Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 24

• 83 160
  • 709
  •   1
Отговори
# 540
hmhm,тези "под 10%"на мен биха ми вдъхнали огромна надежда(още повече,че не сте правили сцинтиграфия и може и повече да са Peace) Не ми се разказва за моите неволи и как се молих за поне 10%,преди да се уточни диагнозата ни и как според една лекарка ту имаше,ту нямаше смисъл от сцинтиграфия...Но фактът,че бъбречето е оперирано успешно му дава големи шансове.
От сърце ви желая всичко да е наред и за в бъдеще Heart Eyes

Mомичета,много моля,ако някой знае нещо по въпроса да ми пише.Има ли някой с нашата диагноза(единствен бъбрек по рождение),които да са минали ТЕЛК,колко % дават,при положение,че няма други усложнения засега.Какви документи трябва да се представят.Благодаря предварително.

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 10:45 от darkmama

# 541
Здравейте!
Бих искала и аз да се включа към темата относно проблемите,свързани с пикочните пътища и бъбреците.
Когато детенцето ми стана на 4 м.влезнахме в болница с диагноза остър пиелонефрит.Лекуващият ни лекар беше доц.Буева.След прием на амикацин венозно за пет дни и профилактично лечение в продължение на 1 месец със Зинат не се изолираше бактерии в урината.В резултат на което постоянно пускахме урина за изследване.След 3 месеца отново изолираха бактерия,този път,Клепсиела.Отидахме при д-р Русинов микробното число беше 10*5 и ни предписа Налидикс.След 10 дни нямаше бактерии.След това след половин година отново се изолира бактерии Е-коли.Отидохме този път при доц.Лилова в Токуда.Тя ни каза,че не е нормално постоянно да хваща бактерии и ни накара да направим микционна цистография,която не показа наличие на ВУР.Направихме ехография,която показа единичен хидрокаликс в десното бъбрече,но тя каза,че не е нещо сериозно и няма да и пречи занапред (забравих да спомена,че малката постоянно и се слепват срамните устнички).При което само ни предписа да пием Уринал за 1 месец като профилактика и да махнем памперса,което го направихме.В момента малката е на 1 г.и 3м.и е без памперс пишка и ака в гърненце.Да,но след 1 месец отново бактерии отидохме при доц.Анадолииска.Тя видя микционната цистография каза,че категорично няма ВУР и хидронефроза.Каза,че най-вероятно е от памперса и че е податлива и ще го израсте,да но мен този отговор не ме задоволяваше. .Ние и казахме,че вече сме махнали памперса и че се спазна много стриктна хигиена.И тя ни изпрати с усмивка и да не се притесняваме.В последствие отидох при хомеопат,който ни изписа да пием сребърна вода,което и направихме.Сега в момента детенцето ми е отново с бактерии в урината и вече незнам какво да правя,при кой доктор да отида всички ми казват едно и също,но бактериите постоянно се появяват.
Моля,ако някой има или е имал подобен проблем,ще ви бъда много благодарна,ако ми пишете.

# 542
dk85, a уролог гледал ли я е?  Thinking

# 543
  • София
hmhm,тези "под 10%"на мен биха ми вдъхнали огромна надежда(още повече,че не сте правили сцинтиграфия и може и повече да са Peace) Не ми се разказва за моите неволи и как се молих за поне 10%,преди да се уточни диагнозата ни и как според една лекарка ту имаше,ту нямаше смисъл от сцинтиграфия...Но фактът,че бъбречето е оперирано успешно му дава големи шансове.
От сърце ви желая всичко да е наред и за в бъдеще Heart Eyes

Mомичета,много моля,ако някой знае нещо по въпроса да ми пише.Има ли някой с нашата диагноза(единствен бъбрек по рождение),които да са минали ТЕЛК,колко % дават,при положение,че няма други усложнения засега.Какви документи трябва да се представят.Благодаря предварително.

Дано това да помогне
Скрит текст:
Раздел ХIХ
Болести на бъбреците и пикочните пътища
1. Загуба или отпадане на един бъбрек при здрав друг бъбрек: 20%
2. Загуба или отпадане на един бъбрек при увреден единствен бъбрек, но с компенсирана бъбречна функция при болестна находка в урината:
2.1. лесно овладяващи се медикаментозно уроинфекции: 30%
2.2. рецидивиращи уроинфекции, нефролитиаза и т. н.:
2.2.1. при възрастни: 40 - 50%
2.2.2. при деца: 50 - 80%
Забележка. Състоянието след нефректомия заради малигнен процес се оценява по този раздел след приключване на срока на наблюдение, определен в раздел IX на част осма.
3. Хронични бъбречни инфекции при компенсирана бъбречна функция:
3.1. лека степен (интермитираща протеинурия и сигнификантна бактериурия) в зависимост от честотата на възпалителните тласъци: 0 - 10%
3.2. в останалите случаи: 20 - 30%
4. Бъбречно-каменна болест без ограничения в бъбречната функция:
4.1. с колики през големи интервали: 0 - 10%
4.2. с по-чести колики и усложнения (уроинфекция, хидронефроза, ренопаренхимна артериална хипертония, анемичен синдром): 30 - 50%
5. Функционални нарушения на бъбреците:
5.1. декомпенсирана бъбречна функция при креатенинов клирънс под 90 мл/мин и със запазени стойности на серумния креатинин: 20 - 30%
5.2. хронична бъбречна недостатъчност в умерена степен - серумен креатинин от референтни стойности до 400 микромола/л, общо състояние леко увредено: 40 - 60%
5.3. хронична бъбречна недостатъчност тежка степен - серумен креатенин от 401 микромола/л до 800 микромола/л, общо състояние силно увредено: 70 - 90%
5.4. много тежка степен на хронична бъбречна недостатъчност със серумен креатинин над 800 микромол/л, тежко общо състояние, необходимост от постоянно лечение с изкуствен бъбрек (диализа): 100%
Забележка 1. Пожизнен срок на инвалидността може да се определи само за случаи, които не подлежат на трансплантация (доказано с медицински документ).
6. Състояние след бъбречна трансплантация:
6.1. в първите 2 години: 100%
6.2. след този период съобразно функционалното състояние на трансплантата, остатъчните функционални нарушения и настъпилите усложнения от имуносупресивното лечение: 50 - 100%
7. Първични и вторични гломерулонефрити (със или без нефротичен синдром) без хронична бъбречна недостатъчност:
7.1. в период на активно лечение до постигане на ремисия или при рецидив: 50 - 80%
7.2. след постигане на продължителна ремисия: 30%
8. Метаболитни нарушения (цистинурия, оксалурия, тубулна ацидоза, нефрокалциноза, хиперкалциурия и др.) - при деца: 30 - 50%
9. Вродени аномалии на отделителната система (бъбречна дисплазия едностранна или двустранна, хипоплазия, поликистозен бъбрек и др.) при компенсирана бъбречна функция:
9.1. без съществени оплаквания: 0 - 10%
9.2. с клинична симптоматика:
9.2.1. при възрастни: 20 - 40%
9.2.2. при деца: 40 - 70%
10. Реновазална хипертония (доказана с реновазография), без траен функционален дефицит в прицелните органи - 40%
11. Хронични интерстициални нефрити (биопсично доказани), без влошена бъбречна функция, но налагащи провеждане на патогенетични лечения:
11.1. в период на активно лечение до постигане на ремисия или рецидив: 50 - 80%
11.2. след постигане на продължителна ремисия: 30%

факт е, че като подновявах ТЕЛК-а многократно питаха дали правим инфекции и как така не сме правили. А малкия наистина не е правил инфекция, дори и след операцията нямаше температура и т.н.

# 544
Здравейте!
Бих искала и аз да се включа към темата относно проблемите,свързани с пикочните пътища и бъбреците.
Когато детенцето ми стана на 4 м.влезнахме в болница с диагноза остър пиелонефрит.Лекуващият ни лекар беше доц.Буева.След прием на амикацин венозно за пет дни и профилактично лечение в продължение на 1 месец със Зинат не се изолираше бактерии в урината.В резултат на което постоянно пускахме урина за изследване.След 3 месеца отново изолираха бактерия,този път,Клепсиела.Отидахме при д-р Русинов микробното число беше 10*5 и ни предписа Налидикс.След 10 дни нямаше бактерии.След това след половин година отново се изолира бактерии Е-коли.Отидохме този път при доц.Лилова в Токуда.Тя ни каза,че не е нормално постоянно да хваща бактерии и ни накара да направим микционна цистография,която не показа наличие на ВУР.Направихме ехография,която показа единичен хидрокаликс в десното бъбрече,но тя каза,че не е нещо сериозно и няма да и пречи занапред (забравих да спомена,че малката постоянно и се слепват срамните устнички).При което само ни предписа да пием Уринал за 1 месец като профилактика и да махнем памперса,което го направихме.В момента малката е на 1 г.и 3м.и е без памперс пишка и ака в гърненце.Да,но след 1 месец отново бактерии отидохме при доц.Анадолииска.Тя видя микционната цистография каза,че категорично няма ВУР и хидронефроза.Каза,че най-вероятно е от памперса и че е податлива и ще го израсте,да но мен този отговор не ме задоволяваше. .Ние и казахме,че вече сме махнали памперса и че се спазна много стриктна хигиена.И тя ни изпрати с усмивка и да не се притесняваме.В последствие отидох при хомеопат,който ни изписа да пием сребърна вода,което и направихме.Сега в момента детенцето ми е отново с бактерии в урината и вече незнам какво да правя,при кой доктор да отида всички ми казват едно и също,но бактериите постоянно се появяват.
Моля,ако някой има или е имал подобен проблем,ще ви бъда много благодарна,ако ми пишете.

dk85, a уролог гледал ли я е?  Thinking

Peaceи аз бих те посъветвала същото. След като вече си обиколила всички детски нефролози, спри се на един, и посетети и детски уролог задължително. Често детските нефролози пропускат консултацията и с детски уролог, която обаче при постоянно наличие на бактерии е важна.

# 545

[/quote]
dk85, a уролог гледал ли я е?  Thinking

Peaceи аз бих те посъветвала същото. След като вече си обиколила всички детски нефролози, спри се на един, и посетети и детски уролог задължително. Често детските нефролози пропускат консултацията и с детски уролог, която обаче при постоянно наличие на бактерии е важна.
[/quote]
Да,ходили сме на уролог при д-р Габриела Минкова или Минова мисля,че се казва работи в детско здраве на Ами Буе.
Тя каза,че нищо му няма на детето видя микционната цистография каза,че няма нито активен,нито пасивен рефлукс,каза и че няма хидронефроза.Предписани едно масило,като се зачерви отдолу да я мажем (то е против гъбички).И това е на едно и също място сме.Всички ти казват едно и също,но проблема си остава.
Много благодаря за бързите отговори!

# 546
Така,ние минахме на преглед при доц.Буева,която каза,че детето е абсолютно здраво.Нямало увеличено легенче,поне в този момент.За Суметролима каза,че не е трябвало да го пие при чиста урина,той бил ако имало възпаление.Но изследванията били отлични,само че са правени на 27.07 и тя не каза,че са стари.Посъветва ни да не мерим повече темп.,някои деца били с по-висока телесна темп. или пък не можели да се охлаждат при големи жеги (7мес.бебе).Обикновено когато нямаме темп.,тя е 36.6,не е толкова висока,да вярно,че сега е лято!
Чудя се дали да не взема да пусна една стерилна урина или три и за свое успокоение да видя какво ще излезе.Или пък да й се доверя,щом казва,че детето е абсолютно здраво.

# 547
Пусни урини ако пак почне да вдига Т или поне изчакай малко да мине действието от Суметролим.
Все пак си имай едно на ум  Peace

# 548
мерси за подкрепата.Той си има температура през ден поне,но според Буева било нормално.

# 549
пусни урини, за успокоение Simple Smile

а гърло, уши, лимфни възли, педиатъра проверявал ли е?

# 550
мерси за подкрепата.Той си има температура през ден поне,но според Буева било нормално.
А защо е нормално това според Буева обясни ли ви?

# 551
каза,че на тази възраст бебетата не можели добре да си регулират темп на тялото и затова можела да варира.За нея да имаш темп. означавало 38 градуса.
Педиатърката му гледа ушите и каза,че нямало проблем.

# 552
Dk, сменете уролога. Има още изследвания които могат да бъдат направени , за постоянните бактерии си има и причина.  Ако искаш пиши ми на лични, ще ти разкажа как при нас 5г бяха загубени докато открият причината за проблемите.

# 553
Здравейте.Искам да попитам за съвет, ако някоя майка знае за чайове със червена боровинка или някакви ефикасни  продукти които ще са допълнение към  антибиотично лечение на пикочна инфекция при дете на 7 годинки.За по лесното отмиване на бактериите с помощта на билки с доказана ефективност.ще съм благодарна на полезна информация за по бързо оздравяване с помощта на билкови продукти.

# 554
Здравейте.Искам да попитам за съвет, ако някоя майка знае за чайове със червена боровинка или някакви ефикасни  продукти които ще са допълнение към  антибиотично лечение на пикочна инфекция при дете на 7 годинки.За по лесното отмиване на бактериите с помощта на билки с доказана ефективност.ще съм благодарна на полезна информация за по бързо оздравяване с помощта на билкови продукти.
Ние сме пили Феминела Урофорте и Уринал и двете на сироп!

Общи условия

Активация на акаунт