Eлектронни четци - VIII

• 59 128
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
В Техномаркет( това, дето го има в мол Сердика) има от новия Киндъл- този, базисният модел. Беше 230 или 240лв. Там има и Кобо.

# 106
И сега какво newsm78 от Бг ли да си поръчвам или от Америка/ оказа се, че приятелка се прибира по спешност от Америка и мога да поръчам на нея/. На 09.01 е в Бг, трябва бързо да реша.

# 107
По- добре от Щатите с приятелката според мен. Няма да плащаш мита, ДДС-та, комисионни, превоз, а само самия четец.

# 108
Здравейте. От около час и аз съм горд собственик на Киндъл.
И... до тук!
Моля за помощ. Искам да изтегля книга (на български), поне да го пробвам. Имам една на компютъра, но е в незнайно какъв формат. Изтеглих calibre, но и с него ударих на камък.  Embarassed

# 109
  • В подножието на планината
  Книга за проба -от читанка например .
Отваря се Калибре (уви на другия компютър е и не помня с точност) ,но трябва да се зареди книгата в програмата ( избираш файла от съответната директория , където е запаметен и го добавяш в Калибре-то ) . Киндъла се включва към компютъра и отгоре на самата страница на програмата се появява нова отметка - Send to device (изпрати към устройството) .Избира се книгата , която искаш да прехвърлиш , натискаш отметката (изпрати към устройството ). Отдолу вдясно се изписва ,че 1 (примерно) прехвърляне се извършва . Когато изпише ,че 0 прехвърляния се извършват , значи книгата е  устройството . Дано да съм обяснила правилно . Приятно четене !
 Относно Формата когато зададеш книгата да се прехвърли към четеца те пита дали искаш да бъде конвертирана , тогава може да се избере формат Моби или епъб , ако не направено предварително)

Последна редакция: нд, 23 дек 2012, 22:14 от det

# 110
И сега какво newsm78 от Бг ли да си поръчвам или от Америка/ оказа се, че приятелка се прибира по спешност от Америка и мога да поръчам на нея/. На 09.01 е в Бг, трябва бързо да реша.
Благодаря.
И един глупав въпрос, няма да имам проблем с форматите, кирилицата и т.н.?
До сега четох за румбите и сушилните, сега трябва набързо да се образовам за ел. четците Crazy
Поне избрах и купих румбата. Сега съм на вълна четец #Crazy.

# 111
Не съм много сигурна какво е "румби", но, да, Киндълът чете кирилица.  Laughing Само най- най- първият не го прави, но той вече не се продава. Чете малко формати, но има програми, с които се преформатират книгите. Шрифтове, размери, също могат да се променят.

# 112
Не съм много сигурна какво е "румби", но, да, Киндълът чете кирилица.  Laughing Само най- най- първият не го прави, но той вече не се продава. Чете малко формати, но има програми, с които се преформатират книгите. Шрифтове, размери, също могат да се променят.
Благодаря ти, румбата е прахосмукачка робот.
Пускаш я и сама чисти Wink

# 113
.... Дано да съм обяснила правилно . Приятно четене !
 ...
Перфектно! Благодаря!  Hug
Успях да изтегля една книга от читанка и да конвертирам друга, която имах от няколко месеца на компютъра. Simple Smile
Читанката обаче нещо сгъна при мен и не ми зарежда. Само при мен ли?
Изтеглих книгата в txt формат. Разбрах, че и в epub също го разпознава Киндъла. Има ли другаде от къде да тегля?

Последна редакция: нд, 23 дек 2012, 22:36 от wish

# 114
Имам проблем: с Киндъл Кийборд съм. Свалям книги от компа с кабел, но днес  не разпозна устройството. Нямам wireless, за да ги пратя на мейла на Амазон.
Дайте идеи, моля, как да сваля някоя книжка!  Hug

# 115
  • София
Изтеглих книгата в txt формат. Разбрах, че и в epub също го разпознава Киндъла. Има ли другаде от къде да тегля?

Читанката и при мен не работи.
За теглене - опитай от тук
http://www.rulit.net/tag/thrillers/bg/1/date
 но книгите във формат .mobi нещо май не се четат, аз си ги тегля в .еpub или .fb2  и ги минавам през Калибре-то за преформатиране в .mobi. Киндъла не разпознава .epub

Kölsches Mädel, опитай на друг USB порт.

Последна редакция: нд, 23 дек 2012, 22:43 от NumLock

# 116
Изтеглих книгата в txt формат.
Читанката и при мен днес не се зарежда, по едно време имаше съобщение, че работят по сайта и до час ще го пуснат. Книги съм сваляла и от торентите. epub мисля, че не го разпознава, не съм пробвала. Аз всичко го прекарвам през калибрето на ел. мейл на киндъла и ги конвертира автоматично.
NumLock, писали сме заедно Simple Smile

# 117

Kölsches Mädel, опитай на друг USB порт.
Пробвах, не става!  ooooh!
Пробвах и на друг компютър, същата работа: Киндълчо се зарежда, но не се разпознава на компа.
Рестартирах два пъти, нищо. Sad  Дава ми, че трябва да сваля ръчно софтуера, за да разпознае устройството, но като не знам, какво да сваля.  newsm78

# 118
Извинете, че задавам тъпи въпроси, но кое е и-мейла на киндъла? Този с който се регистрирах в Амазон ли? Понеже, като стартирах Калибре-то ми искаше и g-mail името.

# 119
Извинете, че задавам тъпи въпроси, но кое е и-мейла на киндъла? Този с който се регистрирах в Амазон ли? Понеже, като стартирах Калибре-то ми искаше и g-mail името.

Когато си влезеш в акаунта в Амазон, там има опции Manage your Kindle > Manage your Devices. Щом влезеш във второто, виждаш регистрирания си Киндъл и срещу него и-мейл адреса на Киндъла. /Има го и в настройките на самия четец, но не ми е под ръка, за да кажа къде точно/. На този адрес можеш да изпращаш само от предварително задададени имейл адреси. Този, с който си се регистрирала в Амазон, се смята за предварително зададен /т.е. от него можеш да изпращаш/. Ако искаш да добавиш други, го правиш от Personal Documents Settings > Approved Personal Documents e-mail list > add a new approved e-mail address.
Накратко - изпращаш книгата от личния си мейл на мейла на Киндъла, включваш wi-fi на четеца и до пет минути я получаваш на него, като същевременно книгата влиза и в личната ти виртуална библиотека в акаунта на Амазон, която е 5 гигабайта. Можеш да триеш книги както от библиотеката си в Амазон, така и от четеца. Можеш да ги изтриеш от четеца, а да си ги запазиш в библиотеката и да си ги свалиш пак по всяко време - това според мен е основното удобство.
Как се прави автоматичното конвертиране през мейла да каже някой по-опитен.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт