекс някакъв натурален продукт за изчистване на бактерии от този род.Не сме го ползвали.Но най-добре консултацията с Буева. А и ако микробното число е по-малко от 10 на 5 може изобщо нищо да не се налага да се предприема,освен детето да оздравее от леката настинка.

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 14:14 от darkmama

# 648
  • Бургас
Благодаря! В изследването пише, >10 на 5, от друга страна температурата и слава богу е 36.6, иначе смърка и сутрин има хрема със зачервяване на очите, но нищо повече.Говорих с Буева - тя ми каза да повторим със обикновена урина, ако и там се потвърдят визуално бактерии, придружени със еритроцити и левкоцити, тогава можем да говорим за лечение. Направо настръхвам като чуя бактерия, а и кой ли дявол ни накара да търсим в Гугъл, още повече психясахме.

# 649
  • Бургас
Тази бактерия си я носихме около 6 месеца даже заради нея сме лежали и в болница нямахме температура.. нищо просто пускам стерилна урина и хоп ... пнеумоние >10 5 ... Дано бързо я изчистите  Hug

# 650
  • Бургас
При вас установиха ли причината за появата на тази бактерия?

# 651
  • Бургас
Започнахме със Зинат, дано се изчисти проклетата гад...Обаче, вече наистина искам да се консултирам и със  друг специалист, за предпочитане уролог. Чета тук добри отзиви за Момчилов, има и телефони оставени. Някакъв съвет? Знам, че търсените специалисти (София) рядко имат свободни часове, а и ние сме от Бургас, което допълнително усложнява нещата със свободните часове и графика.

# 652
  • София
Започнахме със Зинат, дано се изчисти проклетата гад...Обаче, вече наистина искам да се консултирам и със  друг специалист, за предпочитане уролог. Чета тук добри отзиви за Момчилов, има и телефони оставени. Някакъв съвет? Знам, че търсените специалисти (София) рядко имат свободни часове, а и ние сме от Бургас, което допълнително усложнява нещата със свободните часове и графика.
При Момчилов е голямо чакане определено. При нас той оперира и съм доволна, но беше преди 5 години.
Д-р Минова също е от Пирогов, но приема и в Детско здраве (на ул. Ами Буе), работи и с касата. Може да се запише час по телефона. Читава е. Аз съм водила моят при нея за проследяване. Прави и ехографски преглед.

# 653
sardaesox, защо не направите консултация с д-р Пандаров, те идват с д-р Маринова за прегледи и консултации в Бургас?

# 654
  • Бургас
Не бях чувал за това, ще се поинтересувам, д-р Пандаров уролог ли е ? А доктор Маринова, ако е същата, за която си мисля ( от Нефрологията в Клиниката по детски болести), за нея имам добри впечатления. Нещо по-конкретно за д-р Пандаров - опитва ли се да разреши (вникне) в проблемите? П.П- току- що търсих из нета информация за д-р Пандаров, но това, което успях да установя е че само ще гостува на 26 и 27. 10, т.е- изтървали сме го, но дали ще продължи с тази практика, както идва д-р Буева във Варна, някой знае ли?

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 17:35 от sardaesox

# 655
 sardaesox, д-п Пандарев е завеждащ детска урология в Пирогов. И да,  за същата д-р Маринова става въпрос. Simple Smile А за д-р Пандарев мога да говоря само добро, мил, внимателен, изслушва и се опитва да обмисли добре нещата преда да каже каквото и да било. По принцип идват в Бургас през месец, но няма точно определени дати. Аз съм се обаждала и лично на него, за да питам кога точно ще идват. Час можеш да си запишеш в бившата ІІ-ра поликлиника. Там се извършват и прегледите, а всъщност да и там можеш да се обадиш за да попиташ кога ще идват пак. Ние ходихме последно м. май. Всъщност той беше този, който толкова твърдо и убедително, с усмивка на лицето ми каза, че на детето ми му няма нищо, че е абсолютно здраво и вторичното напикаване, което се получи при нас е от преживят страс. И се оказа прав.  Simple Smile
sardaesox, желая ви успех!
Между другото д-р Пандарев е бургазлия и както той сам казва изпитва сантимент към този град и хората тук. Wink

# 656
  • Бургас
Благодаря ви много  Hug, ще опитам да се свържа с д-р Пандаров.

# 657
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Хора, помагайте със съвет. Искат да упоят бебчето ми (на 5 месеца), за да му правят цветна снимка за хидронефрозата. Да разрешавам ли или има и друг начин за рентгена?Той доста мърда, оф не знам

# 658
valnuvashta, на сина ми му правиха ЯМР на 7 м. с пълна упойка, не е приятно, но няма как.
Цветната снимка е урография ли?

# 659
  • София
Как така пълна упойка? Моят на 1 месец първо, а после и на 1г6м. го премедикираха с нещо (не ми казаха какво) и така леко заспал правиха снимка. И тъй като правихме няколко поредни снимки, след 30 мин., той като се събуди стоях с него и го държах.
Хубаво е да са неподвижни. Вие къде ще правите снимката? Ние я правихме в Пирогов и тогава им се доверих. Както вече писах детето после беше като надрусано-не можеше да се кърми и много плачеше, но след няколко часа всичко мина.
Успех

Общи условия

Активация на акаунт