Екзотични почивки

• 116 365
  • 767
  •   1
Отговори
# 720
# 721
Все си мисля, че за женско събиране е доста подходящо Мексико. едно такова купонджийско ми беше с тези текили  Joy Пък и имаше готини аржентинци мъжка компания /но за късмет бях с мъжа си, все така ще стане  Joy/

Аз реших да направя подарък на дъщеря ми за рожденния ден екскурзия в Дубай. Но с агенция. Доста сме неориентирани и двете, пък и сами жени не ми се рискува. Сега разглеждам допълнителните екскурзии, Абу Даби, Шаржа, Миракъл Гардън, Модерен Дубай и нощен Дубай /някакъв комплекс където има дубликати на най-известните места по света например Айфеловата кула/ - тези със сигурност. Чудя се за сафарито в пустинята и вечерята на арабска галера. Някой да има впечатления?
Абу Даби - определено. Шаржа - може да пропуснете. Миракъл Гардън - също си заслужава. Може сами да отидете до Мединат Джумейра, да си вземете разходка по каналите /кратка е - около 20 минути и май беше 80 дрх/, но е красиво - тип средиземноморска архитектура, зеленина. Вечерята на арабската галера, ако е по Крийка изобщо не я препоръчвам - нищо особено. Тук, във форума, в темата за Дубай, много се пише за друга вечеря на кораб и всички силно я препоръчват. Сафарито.... за пътешественици като вас, не виждам с какво ще ви впечатли - малко екстремен драйвинг по дюните, като гледка - нищо общо с тунизийската пустиня, спират те пред нещо като "оазис" - по-скоро голямо заградено място - пясък, килимчета, ниски маси - сядаш върху възглавници, взимаш си някаква храна, вода и безалкохолно /включено в цената/, отделно има бар за напитки - една малка бира май беше 40 дрх /може и повече/. Може да се качиш на камила за 10 м. кръгче /за снимка/, един орнамент къна на ръката или където искаш и това е. При нас само програмата /силно казано/ си заслужаваше - една "белли данс" и мъж - като дервиш, но всичко допълнено с ефекти - горящи обръчи и т.н. А, да, може да пушиш на определено място - шиша /наргиле/, но, ако искаш да ти донесат на масата - се плащаше. Не знам, може пък и ние вече да сме свикнали с подобни преживявания и затова да не бяхме "уау".

При групите може да има настаняване в различни хотели, на различно разстояние /а те са големи/, така че може и да се губи време при организираните екскурзии.

Ако вече не си решила с коя ТА и в кой хотел - ако искаш пиши ми на ЛС - ние бяхме през април и спомените ми са още пресни, може да съм полезна с още информация.

# 722
Много ти благодаря. ТА е Модерато, 5 нощувки - 1200 лв на човек. Аз обаче не мога да се сетя каква вечеря е препоръчвана за Дубай, в тази тема ли е, знаеш ли подробности? Иначе за сафарито и аз не съм много убедена. Има и някакви светещи градини, които искам да видя, ама дали ще се ориентираме да стигнем до там не знам. Как са цените на такситата в Дубай?

# 723
  • София
Много ти благодаря. ТА е Модерато, 5 нощувки - 1200 лв на човек. Аз обаче не мога да се сетя каква вечеря е препоръчвана за Дубай, в тази тема ли е, знаеш ли подробности? Иначе за сафарито и аз не съм много убедена. Има и някакви светещи градини, които искам да видя, ама дали ще се ориентираме да стигнем до там не знам. Как са цените на такситата в Дубай?
5 дни 1200 лв НЕ е много Ок. В кой х-л си? Как каква вечеря е препоръчвана в Дубай.?
Сафарито не е Бог знае какво. Ако сте били в Тунис, на др места, може да пропуснете...джипове, маневриращи из пясъците. Де и аз да имах такъв ентъртеймънт, живееща и караща джип. Wink Laughing
Не са мигащи, а магически градини. Входа е около 20 дирхама?писала съм колко точно, не си спомням сега/. Ориентировката в Дубай е повече от лесна.
https://www.rta.ae/wpsv5/links/buses/FullBusNetwork_sm.pdf
Това предполагам са "светещите" градини:
 http://www.dubaimiraclegarden.com/#all/1/grid
С любов да ви е всичко. bouquet

# 724
  • Sofia
Такситата в Дубай са много евтини , придвижвахме се единствено с таксита и си спомям, че ми се струваха без пари.
Сафарито ... ако някъде сте опитвали нещо подобно, не си заслужава.

Дъщеря ми, която е почти на 9 г. спестява усилено за Боливия , откри някакво mirror lake (за което, признавам си не бях чувала) и много иска да го види. 

# 725
За тия светещи градина писах.
http://profit.bg/imoti/turizam/sveteshtata-gradina-v-dubay/

А иначе има и по евтини варианти на екскурзии в Дубай, но в тази ми харесаха допълнителните. Хотелът да си кажа честно не съм го погледнала.

# 726
"Вечерята на арабската галера, ако е по Крийка изобщо не я препоръчвам - нищо особено. Тук, във форума, в темата за Дубай, много се пише за друга вечеря на кораб и всички силно я препоръчват."

за тази друга вечеря питам Simple Smile И какво е Крийка??? абе блондинка, ще прощавате Grinning

# 727
  • тук-там
"Вечерята на арабската галера, ако е по Крийка изобщо не я препоръчвам - нищо особено. Тук, във форума, в темата за Дубай, много се пише за друга вечеря на кораб и всички силно я препоръчват."

за тази друга вечеря питам Simple Smile И какво е Крийка??? абе блондинка, ще прощавате Grinning

"Другата" вечеря е по Марината. Крийка е един воден ръкав, който свързва Дейра. Нещо като пристанище за товарните лодки. Изобщо не си заслужава - мизерия си е.  Ако ви е тръпка може да го пресечете с абра - лодка, ама не съвсем.  Laughing
Екстремно преживяване за....1 дирхам май беше. Такситата наистина са евтини, но ако сте близо до метро - също е ок.

# 728
Много ти благодаря. Голямо нещо са това форумите. Сега проверих по "Крийка" е круиза, който ТА предлагат. А тази другата вечеря по Марината, от къде мога да резервирам? Яко имате линк много ще съм благодарна. Като гледам ще остане и 1 ден да плаж, да препоръчате някой  Hug

# 729
  • тук-там
https://www.groupon.ae/deals/xclusive-yachts-1
Този е малко скъпичък, но си заслужава. Има и по-евтини - потърси в сайта.

Има и други сайтове с намаления - сещам се за kobone  сега.
За плаж - най-много ни хареса Ал Мамзар, но си е далеч. На Марината също е хубав /ние там спяхме/.

# 730
Много ти благодаря. Голямо нещо са това форумите. Сега проверих по "Крийка" е круиза, който ТА предлагат. А тази другата вечеря по Марината, от къде мога да резервирам? Яко имате линк много ще съм благодарна. Като гледам ще остане и 1 ден да плаж, да препоръчате някой  Hug
За плажа - в кой хотел ще бъдете?

# 731
Вечерята на кораб в Дубай също не е нищо особено. Корабчето не се отдалечава много. Храната беше на шведска маса с индийска кухня. Болшинството "пасажери" също бяха индийци. Но нали се сещате, че те ядат без прибори. Налетяха на храната като пчели на мед. И започнаха да бъркат в платата с храна с голи ръце, слагайки си в техните чинии  #Crazy. После иди да си слагаш ти от същото това в което те са бъркали ooooh!. Абе гнусно беше. Иначе докато вечеряме на корабчето имаше програма с илизионисти, която ми хареса.
Изпуснахме сафарито, така че не мога да го коментирам, но отзивите бяха, че сафарито е много по - добре от корабчето.
Горещо препоръчвам пресичане на отсрещния бряг с абра за 1 дирхам. Беше много вълнуващо. Даже се качихме няколко пъти само и само за да се насладим на емоцията.

# 732
Много ви благодаря. Хотела не пише кой ще е, като разбера ще пиша.

# 733
  • Sofia
Занзибарско питане: може ли ,който вече се е възползвал от организирани турове да ми каже цена от $145 за трима за Stone Town Tour и Zanzibar Spice Tour, които ако съм схванала правилно трябва да се случат в един ден, добре ли е? Само при мисълта да не се съглася и да преговарям за по - ниска цена, започвам да се чувствам неудобно. Толкова да ми е чуждо това с пазаренето значи ...  
И колко е нормално да ми искат за трансфер до североизточната част на острова (цената на хотела е 65Е).
Предварително благодаря  bouquet

п.п. Още нещо се сетих да попитам. Мисля, че четох някъде за карти с интернет, които могат да се купят от летището. Лично впечатления?

# 734
Ами приемлива ми се вижда цената, 50 долара на човек с трансфер. Ако тръгнеш да се пазариш ще ви смъкнат още 20 30 долара. Но искайте да ви включат задължително и Призън айлънд. За трансфера, нашия беше 50 долара от хотела. Интернет карти не сме вземали, в хотела имаше доста добър нет.

Общи условия

Активация на акаунт