Екзотични почивки

• 116 473
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
Моля, някой да помогне с инфо за полети (освен Катарските авиолинии) за  София / Истанбул - Махе, Сейшели? Период - Коледа 2014 Grinning От рано се подготвям  Embarassed

дай дати +- и дай продължителност + брой хора
Коледа е малко далеч за цени, от сега принципно но има като разсписания

# 196
дати: 23 или 24 декември пристигане за 7 нощувки
2 възрастни + 1 дете на 9 год
На 24.12 имаме 10 годишнина от сватбата и за това тази дата трябва да е част от престоя

За настаняването сме избрали това: http://en.seyvillas.com/hotel-le-domaine-de-l-orangeraie, или това: http://www.chateaudefeuilles.com/, но май вече няма места

# 197
В момента тече поредната промоция на Катар и се намират полети до Банкок за 470 евро , както и Малдиви за 475 евро . Австралия на 869 евро . Китай за 450 евро , Япония и Виетнам на около 475 евро ... важи за полети до края на годината.

# 198
  • Sofia
В момента тече поредната промоция на Катар и се намират полети до Банкок за 470 евро , както и Малдиви за 475 евро . Австралия на 869 евро . Китай за 450 евро , Япония и Виетнам на около 475 евро ... важи за полети до края на годината.

Период на пътуване, за който офертите на са валидни:
- 24-ти юли - 13-ти септември 2014г.

# 199
За първи път и аз да се доредя до тези промоции Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 200
Похвали се де ... за къде летиш ?  Laughing

# 201
Похвалвам се, до Мале  Heart Eyes

# 202
Видяхте ли това  Shocked http://www.blitz.bg/news/article/247224

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 21:46 от адимар

# 203
  • София
Видяхме го и какво от това newsm78. Нищо незаконно не виждам в описания случай. Казали са ти цена, съгласил си се, после мърмориш, че си бил измамен Joy. Никой не ти е виновен, че си бил глупав и си се съгласил. Някой да те е карал насила, не е.... Напротив Косьо и Мая са достатъчно диалогични и винаги можеш да се разбереш с тях за цените Peace.

# 204
оффф, .....Левакови.....
Какво да очакваш от един строителен инжинер... Едва ли да прави професионално туризъм на другия край на света...

Аз го препоръчах този Косьо ( без да съм го ползвала, за съжаление ) на приятели, които пътуваха за Бали в края на октомври 2013. Не бяха доволни: той не е искал да се движат по желаната от тях програма, а се е опитвал да наложи своя - да бъдат част по-голяма група; отново дълго договаряне за цени..., ниски екскурзоводски умения и знания - по-скоро е бил местен придружител и шофьор, от колкото екскурзовод. Те са хора с възможности, около 50 годишни, пропътували 2/3 от света.

Роже, не е незаконно да ти остане 100-200% комисионна. Това се нарича "супер сделка" Laughing. Но все пак, не е честно, ако хотела е направил такъв голям дискаунт след резервацията, разликата да остане в Косьо, а не да се върне на туристите. Поне да им беше предложил друг по-ок хотел..... Защо туристите да са глупави, след като не са информирани, че ще има ремонт и че цената е паднала драстично. Когато резервираш през туристическа агенция, каквато уж е Бaли инфинити, едва ли е нужно да звъниш всяка седмица преди това пълен със съмнения, за да си проверяваш резервацията дали изобщо я има, и дали в хотела случайно няма предстоящи ремонти ... Нали все искаме туристите да разчитат на туристическите агенции.... Мн ме е яд така, че заради някои крадливи, алчни, непрофесионални туристически агенции, страда като цяло целия бранш.
Много е тъпо да пропътуваш половината свят, да очакваш и да се подготвяш за такава (или каквато и да било ваканция) и да останеш разочарован пред свършен факт на място, за нещо, което е можело да бъде реорганизирано преди това. На хората се е съсипала почивката заради непрофесионализма и алчността на някой. Ако разбира се, е вярна статията!!!!!

# 205
Само без обобщения ... какво им е на строителните инженери ???
Винаги човек щом е неудоволетворен може да намерисвоето призвание на друго поприще и в това нма нищо осъдително.
Не познавам услугата им , но като чета отзивите позитивите наделяват. Може би някой по-опитни пътешествници имат повече опит и очаквания , но пък трябва да са си изградили уменията да получават максимума от това което искат.

# 206
  • София
оффф, .....Левакови.....
Какво да очакваш от един строителен инжинер... Едва ли да прави професионално туризъм на другия край на света...

Аз го препоръчах този Косьо ( без да съм го ползвала, за съжаление ) на приятели, които пътуваха за Бали в края на октомври 2013. Не бяха доволни: той не е искал да се движат по желаната от тях програма, а се е опитвал да наложи своя - да бъдат част по-голяма група; отново дълго договаряне за цени..., ниски екскурзоводски умения и знания - по-скоро е бил местен придружител и шофьор, от колкото екскурзовод. Те са хора с възможности, около 50 годишни, пропътували 2/3 от света.

Роже, не е незаконно да ти остане 100-200% комисионна. Това се нарича "супер сделка" Laughing. Но все пак, не е честно, ако хотела е направил такъв голям дискаунт след резервацията, разликата да остане в Косьо, а не да се върне на туристите. Поне да им беше предложил друг по-ок хотел..... Защо туристите да са глупави, след като не са информирани, че ще има ремонт и че цената е паднала драстично. Когато резервираш през туристическа агенция, каквато уж е Бaли инфинити, едва ли е нужно да звъниш всяка седмица преди това пълен със съмнения, за да си проверяваш резервацията дали изобщо я има, и дали в хотела случайно няма предстоящи ремонти ... Нали все искаме туристите да разчитат на туристическите агенции.... Мн ме е яд така, че заради някои крадливи, алчни, непрофесионални туристически агенции, страда като цяло целия бранш.
Много е тъпо да пропътуваш половината свят, да очакваш и да се подготвяш за такава (или каквато и да било ваканция) и да останеш разочарован пред свършен факт на място, за нещо, което е можело да бъде реорганизирано преди това. На хората се е съсипала почивката заради непрофесионализма и алчността на някой. Ако разбира се, е вярна статията!!!!!
poporopo Hug, всеки има право на мнение.  При положение, че не познаваш лично тези хора обаче можеш да имаш не съвсем точна преценка за тях.
Аз обаче за разлика от теб ги познавам отлично и затова казвам,че човек като не знае нещо не трябва да заема и такава категорична позиция.
Мая е една изключително ерудирана и възпитана жена, с много трайни интереси към изкуството и не знам дали ще повярваш или не, но ни беше гид в Куала Лумпур без да ни вземе нито една стотинка.
А е собственик на лицензирана индонезийска туристическа агенция.
Как виждаш някой български собственик на агенция да направи това за някой, който никога не е виждал през живота си преди да се срещнат.
Двамата имат изключително талантлив син, който е класически музикант в Германия и носител на множество международни награди, свири в симфоничен оркестър. Имат и прекрасна малка дъщеря, окято учи в Куала Лумпур. Косьо е възможно най-добрия водач за Бали. Там има водачи, а не екскурзоводи в общо приетия смисъл на думата.Какво означава екскурзовод. Да ти разкаже нещо дето можеш да прочетеш в Интернет newsm78.
Вярно е, че Косьо няма да ти изнесе лекция за хилядата храма на острова, но за разлика от другите водачи там не си гледа часовника и да казва- хайде, осемте часа изтекоха, плащай на ново. Води те на места, където другите няма да те заведат.
Примерно в страхотни оутлети, евтини магазини за алкохол, които без него няма как да откриеш, в различни заведения, като никога не е оставил някой да му плаща  сметката, както биха направили повечето екскурзоводи, защото са на работа и ако плащат сметки в заведения ще им отиде надника.
Спестява ти време като те предпазва от трафика и ти помага за програмата да се направи така че да е по ефективно предвижването ви.
Аз се подготвях цели четири месеца четейки  за Бали и едва тогава си позволих да обсъждам с него програмата ни, защото трябва да имам познания, за да обсъждам нещо и да налагам мнението си. Твоите недоволни познати едва ли са имали такава подготовка. защото обикновено хората, които имат пари нямат свободно време за такива неща, а разчитат на агенции да им организират всичко.
Както и ти се върна разочарована от Бали, защото не знаеше, че по Нова година там е  ад от народ. Но ако отидеш през по спокойна част от годината може и да ти хареса острова.
Колкото до това, че те са били част от по-голяма група е нормално. Косьо е единствения български лицензиран тур оператор на острова и е нормално да има постоянно клиенти. И ако им съвпадат графиците на престоя и има възможност ги комбинира. И нас ни е комбинирал с други хора и какво от това. беше дори по-весело.Като не иска да ги комбинира, плащат си за Вип персони и ще получат вип обслужване
Споделям всичко това, не за да споря или опонирам на мнението ти, всеки има право на различно мнение.
Но изнесеното в статията не отговаря на истината и тя е доста по-различна от написаното в нея.
Ако искаш мога на лични да ти изпратя истината на втората страна- т.е. на сем. Левакови, за да прецениш кой е прав Peace.

# 207
Роже Simple Smile  Peace
Как разбра, че съм се "върнала разочарована" от Бали? Върнах се от едно от най-романтичните си пътувания (не защото Бали е най-романтичното място, на което съм била, а защото ние си го направихме такова  Blush), а също и със сигурност най-емоционалното (видях близки, които не съм виждала отдавна). До сега не съм споделяла чувства за Бали, само факти или мои оценки..... Разочарована далеч не е истина!

Бях разделила поста си на 2 части, за да преразкажа какво на мен са ми разказали. Нито Мая е в поста ми, нито сина и, нито живота им извън туризма им има отношение тук. Хората не им плащат за нищо друго, освен за обслужване. На Косьо се заплаща за транспорт + екскурзоводско обслужване ( не водач ) = това вече го твърдя лично.
По първата част: да приемем, че не всички хора искат да бъдат част от група и за по-скучно искат да се наслаждават на почивката си и кратките екскурзии сами и да не се съобразяват с група. Това е нормално, нали? Също да приемем, че има хора които не след 4 месеца, а след 10 дни са избрали кои места искат да посетят и те не включват магазини за алкохол и аутлети, а храмове и места с истинска културна и историческа стойност. И това е нормално, нали?
По втората част: не случайно коментара ми по нея завършваше с "ако статията е истина". Допускам да не е, но честно казано, от опит мога да кажа, че туристите никога "не вдигат шум" от лошо обслужване ( добър ли е екскурзовода или не толкова имам предвид ). Връщайки се от някъде остават хубавите спомени и човек забравя ако нещо го е подразнило. Говоря принципно, не за Бали инфинити. Но ако хората са излъгани с пари (в статията става въпрос за 18 човека х 7 нощувки х 150 долара) винаги се разчува. Ако статията беше анонимно оплакване щеше да ми се стори каприз на някой неудовлетворен, който търси "под вола теле". Но в нея има конкретни имена (Стела Пеева, Петър Георгиев) и може аз да съм наивна, но си мисля, че тези с имена в тях не са скалъпени статии  Laughing Rolling Eyes Laughing
Просто съм много чувствителна на тема "некоректни" туроператори!!! Ама много Simple Smile и ми личи Simple Smile
Но за съжаление е истина, че всеки некоректен (или фалирал) туроператор преди това е бил много коректен и всичко му е вървяло супер ......... до като не гръмне бомбата

# 208
  • София
Poporopo Hug  как откъде съм разбрал, че си се върнала разочарована от Бали Simple Smile Ами ти така ме питаше как съм разбрал кога ще ходиш на Бали Simple Smile помниш ли Simple Smile
Отговора и тогава и сега е все един: От теб, poporopo, от къде другаде мога да разбера, че си се разочаровала.
Просто трябва да се върнеш към това, което си писала във форума.
Не зная как да направя цитат затова ще цитирам написаното от теб на 18 януари в 12,58часа- Ние бяхме в периода на Нова година. Може би за това Бали не ми стана любимата дестинация от тук разбрах newsm78
 и от още едно твое мнение тук във форума, само че от 12 януари 19,06часа.-
Местните са много обикновени и елементарни хора, усмихнати и малко глупави... За 5 дни сменихме 4 различни шофьори (значи имало и по-лошо от Косьо, а това е да си хванеш местни водачи Joy)... Бали определено не е един хотел или един-два храма. И определено не е рая под небето, за мен!
Е как да си помисля друго, освен че си разочарована от Бали newsm78. Ти би ли си помислила друго след твоите изказвания
Колкото до моите разкази за семейството на Косьо и Мая съм разказал по-подробно, защото преди да съдиш някой трябва да го познаваш и да разбереш манталитета му.
Защото за мен има разлика между хора, обичащи турски сериали и такива, ценящи истинското изкуство. Въпрос на манталитет.  И когато първите  говорят за морал и осъждат вторите просто разбирам, че разликата в класите и манталитета на човек понякога има значение. Чалгата си е чалга, а класическата музика класика, колкото и да се подмятат храмове, а не оутлети и магазини за алкохол из пространството. (между другото аз съм много доволен, че Косьо освен храмовете, които исках, ни показа и магазините за алкохол. Когато пътуваш близо месец из югоизточна Азия имаш нужда от такъв, повярвай ми Peace)
И не всичко е въпрос на това да имаш пари и да си мислиш, че другите са ти с нещо задължени.
Колкото до твърденията за "истинските" имена най-добре ще е да постна отговора на Косьо до псевдо журналистите от Блиц, които съм убеден, че не са и помирисвали от журналистика. Твърдя го, защото съм филолог по образование и мога да преценя кое що е в тази сфера.
Предполагам, че Косьо няма да ми се разсърди за това мое своеволие, а ти ще имаш възможност да се запознаеш и с другата част от истината: Peace

Използвайки  правото си на отговор след публикуването на клеветническата статия на 28 януари аз съм убеден, че зад БЛИЦ стоят хора професионалисти. И вярвам, че водещото във всяка публикация е безпристрастно удостоверяване на истината. Вярвам също така, че им е предоставена поръчково недостоверна информация с цел преследване на лични облаги от страна на „ТЪЖИТЕЛИТЕ”.  Вярвам, че журналистката Мира Найденова е подведена с цел клевета! За такава публикация човек трябва да се добере до истината, събирайки факти и доказателства от дветестрани!
Как, след като журналистката е установила, че работим в тази фирма не успява да се свърже с някой от нас, за да провери как стоят нещата. Има Туристическа камара в Индонезия със съответният регистър и информация, и всички ни намират. А само Вие, Мира Найденова,  не сте успели, водейки се по данни предоставени Ви от самите „ТЪЖИТЕЛИ” сем. Генчеви. Търсите семейството, а не фирмата с която има отношения сем. Генчеви. .В публикацията се цитират частните лица Мая и Константин Левакови, а не фирма Бали Инфинити,, която е поела определени ангажименти. И срещу които са извършвани плащанията.
Хубаво е още в самото начало да се има в предвид, че „ИЗМАМЕНИТЕ” Генчеви, са контактували с българите, работещи в индонезийската фирма Инфинити
И  стигаме до въпроса: Кои са сем. Генчеви? Няма да е лошо да бъдат представени.
Това са Георги Димитров Генчев, съпругата му Цветинка Красимирова Генчева. Брат му Мирослав Димитров Генчев, съпругата му Кремена Тончева Генчева и дъщеря им Жанина Мирославова Генчева.
На тях им е направена резервация в хотел Sofitel Bali Nusa Dua на 2 стаи за 4 възрастни и едно дете, а не за 18 човека както се твърди в статията. Като всички те са знаели, че този хотел отваря врати за първи път на 20.12.2013г. В същия  хотел, преди да отвори врати  отсяда и Индонезийският президент по време на международната среща на високо ниво АПЕК.
Престоят на Генчеви в хотела е белязан от безброй прояви на ГАНЬОВЩИНА. Като се започне от пълненето всяка сутрин на торби със сандвичи за целият ден. Както самите те се изразяват тип “McDonald’s”. Нещо, което не убягва от очите на хотелската администрация, и се прави забележка на фирмата, която ги менажира.
Генчеви са забравили да споменат в статията, че на Бали прекарват един месец. Като  само 11 нощувки са в упоменатият хотел.
Пристигайки на Бали те се настаняват във вила, одобрена от тях след коментиране на цената..
Били са там от пристигането си на 26.12.2013г. до 29.12.2013г..След приключването на почивката им в Нуса Дуа отново се връщат за периода от 09.01.2014г. до 25.01.2014г.
Вилата е платена предварително от Фирма Бали Инфинити и чак, като пристигат на острова те си плащат за престоят там, което също е било конфликтен момент. Защото става въпрос за не малка сума пари! Към нея трябва да добавим и закупени за тях куверти за Новогодишната нощ на 31.12.2014г. също от фирма Бали Инфинити. Кувертите са за култовото заведение „KU DE TA”, и са доста скъпи. 
Изпадайки обаче в ситуация на безпаричие (евтиният рай Бали не съществува) Генчеви искат да си продадат кувертите. Значи искаме хем да ни е евтино, хем да е хубаво, но като не може така задължително сме и недоволни. Искаме да ползваме всичко, но ако може то да е подарък! Сентенцията за безплатният обяд в действие!
Написаните измислици и неистини в статията  в действителност са  добра реклама за фирма Бали Инфинити! Ние, посрещаме много групи и индивидуални туристи от България и други страни, като  мненията  им за нашата работа можете да прочетете в различните форуми.
Един от директорите на фирмата от индонезийски произход призова „ТЪЖИТЕЛИТЕ” в случая да представят исканията си, ако ги намират за основателни по съответният ред и към съответната инстанция, но е нямало никаква реакция от страна на братя Генчеви. Интересно защо в резервациите на фирма Бали Инфинити за тези дати в този хотел не съществува лицето Стела Пеева, която уж се е оплакала от цените?
Стигаме и до поредната клевета в случая. Не знам от къде се появи това семейство Георгиеви??? Или анонимността е по удобният вариант! 
Относно „ОТКРАДНАТАТА” им (по техни обяснения) кола „MAYBACH”!
Генчеви започват от 31.07.2013г. на траншове да  превеждат малки суми пари. За да стигнат в края на декември сумата от почти 73 000 000 IDR, което е по-малко от 7 000 USD долара. Тази сума е индексирана със съответните курсови разлики. Срещу тези пари Генчеви са получили чисто нов автомобил при пристигането си на 26 декември.. На 13.01.2014г. те го връщат ударен на две места. като не заплащат и една стотинка за това. И то при положение , че тези 73 000 000 IDR са им били върнати на 10.01.2014г. срещу документ. В документа е написано че с връщането на парите  приключват всякакъв вид претенции от страна на която и да било страна.
Връщането на парите от страна на фирма Бали Инфинити отново е на добра воля, защото сем. Генчеви са прибрали едни пари на куп, изплащани в продължение на 5 месеца.
Няма в момента да се принизявам до нивото на Г-н Генчев, за да Ви занимавам с речника, от обидни думи и изрази, които владее. Достатъчно основание за да бъде изправен и за това пред съд.
 Има достатъчно нагледен материал за случая, изпратен по мобилен телефон под формата на СМС, и в скайп, и пред свидетели. Българи и индонезийци.
Точно в тези СМС се крие набора от цветущи изрази, с които борави Г-н Генчев. Вероятно с подчинените, приятелите и съпругата си говори по същия начин.
Така, че сериозно трябва да се замисли в коя страна ще му се предявят съответните съдебни искания. Възможно е и на двете места това да се случи. Същият би трябвало скоро да се върне в Индонезия с незнайно какъв статут, за да се възползва от предплатената от него вила за една година!
Всеки разумен човек би се поинтересувал какви са законите в страната, в която е решил да емигрира, какъв е визовият режим и т.н.  В случая сем. Генчеви трябва да са наясно на какъв принцип може да се придобие автомобил на лизинг. А той е единствено на името на местно лице, което би си поставило подписа срещу определена сума пари., Талонът на автомобила се издава до месец след, като се регистрира от лизингодателя в Индонезийският ”КАТ” .Като до тогава същият се движи с временни номера. Вероятно Г-н Генчев не е виждал доста време цитираната от него сума пари на едно място и тя се върти в болното му въображение.
Тук е мястото да упомена, че същото семейство се беше заинтересувало от покупката на действащ ресторант в най-луксозния Балийски курорт Нуса Дуа за скромната сума от 1 000 000$ в брой.
Вероятно и тях трябва да възстановим? Вероятно трябва да си понесем последствията за разговорите и срещите направени в тази посока.
Самото цитиране на грешни имена в случая води до следното заключение. Подготвен е компромат с цел уронване имиджа на една Индонезийска фирма и очерняне на едно семейство, което се опитва да бъде в услуга на родината си,далеч от нея, като я популяризира по най-достойния начин.
Хора претендирайки за такива суми е редно да си плащат сметките на всякъде, а не да оставят дългове след себе си. Те дори не са доизплатили възнаграждението на шофьорката, която са ползвали.
Нещо повече, когато им свършва бензина на Магистралата в океана, те са се обърнали за помощ към тази, която са преследвали- г-жа Мая Левакова. И тя за пореден път е постъпила, като истински професионалист притичайки им се на помощ. Свидетел е индонезийското момиче, което са ползвали, като шофьор. То е готово  да свидетелства за всичко!
И накарая искам да попитам отново Вас, , уважаема Мира Найденова, Как, след като сте установили, че работим във фирма Бали Инфинити не успяхте да се свържете с нас, за да проверите как стоят нещата и от другата страна, преди да напишете измислиците на Генчеви.
Има Туристическа камара в Индонезия със съответният регистър и информация, и всички ни намират. А Вие не сте успели и написвате статията, единствено от информацията на сем. Генчеви.
И това ако е професионализъм здраве му кажи!
Константин Леваков
Бали Инфинити Травел

# 209
Роже  ShockedThinking
Ясно. Супер. Няма смисъл да отговарям на маркираните в червено. Ти знаеш най-добре

Общи условия

Активация на акаунт