Екзотични почивки

• 116 516
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
тити и аз благодаря. В Шри Ланка в кой курорт сте били?

# 256
Не сме били в курорт, пътувахме и сменихме три хотела. Стандартна обиколка - Канди, Сигирия, слонското сиропиталище, Коломбо и между тях каквото има.

# 257
Снощи сън не съм спала и вече съм готова да тръгна за Шри Ланка  Joy
Тити, върти ми се една идея, вместо това слонско сиропиталище да ни включат Дамбала /това е пещерен храм/, ако е възможно разбира се. Би ли споделила да не изпуснем нещо много интересно в това слонско сиропиталище, какво представлява?

# 258
ъъ, ами и двете места са интересни, но съвсем различни. Дамбула с гигантската статуя и сума ти стъпала за катерене, там случайно срещнахме един възрастен учител, който припечелваше като гид, разказваше много хубаво. Но е религиозно място все пак. Слончетата са друга работа. В самото сиропиталище могат да се хранят, гледат(там синът ми падна, ожули си много яко коленете и има страхотен спомен от слонския доктор) - но това е организирано, с оградки и т.н. То се намира до една плтка, но широка и бърза река, по край която слоновете идват на храна и самата гледка е невероятна. Спират по камъните, можеш да ги доближиш, погалиш, минават на по-малко от метър край теб в групи. Pinawela Orphanada е това:
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/ … 76edf71754b98911a

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/l/t1.0-9/1963 … 7&oe=55096DCC

ботаническата градина Peradeniya също не е за изпускане, тя е близо до Канди и могат да се съчетаят. Да се пие и купи чай, да се гледат техни танци, от гросъритата разни мазни балсами Simple Smile бирата е по 600 мл и е хубава; да се возиш на туктук и на слон, да пробваш как се връзва сари 4 метра дълго, всичко е интересно.

# 259
Благодаря Тити. За мен лично резервата за слонове остава при възможност ако времето позволява, другите неща като сигерия, канди, дамбала, ботаническата градина и плантация за чай са ми приоритет
Р.с. Малкия супер голям сладур

# 260
Имам един въпрос към запознатите. Предлагат ми 2 варианта за хотел в Шри Ланка, едното е само със закуска, другият е оул инклузив, като разликата за 4 нощувки е 500 евро за двама. Та питането ми е, скъпа ли е храната там, виното? Кое ще ми е по - изгодно?

# 261
не е скъпа храната, това първо. Второ, ол инклузив си струва, ако плажуваш и седиш на едно място. Ако обикаляте, няма смисъл.

# 262
  • Sofia
Имам един въпрос към запознатите. Предлагат ми 2 варианта за хотел в Шри Ланка, едното е само със закуска, другият е оул инклузив, като разликата за 4 нощувки е 500 евро за двама. Та питането ми е, скъпа ли е храната там, виното? Кое ще ми е по - изгодно?

Аз се чудя дали да избера FB  или ALL за Малдивите. Разликата в цената стига до 1000 Е за седмица, за трима. Възможно ли е да изпием толкова, предвид факта, че има един пияч, а останалите консумират предимно безалкохолни напитки?

# 263
Според мен зависи къде сте на Малдивите, мои познати бяха на едно островче, където освен ресторанта в хотела няма къде на друго място да се хапва. Ама 1000 евро си е доста.

# 264
  • Sofia
Според мен зависи къде сте на Малдивите, мои познати бяха на едно островче, където освен ресторанта в хотела няма къде на друго място да се хапва. Ама 1000 евро си е доста.

Ние така или иначе ще плащаме на хотела, въпроса е , че не знам ще изпием ли такава сума, за да я платя предварително. Хотелите, които гледах, нямат онлайн меню, за да си направя приблизителна сметка, кое би ми било по - изгодно.

# 265
Хотелите, които гледах, нямат онлайн меню, за да си направя приблизителна сметка, кое би ми било по - изгодно.

Погледна ли в трипадвайзър в отзивите за хотела, дали клиенти са писали скорошни цени на напитки.

# 266

Ние така или иначе ще плащаме на хотела, въпроса е , че не знам ще изпием ли такава сума, за да я платя предварително. Хотелите, които гледах, нямат онлайн меню, за да си направя приблизителна сметка, кое би ми било по - изгодно.

Сериозно ли нямат меню? Дай да ги видим, защото досега винаги съм намирала всички ресторанти на даден остров и съответно менютата им. Може да успея да ти помогна Wink

А иначе 1000 Евро на седмица за пиене прави по около 140-150 на ден, което не е невъзможно, особено ако се пие концентрат ( не знам какво имаш предвид за вашия пияч). Иначе чаша вино, където и да сме били е вървяла около 20 -25 USD, бутилките от 60-70 до ........... без таван в цената Simple Smile Бирата май около 12-15 USD, коктейли около 12-20 USD, много е различно...................

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 10:02 от Asinka

# 267
Малеее и в Шри Ланка ли са такива цените на виното?

# 268

Винаги можеш да пишеш до рецепция с молба да ти изпратят менюто на ресторантите и цени на услугите. Специално за хотела ни на Малдивите си спомням, че ми ги изпратиха. Тогава се отказах от AI, защото цените бяха много прилични.

# 269
От туристическата фирма ми казаха, че ако нещо се случи и се откажем от пътуването горим със самолетните билети, които са 3000 лв. Така ли е? То дано не се случва, ама всичко е възможно. Гледах застраховка отмяна на пътуване ама 350 лв излиза, даже не разбрах за 1 или за 2-ма.

Общи условия

Активация на акаунт