Екзотични почивки

• 116 440
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
  • София
kotkovo, през ноември не е ли много бурно морето?

mmair, мерси за сайта.

# 136
  • София
mamir разкажи повече за програмата Simple Smile

# 137
kotkovo, през ноември не е ли много бурно морето?

mmair, мерси за сайта.

Не знам. Бурно ли е? Ама то няма много плаване, само къпане, а и ние не сме дайвъри  Laughing

Мъж ми, обаче, нещо взе да се ослушва. Заради Сирия. Ще изчакаме малко да видим ще има ли война, няма ли и тогава ще букваме. Иначе в Сана работа нямаме - само прекачване за вътрешния полет. Стискайте палци, че едвам го навих - много са бъзливи това мъжете!

# 138
mamir разкажи повече за програмата Simple Smile

Аз мисля че програмата си е доста добре описана - всеки ден се посещава различно място, спи се на палатки, осигурена е цялата екипировка + планински водачи на всяко едно място, т.е. цялото екскурзоводско обслужване на място.

Плажовете са разположени между океана и планината;

Дестинацията е много разпространена в държави като Италия, Франция и Русия, за съжаление в България все още не е много актуална, а и този тур определено не е за хора които обичат лукса.

# 139
  • София
Дестинацията е много разпространена в държави като Италия, Франция и Русия...

Ако това, което твърдиш е вярно, аз бих се отказала на мига от тази дестинация. За радост Сокотра НЕ е разпространена дестинация на световно ниво. Простата причина е, че Йемен не е като да отидеш в ...Йордания примерно. Колкото и спокоен и безопасен от към престъпност, отвличане и племенни вражди да е Сокотра, при пътуване до там сменяш полети в Йемен.

# 140
За радост Сокотра НЕ е разпространена дестинация на световно ниво. Простата причина е, че Йемен не е като да отидеш в ...Йордания примерно. Колкото и спокоен и безопасен от към престъпност, отвличане и племенни вражди да е Сокотра, при пътуване до там сменяш полети в Йемен.

И слава богу! Макар че ще минат няколко години и там също ще се напълни с туристи като навсякъде. Между другото 2/3 от мненията в трип адвайзър бяха от руснаци. Така че отърване няма!

# 141
Или ще залезе за няколко години като Египет ... дано да не е този сценария.

# 142
  • София
Благодарение на този форум и такива хора които пишат за своите пътешествия имах възможност да се подготвя предварително за пътуването ми до Индия. На свой ред, реших че трябва да напиша няколко реда за "моята" Индия. Дано съм полезна или просто да ви предлажа малко "бягство" от ежедневието. Предлагам ви първа част на моя пътепис, като в най-скоро време ще има още. http://diana-cacaotours.blogspot.com/ Това е моят първи пътепис и моля да ме извините ако имам правописни или пунктуални грешки, но доста бързах да го публикувам, че вече някои детайли започнаха да избледняват.

# 143
Благодарение на този форум и такива хора които пишат за своите пътешествия имах възможност да се подготвя предварително за пътуването ми до Индия. На свой ред, реших че трябва да напиша няколко реда за "моята" Индия. Дано съм полезна или просто да ви предлажа малко "бягство" от ежедневието. Предлагам ви първа част на моя пътепис, като в най-скоро време ще има още. http://diana-cacaotours.blogspot.com/ Това е моят първи пътепис и моля да ме извините ако имам правописни или пунктуални грешки, но доста бързах да го публикувам, че вече някои детайли започнаха да избледняват.

Диана, поздравления за пътеписа - много ми хареса - дава много изчерпателна информация, обичам такива детайли - за пътуването, за атмосферата, за това какво би могло да се очаква да се види, или да се пропусне, особено при организираните пътувания. Тъй като обмислям някакво подобно пътуване, пак организирано, пак по същия маршрут - те всички фирми предлагат горе-долу един и същ, ще чакам с нетърпение и продълженията  Sunglasses

# 144
  • София
Мога да предложа и още една част от пътеписа за Индия: http://diana-cacaotours.blogspot.com/2013/10/blog-post_21.html
В нея има повече снимки, но понякога те казват повече от думите.... Simple Smile
Вероятно ще ми трябва малко повече време за третата част, но и в нея ще има интересни забележителности. Когато е готова - пак ще пиша.  Peace

# 145
  • София
Може да прочетете трета част от моя пътепис "Индия през моите очи". Там съм описала посещението ми в "мъртвия град" Фахтепур Сикри.
http://diana-cacaotours.blogspot.com/

# 146
  • София
Ако представлява  интерес за вас, вече може да прочетете  четвърта част на пътеписа ми. Там е описано посещението ми в Амбер Форт в Джайпур, Индия.  http://diana-cacaotours.blogspot.com/

# 147
Към пътувалите ?
- колко дни са ОК за да се посетят Хон Конг; Тайпей и Макао ... newsm78
примерно по 3 дни на град
- има много хубава цена с турците на билетите и нещо ми пали чивийте Embarassed

# 148
В Тайпе не съм бил , но за Хонконг препоръчвам минимум 4-ри дни , за Макао 2 дни са напълно достатъчни за спокойно и пълноценно опознаване Simple Smile

Kaкво предлагат Turkish , че не ми се рови ...

# 149
В Хонк Конг бяхме десет дни,ами много ни бяха.Сега ровя в паметта си какво помня от там- едни кристални лифтови кабинки,едно влакче,което се движи под голям наклон,най-голямата статуя на седящ буда,това помня след четири години.А и много вкусната храна,в един от големите молове на целия последен етаж имаше щандове с храни от целия далечен изток,виетнамска,тайландска,индийска и други.Заговорихме се с една японка и тя каза ,че идва в Хонк Конг заради кулинарния туризъм,стана ми любопитно.Може би ,защото го посетихме след Сингапур,леко се разочаровах,много по мръсно и вехто някак ми се стори.В Макао отидохме на еднодневна екскурзия с ферибот от Хонк Конг,разгледахме казината,на Джеки Чан и Лесбоа,което е във формата на цвете,после се качихме на третата по височина кула,от която може да се скочи с бънджи или да се разходиш от външната част на сградата?!Останахме си само с гледането.Ако си пусна дисковете,може да се сетя и нещо друго,ама на прима виста,това ми е останало.Молове с всички световни марки и последните им колекции,а отвън огромни опашки от хора,които искат първи да си купят новостите.Магазинчета за народна медицина със странни артикули,като сушени тестиси от свиня:)
Ако за пръв път отиваш в тази част на света ще ти бъде интересно,моето мнение е за Хонк Конг четири дни,за Макао два,за Тайпе не мога да кажа,не съм била.

Общи условия

Активация на акаунт