Екзотични почивки

• 116 487
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
Честно казано погледнато и от двете страни изглежда  като показване на мръсно бельо пред публиката.
Кой крив кой прав , но махленщина личи отвсякъде двустранно.
Относно тъжителите нямам съмнение  какви  тъмни типажи са.

# 211
Честно казано погледнато и от двете страни изглежда  като показване на мръсно бельо пред публиката.
Кой крив кой прав , но махленщина личи отвсякъде двустранно.
Относно тъжителите нямам съмнение  какви  тъмни типажи са.

Много съгласна - Ганьовски истории в типичен стил............ Stop
Кой прибирал сандвичи, кой пари.......кофти ситуация отвсякъде!

# 212
  • София
Ауу, че гнусно…
От отговора на г-н Генчев ми става ясно, че нивото му не е по-високо отколкото на оплакалите се от него.  Sick
Добре че се повдигна темата, за да знам да избегна въпросната фирма ако реша да посещавам Бали.  Peace

Може ли сега да се концентрираме на темата "екзотични почивки"?

# 213
  • София
За да върна темата към първоначалния й замисъл, ще споделя, че имам закупени билети за лятото за Мадагаскар. Друго за сега не е планирано, тепърва ще чартаем маршрута. Неорганизирано  и не искам гидове от никаква националност Mr. Green Ако някой е бил там ще се радвам да сподели впечатления.

# 214
  • София
Циндил - Пиндил, звучи страхотно. Мадагаскар ми е листа с места, които непременно искам да посетя. Какви са ви плановете за острова? - Имате ли вече програма какво ще видите/правите?

# 215
  • София
Нищо не сме планирали за сега. Само билети сме взели с Аър франс /през Париж/ ще летим като използвахме натрупани точки и така билетите ни излязоха по 300 евро вместо 1700 Rolling Eyes От 02 до 18.08. Само това е за сега, ако се интересуваш мога да те държа в течение. Нямам навик да пиша тук, но при интерес ще споделям.

# 216
Циндил - Пиндил , ей това Мадагаскар ми звучи като истинска екзотика далеч от Бали , Тайланд или Виетнам ... Африка ми е мечта , а пък Мадагаскар е като нищо друго в Африка  Laughing
Самоорганизирано пък звучи още по-привлекателно.

Задължително да ни държиш в течение !

# 217
Здравейте
Бали ще коментирам малко по-нататък, но междувременно бих препоръчала Кения. Едно от нещата е, че съчетава няколко вида екзотика - красиво море и страхотно обслужване от местните, божествената прерия и поразяващата бедност на недоразвития свят. Усещането ми обаче е, че самоорганизация не е подходяща докато не си бил и не си опознал реалността там.

# 218
Здравейте
Бали ще коментирам малко по-нататък, но междувременно бих препоръчала Кения. Едно от нещата е, че съчетава няколко вида екзотика - красиво море и страхотно обслужване от местните, божествената прерия и поразяващата бедност на недоразвития свят. Усещането ми обаче е, че самоорганизация не е подходяща докато не си бил и не си опознал реалността там.

Даа, мерси за препоръката   bouquet
Ние обмисляме за началото на месец май такова пътуване, но дъщеря ни е на 8 год и май е рано за Кения. Хубаво е да се отиде на сафари, не само плаж, а си мисля, че детето може да се изплаши .... знам ли... И взехме да заглеждаме напоследък повече Занзибар за почивка. Ти какво мислиш?

# 219
Като цяло избягвам да давам препоръки, тъй като хората гледат с различни очи, но личното ми мнение е следното.

В Занзибар е по-евтино и може да се отиде самоорганизирано, но трябва да се имат предвид няколко неща при самоорганизациите на тези места. 1) и в Кения, и в Занзибар има отливи, за които е хубаво да си имате едно наум. Понякога са огрооомни и много хора не ги намират за приятни. 2) определени плажове в Занзибар нямат хубав пясък, при отливите е като глина и киша, мисля, че беше в по-северните части. Кения не съм проверявала специално дали навсякъде е хубав. 3) Престъпността и охраната са по-голям риск в Занзибар. 4) Занзибар е хубава дестинация за кайтисти и млади приключенски настроени хора, хотелите и лоджовете са от много бедна работа, до окей.

В Кения има бетонна охрана на хотелите и лоджовете. Лоджовете из прерията са на различно ниво, някои са като хостели, други са..... бооожествени според моя вкус. Прерията е също добре охранявана и при транспортирането, и от военните караули.

От моя гледна точка Занзибар е за приключение без особени критерии за лукс, Кения е за намиране на вътрешен баланс. След прибирането всичко ти е хакуна матата много дълго време. При Кения хубаво е да се започне от Найроби през прерията към крайбрежието за морската част, а не от крайбрежна почивка за сафари и отпътуване.

Кения може да се изкара успешно и без пълни ваксинации, но Африка си е рискова и не бих си взела детето. Летището в Найроби е претърпяло пожар и се помещава в палатки - това трябва да се преживее. Изобщо, ако искате да усетите лукса на Малдивите, но немюсюлмански обслужващ персонал и да изпитате България от 1992-ра, но на други географски ширини, плюс да се нагледате на семейство слонове, стадо носорози и сърнички (всъщност не им знам точно името на тези удивителни животни) които на фона на залязващото слънце и червена почва изглеждат като магически създания, там е мястото.

# 220
  • София
Може да отидеш на сафари + плаж в Танзания. Нищо страшно няма в сафарито, доста деца ги водят. Според мен не е подходящо само за най - малките, защото обикновено се спи в шатри и нямаш истинска баня с постоянно течаща вода.

# 221
Като цяло избягвам да давам препоръки, тъй като хората гледат с различни очи, но личното ми мнение е следното.
В Занзибар е по-евтино и може да се отиде самоорганизирано, но трябва да се имат предвид няколко неща при самоорганизациите на тези места. 1) и в Кения, и в Занзибар има отливи, за които е хубаво да си имате едно наум. Понякога са огрооомни и много хора не ги намират за приятни. 2) определени плажове в Занзибар нямат хубав пясък, при отливите е като глина и киша, мисля, че беше в по-северните части. Кения не съм проверявала специално дали навсякъде е хубав. 3) Престъпността и охраната са по-голям риск в Занзибар. 4) Занзибар е хубава дестинация за кайтисти и млади приключенски настроени хора, хотелите и лоджовете са от много бедна работа, до окей.

В Кения има бетонна охрана на хотелите и лоджовете. Лоджовете из прерията са на различно ниво, някои са като хостели, други са..... бооожествени според моя вкус. Прерията е също добре охранявана и при транспортирането, и от военните караули.

От моя гледна точка Занзибар е за приключение без особени критерии за лукс, Кения е за намиране на вътрешен баланс. След прибирането всичко ти е хакуна матата много дълго време. При Кения хубаво е да се започне от Найроби през прерията към крайбрежието за морската част, а не от крайбрежна почивка за сафари и отпътуване.

Кения може да се изкара успешно и без пълни ваксинации, но Африка си е рискова и не бих си взела детето. Летището в Найроби е претърпяло пожар и се помещава в палатки - това трябва да се преживее. Изобщо, ако искате да усетите лукса на Малдивите, но немюсюлмански обслужващ персонал и да изпитате България от 1992-ра, но на други географски ширини, плюс да се нагледате на семейство слонове, стадо носорози и сърнички (всъщност не им знам точно името на тези удивителни животни) които на фона на залязващото слънце и червена почва изглеждат като магически създания, там е мястото.

Мерси Циндил - Пиндил ( мале, как ти хрумна това Simple Smile ), Мерси Вecky bloomwood   bouquet
Аз вече един месец чета и ги сравнявам, и съм доста наясно.
Знам за отливите в Занзибар и за това съм избрала хотел в район Kiwengwa, където реално отлива е много малко и не за дълго, като плажа остава много чист + хотела се посещава от много италианци и за детето ще има пици и паста Simple Smile .... Тук Найроби се избягва, каца се Dar es Salaam, а със самоорганизацията за никъде нямам проблеми. Справям се  Peace

Привлечена съм от Кения повече, но си мисля, че ще е "по-екстремно" за детето, за това поисках и твоето мнение. Също, за полетите си мислех от и до Мombasa и хотел на Diani Beach
Скоро ще трябва да взема билетите, така че решението наближава  Joy

Обаче не съм останала с впечатление, че Занзибар е много по-евтин. И билетите и хотелите са много близки. Разлика ще направи Кения, ако освен почивка се направи и сафари

# 222
  • Sofia
Това е дестинацията , която обмислям /Танзания + Занзибар/ , но моите хора се дърпат. Дъщеря ми хем иска да ходи на сафари, хем се приятеснява, че ще се разболее от малария ... и татко й я подкрепя Crossing Arms Освен да търся неафриканско сафари ...

# 223
Освен да търся неафриканско сафари ...

Всъщност защо Неафриканско? В ЮАР има прекрасни сафарита в Крюгер Нешънъл парк, който определено не е толкова див като Масаи Мара или Серенгети, но е достатъчно огромен и интересен.

# 224
  • София
Не само в Крюгер. В Южна Африка има десетки места, които са прекрасни за сафари и няма нужда от ваксини. Всъщност освен сафарита има и места, в които се грижат за диви животни, които преди са били в плен - маймуни, слонове и т.н. Моите деца бяха в див възторг от всички.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт