Дядо Коледа скоро пристига и на СЕПТЕМВРИйчето подаръче в креватчето скрива!

• 27 534
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Честит имен ден на всички именници! Да са живи и здрави!

# 676
Добро утро и от нас мамчета  Hug
Честит имен ден на всички Hug   bouquetДа са живи и здрави и с гордост да си носят хубавите имена  Heart Eyes
Вчера бяхме пак на консултация за контролно мерене-резултата е 230гр. за 12 дни.Аз мисля,че е добре,но педиатърката ми говори пак за дохранване  SadНа 19 сме пак на контрола, до тогава сме само на кърма.Така  ми се иска да останем само на кърма SadТрябва  ли бебето да качва по килограм на месец,за да не се дохранва,500гр. примерно не е ли достатъчно, при положение,че бебето е спокойно, игриво, пълни доволно памперсите(наакани и напишкани).
Моля дайте ми съвет отново.Аз мисля да пробвам следното-след нахранване от двете гърди да се доизцеждам(тъкмо ще стимулирам още производството) и да давам със шише,колкото и да ги мразя трези шишета и аз и Алекс.Един-два пъти съм го хранила с цедена кърма със шише(защото категорично ми отказа сучене) и тогава толкова жално ме гледаше,сигурно се питаше:"Тази какво ми е натъпкала в устата сега"  Cry
Другото ,което ме притеснява е,че палчето на единят крак му набира нещо,почервенял е и е подут.Предполагам е от нокътчето,въпреки,че аз съм му ги рязала1-2 пъти и то по права линия.тя каза да му правя компреси с риванол само,но не мисля,че ще има ефект.Моля ако някой има опит да ме посъветва какво да правя,че много ме притеснява Sad
И накрая да се извиня,е само ви се  оплаквам  Rolling Eyes и да се похваля от Александър,който снощи след масажа поставяйки го по корем се претъркули на два пъти по гръб.Нали всъщност това е въпросното обръщане от корем по гръб? ThinkingАз в началото се притесних,но после се сетих за вашите постове и една усмивка грейна на лицето ми  LaughingИ като се замисля, той още преди месец тръгна да се обръща по същият начин,но понеже беше на дивана,, го спрях ,за да не падне Simple Smile
и вече за последно наистина - да ви попитам за ортопеда Др.Алексиев намиращ се някъде около Билла на бул.България.Някой ходил ли е при него,какви впечатления имате?
Благодаря ви много и се извинявам за дългият пост  Heart Eyes

# 677
Добро утро,

Честит имен ден на всички малки и по-големи именници, да са живи и здрави и много щастливи.Весел празник и много подаръци!

# 678
Мобси ... много добре си наддава детето ... изобщо не дохранвай ако той не изпитва такава нужда.  Peace При мен се налага защото като свърши млякото в мен започва да реве за още и се принуждавам да дам АМ. Аз също последната седмица започнах да се изцеждам /въпреки, че не исках / и да давам после доизцеденото и чак ако още е гладен тогава дохранвам с АМ.  Heart Eyes

По другите теми нямам мнение  Hug

# 679
  • Бургас
Варна  няма синя зона?!?  МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯЯЯЯЯЯ  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 680
Така  ми се иска да останем само на кърма SadТрябва  ли бебето да качва по килограм на месец,за да не се дохранва,500гр. примерно не е ли достатъчно, при положение,че бебето е спокойно, игриво, пълни доволно памперсите(наакани и напишкани). - това е най-важното

Мобси, ако това ще те успокои, точно за месец Сашето качи 500гр., изцяло на кърма е. Педиатърката ни каза, че е идеално и няма място за притеснение. Не е задължително да качи 1 килограм.

# 681
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ МАЛКИ И ПОРАСНАЛИ ИМЕННИЦИ!

Скрит текст:

# 682
  • При моите мъже...
Мобси, 230 грама за 12 дена си е супер. Долната норма е 400 гр. за месец. Кърми си детенцето Hug А ако искаш пусни и питане до ЛЛЛ за твое успокоение Peace
За риванола - ще помогне! Много пъти ми се е налагало да го правя на крачетата и ръчичките на баткото, докато беше бебе. Слагах риванол на памуче и отгоре някое старо чорапче.
Ние ходихмме при д-р Алексиев - доволна съм! Peace

# 683
Благодаря за поздравленията. Никото не отразява празника, но батко му намаза една малка количка подарък към подаръка на бебето. smile3534
Мобси, много добре си наддава като за 3м. Ако е спокойно и не плаче, едва ли е недохранено човече.
При Алексиев водих баткото всичките пъти, когато трябваше. Доволна, обяснява, показва....леко с ирония отговаря на вманиачените ми въпроси (но то с побъркани майки да се разправяш не е работа smile3532 )
Браво за обръщането  smile3501

Весел празник на всички, които ще го празнуват....ние отиваме за риба, но няма да е шаран, че много мазен и идея нямам как се готви

# 684
  • Бургас
Наясно съм, че трябва да има средни стойности, но ако Тошко и Гошко са наддали и пораснали според тези таблици, а моето дете не е, трябва ли да се притеснявам? И защо докторите държат да е по тези числа. Например по таблицата, която имам аз бебето трябва да е високо за втория месец 57 см, за момичета. Да ама моето се роди 47 см и си расте по три см на месец. Да ана не влиза в калъпа. Да я разтягам ли?
П.С Имената на героите са измислени

# 685
До кога беше срока за пращането на подаръците?

# 686
Мобси, съвсем те е стресирала твоя педиатър. Ако изцеждаш след кърмене ще стимулираш кърмата, но бебето остава ли гладно след кърмене. Дали ще иска да я изсуче тази кърма в повече. Отказва ли се от гърдата, а да реве гладна? Само ще се филмираш с тези шишета. Всичко над 450 е добре. Вярно че сте в долната граница, но все пак сте в норми и детето ти казваш е жизнено, енергично, добре пълни памперсите с пишо. Това е важнто,а не какво казва педиатъра. Сагай я често на гърда. Кърми докато тя ти откаже. Кърми нощем. И не дохранвай с шише. Ако не и стига кърмата цеди на празен ход след хранене. Но не и го давай, а я слагай пак след час. Така постепенно ще се увеличи кърмата. А ето и Марти са качили 500 а пък тя е с многооо кърма. Тъйче не се филмирай. Разправям ви аз че тези педиатри ги пере съчмата. (Никокатомикачваше 650 и всички казваха малко е,а една педиатърка ми рече Ауу пресуква те Майче, ограничавай го. Да и заведа сега Влади да и видя реакцията хахаха). За палчето чакаш, то само ще си пробие.От риванола файда едва ли ще има.
Линка нямаме защото премиера не даде. Каза че сме много бедни за такава зона Mr. Green По горния пост - много си права точно така са нещата. Ама те тези таблици са от соца когато на всички по равно хахахах Joy

# 687
Така  ми се иска да останем само на кърма SadТрябва  ли бебето да качва по килограм на месец,за да не се дохранва,500гр. примерно не е ли достатъчно, при положение,че бебето е спокойно, игриво, пълни доволно памперсите(наакани и напишкани). - това е най-важното

Мобси, ако това ще те успокои, точно за месец Сашето качи 500гр., изцяло на кърма е. Педиатърката ни каза, че е идеално и няма място за притеснение. Не е задължително да качи 1 килограм.

и Вики качи 0.500 кг за месец само на кърма, не се притеснявай

# 688
  • Where I am Happy
Честит имен ден на всички малки и големи именници.Да ви е живо и здраво името и с гордост го носете!!!

Тези дни нямам почти никакво свободно време да чета,все нещо имам да правя докато малката спи.Но събота и неделя ще наваксам. Hug
Вчера бяхме на консултация.Анабел е вече 6.300кг(роди се 3.020) и е 61см.(52)  Grinning

# 689
Честит празник на всички   bouquet
Мобси Габи за сега качва по 1кг на месец и всеки път педиатърката казва че е прекалено много Crazy, били сме в горната граница Shocked Недей се впечатлява толкова, няма угодия колкото и да качват.Според мен си вървите много добре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт