Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са условията на труд в Израел?
Какви са препоръките за опаковане на багаж за работа в Израел?
Какви са възможностите за комуникация в Израел и колко струват разговорите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са условията на труд в Израел?
Работните условия в Израел могат да варират в зависимост от работодателя и местоположението. Някои работници споделят, че имат достъп до квартири с основни удобства като телевизор, кабел, кухня, баня и тоалетна. Работното време обикновено е от 7 до 17 часа с възможност за работа до 18 часа при заплащане от 125% за допълнителни часове. Градовете предлагат различни магазини, като руските се считат за по-рентабилни. За комуникация се препоръчва използването на Skype и смартфон с възможности за връзка. За разговор в Израел може да бъде закупена карта с безплатни минути за вътрешни разговори. Заплатите и условията на труд в Израел могат да варират в зависимост от работодателя и вида заетост. Например, един работник споменава, че за 83 часа работа получава 3000 шекел, което може да се увеличи при надбавки. Важно е да изисквате договорни условия и да съобщавате за нарушения на работодателя. Условията на труд в Израел варират в зависимост от работодателя и обекта. Работницте споделят различни опит, като някои от тях се оплакват от некоректно заплащане, лоши жилищни условия и недоволство от отношението на работодателите.
-
Какви са препоръките за опаковане на багаж за работа в Израел?
При опаковането на багажа за работа в Израел се препоръчва да включите работно облекло, топли дрехи за студените дни, обувки за работа, храна за първите дни, лекарства като аналгин и фервекс, смартфон или лаптоп за връзка и лични вещи. Освен това се препоръчва да вземете повече лични вещи, тъй като работниците имат право на 50 кг багаж. Важно е да бъдете внимателни при избора на магазини за пазаруване, като се посочват руските магазини като по-изгодни.
-
Какви са възможностите за комуникация в Израел и колко струват разговорите?
В Израел се препоръчва използването на Skype и смартфон с възможности за връзка. По отношение на цените на разговорите, споменава се възможността за закупуване на карта с безплатни минути за вътрешни разговори. Освен това се споменава, че обажданията до България са скъпи, но има вариант за улични автомати с карта специално за Източна Европа, която струва 60 или 70 шекела и предлага 75 минути с български мобилен телефон и над сто с домашен номер.
-
Какви са ограниченията за багажа при пътуване със самолет, включително ръчния багаж?
-
Каква храна е подходяща за опаковане в багажа?
сега ще ти отговоря пак щото още не си в час и вкарваш малко грешни коментари.значи най изгодно се говори от телефон с бг от уличните автомати с карта специялно за източна европа.картата струва 60 или 70 шекела б
лека работа
за няма и 180 часа взех 5940 шекела,този път всичко се заплати както си беше по договор без проблеми.октомври пак така.при мен нещата се развиха добре защото тази фирма дето ме беше взела от главната фирма дет ми е извадила визата началника искаше да слагам много квадратура но пък да ми плаща на надница
аз разбира се не си давах зор щото парите са същи.разбира се ако не си вършех качествено работата да са ме изгонили още първия месец.има тука доста колеги дет май в бг са били само общаци по обектите.и така стана че си ме върнаха на голямата фирма и сега правим козметични ремонтчета на новите апартаменти които са в гаранция
нямам нерви вече, но пък той сякаш е по-спокоен защото взеха първа заплата и отработените часове отговарят на парите. И обещанието при тях е да ги местят до 2 седмици, от които изтече 1.....ще пиша като има развитие.
, стис всички палци по-бързо да го преместят 
. Нокторезачка, самобръсначка и глави за нея, ок ли са в чекирания багаж? Знам че са забранени в ръчния, значи трябва да стават в другия