ВТОРИ клас - първи срок - 2

• 57 895
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,

не пиша тук, но редовно ви чета.

Исма да ви помоля за малко информация. Синът ми е втори клас. Вчера са им казали за състезание по математика на 29 или 30 януари. За какво сътезание става въпрос, от коя верига?
Ще ми се да го подготвя с определна насока задачи.

Става въпрос за Варна.
Извинявайте, ако е коментирано в друга тема.

# 586
  • София
Става дума за  Аз и числата. Peace

# 587
  • Варна
Здравейте,

не пиша тук, но редовно ви чета.

Исма да ви помоля за малко информация. Синът ми е втори клас. Вчера са им казали за състезание по математика на 29 или 30 януари. За какво сътезание става въпрос, от коя верига?
Ще ми се да го подготвя с определна насока задачи.

Става въпрос за Варна.
Извинявайте, ако е коментирано в друга тема.

Става въпрос за "Аз и числата" на 30 януари.Ето линк,където има миналогодишни задачи,по-надолу на страничката.
http://sbnu.org/tests.php

# 588
  • София
нашите вчера взели епитетите... е, няма такова объркване - направо не мога да разбера - те още не са свикнали със съществителните и прилагателните, сега епитети - иди обясни на 8 годишно дете кога е прилагателно, кога епитет  ooooh!

# 589
Благодаря много!

# 590
нашите вчера взели епитетите... е, няма такова объркване - направо не мога да разбера - те още не са свикнали със съществителните и прилагателните, сега епитети - иди обясни на 8 годишно дете кога е прилагателно, кога епитет  ooooh!

Дзвер все ви се чудя колко бързо вървят при вас по материала.
Но не учат ли само за "определение" сега?!?!?
В заглавията на учебника и в една граматика не съм срещала Епитет.

# 591
  • София

Дзвер все ви се чудя колко бързо вървят при вас по материала.
Но не учат ли само за "определение" сега?!?!?
В заглавията на учебника и в една граматика не съм срещала Епитет.
и аз затова се учудих... епитетите са в Читанката, не в Българския език... и да - учили са само определението за сега, обаче нали правят разбор на изречение, скоро ще вземат и род на прилагателните - синчето вече е решило, че всичко е епитети, за което се задава въпроса Какъв, каква, какво... прилагателни няма - не разбирам, кому е нужно да взимат епитети във 2-ри клас  Peace

# 592
Простете невежеството ми, но прилагателно и епитет не са ли синоними. Нали и двете описват същ. име?

# 593
  • София
не са
ето я дефиницията

Епитетът е художествено изразно средство, което придава нагледност и образност на художествения текст. Това най-често са прилагателни имена.

това по спомен, де

# 594
И аз като Дзвер - Общо казано
преди думата Прилагателно (част от изречението)  децата ги учат на Определение  - определт каква  е ябълката, човека, небето.

В Българският език - Прилагателно. В литературата - Епитет Simple Smile

# 595
  • София
И аз като Дзвер - Общо казано
преди думата Прилагателно (част от изречението)  децата ги учат на Определение  - определт каква  е ябълката, човека, небето.

В Българският език - Прилагателно. В литературата - Епитет Simple Smile

честно казано, и аз така обясних, обаче ме хвана яд на създателите на учебната програма  Peace

# 596
ама епитетът може да бъде и съществително.

# 597
Тити, примерче моля;)

Иначе стандартните са зелена гора, синьо небе, бял лебед, хубава мома,
но вече им омръзнали и клиширали и използват и други определения на съществителните;)

# 598
  • София
"Ти си идиот!"
Идиот е определение, епитет.

# 599
  • Варна
"Ти си идиот!"
Идиот е определение, епитет.

Чисто нарицателно си е мен ако питаш! Mr. Green

Не съм срещала епитет из бумагите на дребния аз.Трябва да се разровя пак,ама със сигурност им е ранко за него. Peace

Общи условия

Активация на акаунт