Eлектронни четци - VIII

• 59 204
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Аз от сайта на Амазон си харесах едни много сладурски и евтинки. Simple Smile
Писах и в темата за пазаруване от Амазон, ако някой ми направи добрина да ме включи в поръчката си, че някак си не си струва за продукт под 3 паунда да плащам всички останали такси.
Мен хич ме няма в пазаруването от чужди сайтове. Имам няколко опита с Ла Редут, не особено успешни и не смея да рискувам. Simple Smile

# 136
честита коледа на всички!!! мъжа ми получи PW за коледа от щатите.
въпроса ми е трябва ли да го регистрира и какви са плюсовете и минусите от това

# 137
  • София
Честита Коледа,момичета!!!Много щастие и прекрасни моменти с любимите книги!

Изненадващо станах собственик на Киндъл  Grinning (донесен ми от Дядо Коледа Heart Eyes ).Четох,четох и не схванах как става конвертирането с Калибре.
Имам на компа голямо количество книги-от няколко години,когато дори нямах идея,че съществува такова нещо,като е-четец,но повечето са в word. Като ги сейвна като текст документ е ок,но калибре то не ми ги конвертира-Пише,че няма подходящ( not suitable format found) формат и първо ме кара да ги докарам в нужния формат.Е, то тогава за какво ми е тази програма?

# 138
Хм, странен проблем наистина  Thinking Защо не пробваш да ги направиш .txt? Тогава не би трябвало да има проблем с качването.

Много се радвам, че има нови Киндълчета в темата  Heart Eyes Ние днес с моя четец правим една година заедно  Heart Eyes За тази една година си изби парите, че даже съм и на плюс. И тук включвам само книгите, които съм прочела. Ако трябва да включа и тези, които предстоят, то направо един автомобил има в четеца като пари Laughing Особено пък сега с англоезичната литература покрай дипломната работа( една от книгите, които дръпнах, е на цена от 80 долара Shocked )

# 139
  • София
Така става,но нали идеята е програмата да го свърши,а и не за всеки документ е удачно да е  .txt нали така се губели някои опции newsm78

# 140
за регистрацията на киндъла някой може ли да ми обясни
моля

# 141
  • София
hopeful ето това са мненията от другите теми, относно регистрирането на Киндъла:

"Другото предимство на регистрацията в "Амазон" е, че можеш да качваш книги на "Киндъл"-а без да се налага да го свързваш с компютъра - просто си пращаш книгите на адреса, който автоматично ти създава "Амазон" при регистрацията, после си пускаш wi-fi-а на "Киндъл"-а и книгите се зареждат автоматично. "

"Регистрацията в Amazon не е задължителна. Плюсовете са, че Киндъла се ъпдейтва и можеш да си правиш колекции и мисля (но не съм 100 % сигурна) и за да ти важи гаранцията. Аз регистрирах моя, а мъжът ми предпочете да не регистрира своя Киндъл, и сега той няма колекции, а книгите му са подредени само по автори."

Има доста изписано относно регистрацията на Киндъла.
Аз лично моя съм го регистрирала, но освен да ми се обновяват рекламите, друго не виждам като промяна. Аз качвам 2-3-5 книги и като ги изчета ги махам, колекции не правя!
 Peace Приятно четене на твоя мъж.

# 142

Изненадващо станах собственик на Киндъл  Grinning (донесен ми от Дядо Коледа Heart Eyes ).Четох,четох и не схванах как става конвертирането с Калибре.
Имам на компа голямо количество книги-от няколко години,когато дори нямах идея,че съществува такова нещо,като е-четец,но повечето са в word. Като ги сейвна като текст документ е ок,но калибре то не ми ги конвертира-Пише,че няма подходящ( not suitable format found) формат и първо ме кара да ги докарам в нужния формат.Е, то тогава за какво ми е тази програма?

Калибрето не разпознава doc файлове. Трябва да ги запишеш катo rtf и тогава да ги конвертираш. Макар че надали има някакъв смисъл, книгите които ги има като doc нямат кой знае както форматиране което да се изгуби ако ги запишеш като тхт.

ПС: Весела Коледа на всички!   bouquet

# 143
Аз качвам 2-3-5 книги и като ги изчета ги махам, колекции не правя!
 Peace Приятно четене на твоя мъж.
Как се правят колекции?

# 144
Има в менюто - create new collection, даваш име на колекцията(напр. трилър) и качваш книгите там. Peace
Но трябва да си регистрирала четеца в Амазон, иначе не можеш да направиш колекция. Това е ако си с Киндъл, незнам за другите марки.

# 145
С Киндъл съм и съм регистрирана. Simple Smile
Сега ще го разгледам.
Отделно от това (писах и в другата тема), явно от голям мерак да сваля всички книги, които искам да прочета си изпросих блокиране на достъпа до Читанка. Писах на администратор, но не знам какво да очаква. Някой да се е сблъсквал с това?

# 146
За първи път чувам за бан в Читанка newsm78
Знам, че има потребители, които свалят целият сайт наведнъж, ти какво толкова направи, че да те блокират?

# 147

Calibre е много хубава програма и е много повече от конвертор.Ако те интересува само конвертор от и към повечето формати ето ти един безплатен http://www.hamstersoft.com/free-ebook-converter  има и бач конвертиране, т.е по много файлове наведнъж. Doc формат трябва първо да сейвнеш файла като html,rtf или pdf (ако искаш да запазиш форматирането) и след това да го конвертираш с Calibre или с горната програма или пък можеш да конверираш директно от doc до 5 файла наведнъж тук http://www.2epub.com/  

С Киндъл съм и съм регистрирана. Simple Smile
Сега ще го разгледам.
Отделно от това (писах и в другата тема), явно от голям мерак да сваля всички книги, които искам да прочета си изпросих блокиране на достъпа до Читанка. Писах на администратор, но не знам какво да очаква. Някой да се е сблъсквал с това?

И аз имах бан от читанка, има в уики страницата им правила за ползване http://wiki.chitanka.info/Rules   Ще ти отворят достъпа до 1-2 дни след като си писала.   Laughing Laughing Laughing

Иначе можеш да си свалиш съдържанието на читанка като един файл и след това да си конвертираш цялата библиотека в моби ,ако те интересува ще ти кажа как става.

Последна редакция: ср, 26 дек 2012, 06:25 от nikolexa

# 148
  • София
Cassy , nikolexa , много благодаря  bouquet
Поне разбрах какъв е проблема.То е ясно,че тепърва ще се ровя и ще чета,но поне да стартирам от някъде Simple Smile
Сега с големия ми син не можем да го разделим това Киндълче, нямах си работа и му качих един Хари Потър, който от доста време издирва по библиотеките и не мога да се вредя Crossing Arms   Laughing

# 149
И аз се присъединявам към новите собственици на Киндъл. Явно съм била много послушна тази година, защото Дядо Коледа ме изненада още не 22-ри Simple Smile От тогава не мога да се спра и все се ровя в него.

Благодаря ви много за темичките. От няколко седмици ви следя и научих как да се справям с устройството много преди да се озове в ръцете ми.

Приятно четене и весели празници!

Общи условия

Активация на акаунт