Екзотични почивки

• 116 484
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Мисля, че в тази тема бяхте писали, но сега не го откривам ... Може ли да ме ориентирате къде да прочета условията, при които катарците даваха виза , в случаите когато  престоя между 2 полета е над 8 часа ? И в случай, че съм си купила билет, с който ми се полага такава, това трябва ли да бъде описано в потвърждението на резервацията?

П.с. Намерих информация в сайта , но в моя случай единствения трансфер с престой по - малък от 8 часа е с две междинни кацания и на много по - висока цена.

Последна редакция: пн, 03 ное 2014, 17:31 от Shantal

# 241
Някой да е посещавал Индия,моля за отзиви или линкове,благодаря

# 242
Запис в темата. Иска ми се през март евентуално да посетим нещо по-различно /досега не сме ходили никъди освен традиционните Турция, Италия, Испания и Египет/. Това върху което се спряхме е предлагано от тур.фирма /мъжа ми е страхлив сам няма да тръгне/ почивка в Момбаса и на място 2 дневно сафари или Шри Ланка обиколен тур /3 дена/ и почивка /4 дена/. Всякакви впечатления и мнения ще са ми добре дошли. Помагайте, че едва съм го навила.

# 243
  • София
Toчно сега не бих рискувала с пътуване в Африка, макар че Момбаса не е в епицентъра на епидемията от ебола. Имайте предвид освен това, че за всички африкански държави има задължителни ваксини - напр. жълта треска и е силно препоръчително да се вземат хапчета против малария докато сте там, а те не се приемат добре от всеки организъм. Та от тази гледна точка бих ви препоръчала да се насочите към Азия.

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 20:55 от dechy

# 244
Имайте предвид освен това, че за всички африкански държави има задължителни ваксини - напр. жълта треска и е силно препоръчително да се вземате хапчета против малария докато сте там, а те не се приемат добре от всеки организъм.

няма такова нещо. Задължителни са за идващите от други, определени африкански държави. Маларичните хапчета не са безобидни и се преценява според района с неговата надморска височина и тип природа/планина, сухо/влажно/

иначе и аз бих препоръчала Шри Ланка при всички случаи, няма противопоказания Simple Smile

# 245
Благодаря за мненията. Ваксините не са задължителни това го проверих. Не знам защо повече ме влече към Кения, може би защото имах в Азия друго намислено пътуване в Тайланд и Мианмар което се провали поради болест. Ще ми се да се включи някой с повече впечатления от Кения, но всички мнения са ми добре дошли Hug

# 246
  • София
Имайте предвид освен това, че за всички африкански държави има задължителни ваксини - напр. жълта треска и е силно препоръчително да се вземате хапчета против малария докато сте там, а те не се приемат добре от всеки организъм.
няма такова нещо. Задължителни са за идващите от други, определени африкански държави. Маларичните хапчета не са безобидни и се преценява според района с неговата надморска височина и тип природа/планина, сухо/влажно/
иначе и аз бих препоръчала Шри Ланка при всички случаи, няма противопоказания Simple Smile
Това от опит ли го казваш и би ли рискувала да не се ваксинираш при такова пътуване?
Да, ваксинирането срещу жълта треска за пристигащи от БГ не е  абсолютно задължително за Кения, но е силно препоръчително след като съществува опасност от зараза http://www.ncipd.org/download/60.pdf.
Ваксината се прави минимум месец и половина преди пътуването.

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 21:31 от dechy

# 247
Еболата е по-близо до Испания и Франция, отколкото до Кения. Иначе ваксина за жълта треска и вероятно хапчета против малария, според зависи

# 248

Това от опит ли го казваш и би ли рискувала да не се ваксинираш при такова пътуване?
Да, ваксинирането срещу жълта треска за пристигащи от БГ не е  абсолютно задължително за Кения, но е силно препоръчително след като съществува опасност от зараза http://www.ncipd.org/download/60.pdf.
Ваксината се прави минимум месец и половина преди пътуването.

да, от опит, и трите деца заведохме, и мъжът ми лети почти всеки месец я до кения, я до някъде в района.
Ние навсякъде си ходим с децата, и в  Шри Ланка, и в Непал.
погледнах линка, пише това, което и аз написах по-горе§ Държави, изискващи ваксинация срещу жълта треска на пътуващи , идващи от държави с риск от предаване на жълта треска *

за Кения сега не се препоръчва заради неспокойствието и несигурността, свързани с нападения, след атаките в мола в Найроби. От Найроби до парковете с животни разстоянието е доста, не на всеки му се дават пари за самолет, или пък не му се разчита на вътрешните самолети. А каква е конкретната оферта за Момбаса?

Последна редакция: чт, 04 дек 2014, 05:30 от тити

# 249
  • София
Точно така, в линка е написано, че ваксинацията е задължителна за идващи от държави с риск от предаване на жълта треска, защото властите се опитват да ограничат разпространението на болестта в страната и няма да спрат идващите от БГ, защото нямат такава ваксина. Но в съседната колона пише, че  Кения е държава с риск от предаване на жълта треска, т.е. всеки сам си поема отговорността от зараза и ако е достатъчно смел съответно не се ваксинира.

# 250
То на практика няма конкретна оферта, става въпрос за Дрийм травъл, там на сайта има публикувани някакви оферти, но като се обадиш ти казват, че това са някакви минимални цени и всъщност ти организират индивидуална оферта, абе полет и хотел, а там те на место работят с някаква турагенция, която предлага сафари в различни варианти. Няма кой знае колко полза от тях, щото това можеш и сам да си го организираш, ама както каза мъжа ми е бъзльо и няма да тръгне ей така.

# 251
Тити, а на теб шапка ти свалям заради децата. Точно снощи казах на мъжа ми за това, как си ходите навсякъде с децата. Аз ако заведа моето в Кения, свекито ще се обади на социалните да ми го вземат  Joy
Ти имаш наблюдения и върху Кения и върху Шри Ланка, би ли  споделила извън сигурността и болестите /щото те мен и тук си ме ловят/ къде по ти е допаднало, като екзотика, като цялостно преживяване.

# 252
Тити, и на мен ще ми бъде интересно да споделиш повече.

Имам въпрос за Занзибар, кой район е най-добър за настаняване с чисто море, по-слаби приливи/отливи, добър шнорхелинг?

poporopo, при вас как беше?

# 253
те са много различни и на всеки би харесало нещо различно. Шри Ланка беше мястото, което ме грабна веднага. Като изключим Коломбо, което си е шумно, мръсно, претъпкано място, вътрешността на страната е удивителна, природата е навсякъде и имаш уникални гледки, хората са приветливи, чисти, запазени са много храмове и паметници, храната и сувенирите също си струват, скъпоценни камъни могат да се пазарят....не е скъпо, става за обикаляне, става и за плаж. Но аз харесвам азиатското по принцип, обичам храната, пия чай, харесвам миризливи пръчици, не ми пречат маймуни и гущери. В цяла Азия отношението към децата е перфектно.

в Кения се ходи за сърф или за сафари. Сафарито е също уникално, но е една идея по-предсказуемо какво да очакваш, отколкото в Азия. Красиво е. Там най-интересното, което ни се случи, беше палатковият лагер, където електричеството се спираше централно през нощта, за да не привлича диви животни. Термити и крокодили в близост до палатките, и това е. Леглата почти навсякъде са с мрежи(балдахини).

# 254
тити, благодаря  Hug
Само да ми се изяснят датите за февруари, изборът няма да е труден  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт