Малко странно питане, но все пак да го задам....

• 9 695
  • 134
  •   1
Отговори
# 15
  • Tам през Атлантическия океан
Тайне, доколкото разбирам, авторката на темата е жената от описаната ситуация. И, ако съм разбрала правилно, на нея и се иска да бяга, но така, че той да я стигне, а не да се маха окончателно. Затова сега размишлява дали е постъпила правилно за себе си. Което ние не можем да и кажем, защото не познаваме нито нея, нито него. Но всичко, което е разказала в първи пост ме навежда на мисълта, която написах в моя предходен.

Прочетох поста и се сетих за този виц  Wink

Eдин петел гони кокошка.
Тя си мисли: Ако спра, ще реши, че съм курва!
Ако бягам много бързо - ще се откаже!
Що не взема да се спъна...

# 16
  • Варна
Ани, ако много, много те обича няма да се примири с твоето "Край!", убедена съм! 
Аз на моят мъж точно четири пъти съм казвала, че приключваме окончателно, при това след серия от дълги и напоителни разговри, но ето вече 18 години сме семейство. Не се отказа и доколкото виждам не съжалява. Така че, ако те иска ще те вземе, ако ли не, не го мисли.

# 17
Кратък въпрос, моля и за кратки отговори, че се уморявам да чета фермани:
Какво точно ви кара да казвате не, когато мислите "може би към да"???

# 18
Пробват.  Peace Надяват се хубостника да почне да се моли, а не да затвори телефона.  Wink

# 19
  • Варна
Не знам, аз всичките пъти си бях напълно убедена, че искам точно това. Обаче.....мнооого нахален тип излезе мъжът ми. И накрая, жестокостта ми се сломи и кандисах.  Laughing

# 20
Aniani_7, объркано звучиш, притеснено... идваш да питаш тук. Не ти е странно питането. Обаче объркано си го написала, да.

На него му идва като гръм от ясно небе... донякъде съм в твоята ситуация. Ще се опитам да помогна с каквото мога.

Ако и на него му обясняваш така както си написала тук, голяма е вероятността да те разбира погрешно. Може би имаш нужда да избистриш в главата си какво точно желаеш за себе си и да му го кажеш директно. Сигурно ти е нужно някъде малко време на саме да помислиш хубаво и да решиш какво всъщност искаш.
Питаш тук какво е мнението на другите..., как са се чувствали. Иди питай него директно, сигурно ти е по-важно. Как се чувстват мъжете, като им кажат край? Ми всеки сигурно различно си мисли, то всеки си е отделна вселена. Ще ти кажат трима –четирима, но това няма да помогне.
Това с обажданията по телефона,... Ми ако го искаш този човек, ти му се обади. Какво ще има да се чакате. Вземаш решение и ... казваш го по телефона ли, наживо ли.  Мъжете оценяват искреността, сигурно и той е малко като в небрано лозе, чуди се какво точно става – събрахте се пък сега край. Много е трудно /на тоя разговор присъствах /, но е важно да дадеш яснота на мъжа – да решава и той какво да прави с живота си, да направи своите си избори. Ако за него не е край, ще разбереш веднага и то много категорично. Те са винаги толкова наясно със себе си. 
Питаш за случката, когато казах край... Ми да, много болеше, но така беше честно спрямо двамата. На мен лично ми подейства много облекчаващо да знам, че сме наясно най-сетне един с друг, няма недоизказани неща, няма натрупване на гняв, болка. Но аз съм по-друг човек – усетих, че повече не мога, избягах за два дни, помислих и реших /е, помогнах си и с две водки за кураж /.
Накрая – пожелавам ти да се наредят нещата при вас, заедно или поотделно да си хванете правилна посока в живота. Успех.

# 21
"Искам той сам да се сети, да поеме инициативата" е най-често срещаното оправдание. Не една и две са си блъскали главите, когато случат на мъж, който възприема "не" като "не" (или така му изнася) и не смята да се бори с вятърни мелници.

# 22
Хубав въпрос.
Но ти не знаеш ли ,че жените не знаем какво всъщност искаме?

# 23
...
"Искам той сам да се сети, да поеме инициативата" е най-често срещаното оправдание. Не една и две са си блъскали главите, когато случат на мъж, който възприема "не" като "не" (или така му изнася) и не смята да се бори с вятърни мелници.
Хърмаяни, аз се опитвам винаги да разбера подтекста, да речем в случая с да-то и не-то, но и по принцип.
Не винаги ми се получава...

...
Хубав въпрос.
Но ти не знаеш ли ,че жените не знаем какво всъщност искаме?
Това, като го изречем ние, скачате.  Grinning

# 24
Пронобис,това се знае ,но не се казва Grinning

# 25
Пронобис,това се знае ,но не се казва Grinning
Интересно, имате ли аналог в природата?

# 26
  • Tам през Атлантическия океан
Не знам, аз всичките пъти си бях напълно убедена, че искам точно това. Обаче.....мнооого нахален тип излезе мъжът ми. И накрая, жестокостта ми се сломи и кандисах.  Laughing
Ako нещата са били толкова зле на дали си щяла да  бъдеш 'сломена'.

# 27
     pronobis, може да се получи, ако познаваш добре човека срещу теб. Но ако сте в процес на опознаване ми се струва трудно. Как би могъл да знаеш с какъв емоционален багаж е натоварена една полу-непозната жена, за да предвидиш подтекста? Тя може да ти приписва качества на бивш партньор или да очаква реакции, сходни с тези на баща й. За да усетиш подтекста е нужна и информация, не само добро познаване на женската природа.  Wink Има си моменти, които изкискват деликатност и проява на усет от противоположния пол, но ако си тръгнал с "не" да казваш "може би, към да", трябва да си премериш риска и да си готов да понесеш последствията.
     А случаят на Северина ми се струва различен. Сигурно всички сме късали с гадже, когато сме били неприлично млади и после сме се оставяли да ни убеди, че не всичко е свършило. И когато сме си тръгвали, и когато сме се връщали, все сме били убедени, че точно това искаме.

# 28
Към автора на темата:
Научи се да не си тръшкаш вратата след себе си.Тук в форума може да научиш много начини за деликатно скъсване на връзки.
Ако мен някой ме отреже така ще си кажа:ОК,не си единствения/единствената.Мога да живея и без теб.И никога няма да направя първата крачка за сдобряване.
Ако другия я направи ,сигурно ще му дам втори шанс,но отношението ми никога няма да бъде същото.

# 29
Завиждам с бяла завист колко ви е лесно с нас.
Искам да те виждам, не искам да те виждам.
Искам секс, не искам секс... и т.н.
Simple & clear.

Общи условия

Активация на акаунт