Eлектронни четци - VIII

• 59 176
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
  • Враца
Ох, не знам, на този, който разгледах направо си имаше следи от букви по белите полета. Вярно е, че се виждаха слабо, но малко дразниха.

От това, което четох и гледах като клипчета при тези киндъли рефрешът е на 6 страници и заради това остават буквички от предишните страници.
Някои пишат, че това им прави впечатление в първите дни и след това свикват. Може да се избегне, ако киндълът се настрои да се рефрешва на всяка страница.
Ето едно кратко видео за Киндъл Touch
Потърси в нета за kindle 4 ghosting

# 391
  • София
И аз съм с Kindle 4 черния. Нищо от страниците не ми прозира, а не ми е настроен да се рефрешва на всяка страница. Все пак можеш да си го настроиш както ти е удобно. Много си го харесвам моя, удобен ми е. Веднъж гледах един Kindle 3, ами с калъфа го усещах супер тежък, а според мен хардуерната клавиатура е леко излишна, аудио не ми липсва, така че моят си го предпочитам.

# 392
Благодаря за отговорите. Явно ще се чете още  Grinning

# 393
Аз съм изключително доволна от моя киндъл 4
рефрешва се на всеки 6 страници и не се забелязват букви преди рефрешването. Ако се рефрешваше на всяка страница за мен щеше да е дразнещо. Още не мога да преценя как се държи батерията, трябва ми повече време да му се порадвам.
Единствено ми липсва осветление, защото обичам да чета вечер, но и на това намерих решение - светя си с телефона (временно) и чакам да ми пристигне лампичката, която поръчах.
За мен е добър избор този модел.

# 394
  • София
Да споделя, в началото на януари поръчах Киндъл, калъфче и лапичка от Амазон и доставка през Габко.  След сума време чакане, най-накрая камиона пристигна, обработиха и вчера ми пратиха съобщение да ходя да си взема пратката.  newsm44
Отивам днес, взимам пакетите, качвам се в колата и с нетъпрение отварям кутиите и.............. изненада  #Shocked вътре са само аксесоарите  ooooh!
Но, навременната реакция на Габко и последвала такава от Амазон, очаквам Киндъла да го доставят в Англия утре, и да е при мен след седмица. А писмото, което получих от Амазон след разговор по телефона с тях започва така:
"Hello/Sdrawei Elena"  newsm10 Как да им се сърди човек Simple Smile)

# 395
  • Враца
Аз стигнах до момента да си поръчам нов четец и не мога да избера между Kindle 4 и Kobo Touch.
За Кобо ми харесва, че чете повече файлови формати и има слот за карта.
Повечето обаче като гледам сте с Киндъл и се чудя дали да заложа на изпитаното.
Четох в нета сравнения, гледах клипчета и не мога да взема решение  Confused

# 396
  • София
Момичета имам нужда от малко помощ.
Моя близка си поръчка този модел четец на Нук.
http://www.barnesandnoble.com/p/nook-simple-touch-barnes-noble/1102344735
Какво трябва да му се направи, за да може да чете форматите, които има в Читанка?
Първо да уточня, че не съм го виждала, не зная какви опити е правила да качи нещо и дали няма нещо по-специфично (както е при Киндълите - в конкретна папка трябва да се сложи файла).
Моля някой от вас, който ползва Нук да ми даде допълнителни инструкции, утре мацката ще дойде на кафе у нас - аз като виден ползвател на четец (но киндъл) да й бъда в помощ. Когато й казвах да си вземе Киндъл, не та не, този повече й харесвал .......

# 397
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
С уговорката, че и аз не ползвам Nook -  само от инфото, което чета.
Той би трябвало да няма проблем с epub формата от Читанка.
Т.е. - сваля се в този формат, и се пробва.
На мен обаче програмата на PC-то, която ми чете epub - Adobe Digital Editions не ми ти отваря коректно - излизат ми само въпросителни знаци, та ако ес случи същото, може би е добре да се преконвертира през Calibre.
След това закачвате Nook-чето с кабела му към компа (подсети я да не си го забрави, не съм сигурна, че са взаимозаменяеми с киндлския) и като ти се яви като устройство, влизаш в него и търсиш папка My Documents. Цопваш книжката там, и това би трябвало да е  Simple Smile
JJ-чето е с Nook, ако се появи, ще каже със сигурност.

# 398
Първо го зареди напълно. После той ще иска да го регистрираш чрез wi fi  в сайта на Барнс енд Ноубъл. Следват се 5 прости стъпки като за идиоти. Има упътване с картинки. След това закачаш на компютъра. Работата може да се свърши с какъвто и да е микро usb кабел. Noоk има предварително зададени няколко папки. Харесваш си някоя от тях и мяташ книгите ввътре. От Читанката сваляйте тези, които са в e-pub формат. Дори файловете да са в собствена папка не пречи. Ето и видео упътване Simple Smile

# 399
На Киндълите не могат да се правят отделни папки, нали? Всъщност аз още в началото в моя разделих отделните автори на папки, но си излизат разбъркано при четене, а понякога много ме изнервя докато стигна някоя конкретна книга. Особено, ако я търся по първата буква на автора, а тя се е подредила според първата буква на заглавието.

# 400
  • София
Анн Шърли, могат да се правят колекции по различни критерии. Например по жанр, по заглавие на автор или както ти прецениш. Също така можеш да определиш начина, по който да се сортира информацията. Единственото условие, за да ти е активна функцията на т.нар. колекции, е да си регистрирала устройството  Peace.

# 401
Вени, мерси.  bouquet Регистрирах го преди месеци, но не бях забелязала тази опция. Пипкава работа е, но според мен си заслужава.

# 402
Анн Шърли, могат да се правят колекции по различни критерии. Например по жанр, по заглавие на автор или както ти прецениш. Също така можеш да определиш начина, по който да се сортира информацията.

Моите книги са подредени по жанр - трилър, фентъзи и т.н. Имам една колекция 'разни', където слагам всякакви книги, на които не мога да определя жанра. Щом кача книгата, веднага ѝ давам add to collection и си я прибавям.

Вени, какво точно значи болднатото?
При мен често книгите в самата колекция се разбъркват, не са подредени по някакъв ред, въобще има ли начин да ги подреждам? Например по ред на качване, или азбучен.

# 403
Изма, отваряш конкретна папка и най-горе има опция за избор на подреждане - по автор, заглавие и т.н.

# 404
Изма, отваряш конкретна папка и най-горе има опция за избор на подреждане - по автор, заглавие и т.н.

Хм, това чак сега го виждам Embarassed Моята опция беше - most recent first. Аз не съм я задала, сигурно така си е дошъл.
Благодаря, сега ще пробвам как ми е най-удобно да подредя книгите Peace

Общи условия

Активация на акаунт