Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 24

• 83 041
  • 709
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Всъщност не всички искат да оперират. Аз съм описвала преди нашия случай, половината специалисти бяха за операция, другата половина бяха за консервативно лечение. Ние правихме консултация в чужбина, където ни казаха, че при подобни състояния най-добрия подход е да се следи детето, шансът за "израстване" е голям. Операция винаги може да се направи при влошаване на състоянието. Затова съм ЗА повече консултации и мнения на специалисти. Ние тук не можем да знаем какво е състоянието на детето на kreizito_86 , но можем да й дадем идеи, споделяйки при нас как са се развили нещата и да й вдъхнем кураж. Знам колко е страшно да ти кажат, че детето ти няма шанс без операция.

# 631
  • София
В България лекарите винаги предлагат операция за даден проблем, защото от там им идват големите пари. И те имат сметка да оперират повече пациенти.
В България ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се прави консултация най-малко с 3 специалисти лекари! В никакъв случай не се доверявайте само на казаното от един лекар.
Всеизвестно е колко некадърни лекари има в БГ и колко възрастни хора и дечица осакатиха или изпратиха на оня свят.  Жалка, тъжна картина, но е неоспорима истина!

# 632
В България лекарите винаги предлагат операция за даден проблем, защото от там им идват големите пари. И те имат сметка да оперират повече пациенти.
В България ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се прави консултация най-малко с 3 специалисти лекари! В никакъв случай не се доверявайте само на казаното от един лекар.
!

Peaceи аз мисля , че задължително трябва да се направи консултация с повече от един специалист, преди да се вземе решение за операция.

# 633
  • Бургас
Аз си мисля, че трябва да се консултирате с д-р Буева, ако тя каже операция,значи се налага- на много от вас сигурно е известно, че тя приема операциите за краен вариант.

# 634
Да за д-р Буева и АБ са краен вариант,когато изолираните бактерии не са придружени с други симптоми като температура ,разстройство и др.Вие какво мислите по въпроса?
Друг нефролог за същата ситуация ще каже веднага да се почва АБ.
Знаете ли Лилова дали записва часове вече?Чух,че била в болничен?
За Желязков питах тук за мнения....Е ходихме и при него,но ще си спестя мнението... Crazy
Склонна съм да вярвам на Буева.Преди време,когато имахме е.коли,когато АБ ги свали от 10 на5 до 10 на 3 си мислих,че няма полза от АБ и започнахме хомеопатия.За 10 дни нямаше нищо вече.Но сега си мисля дали наистина са се повлияли от хомеопатията или просто са се изчистили от само себе си. newsm78 (това за голямото дете).
За уролозите е ясно.Готови са да режат винаги,затова е важна консултацията с възможно повече специалисти.

# 635
Ние ходихме преди половин месец при Желязков,нямам определено мнение.Видя ми се леко безразличен към ситуацията.Изписа ни антибиотик и през два месеца стерилни урини.След консултация с доц. Буева след това,тя каза да не пием антибиотик.Даде ни червена боровинка на сироп и крем Гентамицин да мажем пишата,защото според нея тя била леко възпалена и от нея идвали бактерийте,а бъбреците били наред

# 636
  • София
Здравейте мацки, имам нужда от вашите комнетари...Дъщеря ми от неделя започна да пишка буквално през 30 минути. Няма болка, като се отнесе или се занимава с нещо, като че забравя й не пишка толкова често. Няма нощни напикавания, но понякога става  по веднъж да пишка през ноща, понякога не става/това почна да се случва последния месец/. Та пуснах обикновена и стерилна урина - всичко си е ок. Днеска бяхме и на уролог - диагнозата е  рефлекторен неврогенен пикочен мехур, некласифициран другаде. Бъбреци ок, не се задържа урина в пикочния мехур. Назначеното лечение е дриптан - трябва да се пие 1 месец, което ме притеснява. Доктор Пеев е категоричен, че това е причината за честити позиви за уриниране. Водело се незрял мехур, често се срещало при 6 7 годишните деца и причината може да е от стрес до настинка или вирусно заболяване....В интерес на истината беше тръгнало нещо вирусно, но така и не се разви....Та това е на кратко...Който има опит, моля да сподели ....

# 637
  • София
Аз давах Дриптан, сутрин и вечер по 1/2 таблетка повече от 3 месеца, детенце нямаше още 5 г. Давах го за нощно напикаване, но засега няма ефект. В момента не давам. Иначе когато го давах пишканията се разредиха, обема на урина се увеличи, не видях някакви странични реакции.

# 638
 EmiR,  относно Дриптана, посетихме почти всики споменавани тук нефролози, и двама уролози - д-р Такова и д-р Пандаров - всички изписваха Дриптан. Никой не видя проблем никъде, а оплакванията бяха вторично напикаване нощем, а денем изпускане по малко на бельото, често уриниране, през 15-30мин. в повечето случаи. Казаха неврогенен пикочен мехур в следствие на стрес. Единствената промяна в живота й, която би могла да доведе до стрес беше тръгване на детска градина. Отказах да давам Дриптан, беше на 3год тогава и ми се виждаше твърде малка, при положение че никой не виждаше никъде проблем. Не съм давала. И близо 6 месеца след това нещата по малко започнаха да отшумяват. Към настоящият момент остана само нощното напикаване. Но д-р Пандаров каза, че никой не може да каже кога ще спре, просто в един момент ще спре. След сумати нерви, притеснения, страхове малко по малко започнах да вярвам в тези му думи. Спрях да пускам урини (винаги чисти) да се шашка при всяка смяна на гащи и пр. Тя също се успокои, тези прегледи бяха невероятен стрес и за нея.  Това е моят опит накратко. Лично аз не бих дала Дриптан. Ползата от него, особено при малки деца е недоказана, а евентуалните странични реакции, които биха настъпили  са повече от ползите. Лично мнение.

# 639
  • София
Мерси за споделеното Hug
Аз също мисля, че доста се притесних и я пресирах леко....Ще понамаля темпото...Но факт е, че продължава сравнително често да пишка през деня/днеска е 4 ден и стига но 2 часа стискане, на фона по едно време буквално през 30 минути в неделя вечерта  и понеделник/, за което явно все пак има някаква причина...На фона на 5 6 пишкания сегашното положение ми се вижда направо страшно. Не подмокря гащите, не се напишква нощем, но понякога става по веднъж да пишка - обаче не винаги...Все си мисля, че ако пък толкова беше незрял мехура досега би се проявило по някакъв начин...Не знам...Четох, че за деца под 5 години не се преоръчва дриптана, но тя вече е на 6 и щом лекарите го изписват е ок...Мисля да поизчакам тази седмица да видя как ще продължат нещата....Др Пеев също първите му думи баха - стрес, нещо ново, променено...като цяло няма промяна, четох, че се отключва и от вирус...ама то ако ще се оключва при всеки вирус или настинка  Thinking
Отново ви благодря много Hug

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 16:10 от EmiR

# 640
  • Бургас
Zdraveite poluchihme InfectoTrimet-a no sa ni izpratili poveche flakoni taka che ako nqkoi ima nujda moga da pomogna s 1 ot tqh Simple Smile Dano da sym polezna na nqkogo ...  Hug

# 641
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Здравейте, момичета  Hug
Намирам доста полезна инфо в темата, но искам да си задам и аз въпроса Simple Smile
Имам момченце на почти 5 месеца, преди два месеца се оказа че задържа урина в единия бъбрек (гледаха го на видеозон). Назначиха ни преглед след месец. Промяна нямаше. Иначе бебо си мокри памперсите.
Предписаха ни три месеца да правим изследване на стерилна урина за урикултури и белтък. Всичко е чисто засега. Гледа ни друга док на видеозон и потвърди диагнозата - вродена хидронефроза. Сега ще правим цветна снимка  и после - предполагам операция.
Моля посъветвайте ме за добър детски нефролог в София. Виждам доста положителни мнения за док. Момчилов, но той оперира/преглежда ли толкова малки бебета? Тук в Русе ще се консултирам с двама специалисти, но искам и в СФ да чуя поне две мнения.
Имате ли инфо за такъв тип операции - безкръвна ли е, тежка ли е...?
Благодаря ви предварително за информацията! Heart

# 642
  • София
valnuvashta, може и да не се наложи операция. Каква степен е хидронефрозата? Има възможност и да се израсте проблема. Момчилов преглежда и малки бебета, също и оперира. Аз препоръчвам доц. Буева и доц. Лилова. Успех!

# 643
valnuvashta, Еndira e написала всичко, което исках и аз да кажа.
Дано да се окаже нещо в по-лека степен и не се налага операция. Задължително съветваме тук да се правят по няколко консултации с различни специалисти. Това, че няма бактерии е супер, може дори да не ви се наложи да правите профилактика с АБ или нещо от рода на Бисептол.

# 644
valnuvashta , честно казано даже се радвам на постове като твоите.От момичетата тук знам,че хидронефрозата може да се израсте,а щом не правите инфекции това е добра новина Simple SmileПожелавам ви дори и да не си помисляте за операция.Много правилно са те ориентирали момичетата тук.

Общи условия

Активация на акаунт