Eлектронни четци - VIII

• 60 493
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Ами да, виж как става и дали ще ти се занимава. Аз лично така правя, защото обичам книгата да има глави и ако има препратки, да са ми активни. Но на други не им пречи да си четат и от txt.

# 481
  • Ямбол
Толкова много съм свикнала с .mobi формата, но конвертиран през .epub, че не мога да си представя да чета голия текст на .txt. И глави си има като в книгите, и препратките са активни, и страници си имам. Даже имам някакви книги теглени от мобичитанката, пак ги теглих в .epub и после през Калибре, че да си добавят новостите. Особено киндълските страници са ми много атрактивни и си свикнах с тях, с процентите така и не мога да се пречупя да ги приема. Все ги смятам и обръщам.

# 482
  • София
И аз конвертирам epub към mobi, но нямам страници, а само проценти. Какви са тия киндълски страници?

# 483
Иееей! Стана.
Наистина е много удобно това със съдържанието. Simple Smile
Единствения плюс, който за сега забелязах, но просто не съм разглеждала.
На майка киндъла ще го "заредя" с .mobi. Simple Smile
Моя е наблъскан със 140 книги в txt, които ме мързи да конвертирам, но от сега нататък ще минавам през калибре-то!
Благодря!  Hug

Я разкажете за тези страници и активни препратки...

# 484
  • Ямбол
Когато е отворена книгата и при натискане на бутон Menu(аз съм с клавиатура, при другите не знам как е) ми излизат страниците - до коя страница съм в момента от колко общо. Само че това са страници на Киндъла, не на хартиената книга.
Така например опцията от менюто Go to ... мога да използвам и да отида на някоя конкретна страница.

# 485
На PaperWhite-a показва време до завършване на главата, време до завършване на книгата и локейшън Simple Smile
Много не гледам... чета си и това е Simple Smile

Момичета един тъп въпрос как да конвертирам doc файле в Mobi?
Калибрето не може...може би първо тхт и после моби? Ама... не знам какво ще стане с главите и тези неща...

# 486
Това е единият вариант, другият е през pdf първо.

# 487
  • Пловдив
Калибрето не може...може би първо тхт и после моби? Ама... не знам какво ще стане с главите и тези неща...
.doc е по-новия вариант на .txt, но Киндъла не може да го чете директно, затова просто записваш .doc като .txt и няма нужда да минаваш към .mobi, просто защото липсва каквото и да е форматиране Peace

Когато имаш възможност сваляй книгите или във формат .epub или .fb2 и ги минавай през Калибре в .mobi - тогава ще имаш напълно оформена книга като в книжен вариант - с глави, препратки, корици, шрифтове и прочие Hug

# 488
Така...
Втория Киндъл, вече е у дома и сега го регистрирам.
Направо да въвеждам данните от моя акаунт в Амазон или какво?
Той автоматично ли ще се появи там, като второр устройство?

# 489
И аз се присъединявам към вас, до сега само четох, четох и стигнах до избора на Kindle 4. Вчера го поръчах с edepot и днес си го получих. Много експресно! Та така, сега още гледам като индиянец и сигурно скоро ще задавам тъпи въпроси  Mr. Green

# 490
Така...
Втория Киндъл, вече е у дома и сега го регистрирам.
Направо да въвеждам данните от моя акаунт в Амазон или какво?
Той автоматично ли ще се появи там, като второр устройство?

Ако си го купила през амазон, би трябвало да ти се появи автоматично в акаунта. Ако не, най-лесният според мен начин е да се свържеш с чата на амазон и да им дадеш серийния номер, за да ти го регистрират.

# 491

Да споделя и аз. Според мен е излишно от .txt да конвертираш в .mobi. Аз го правех в началото, но установих, че става по-лошо, а именно текста се накъсва през два реда има паузи, което е дразнещо. Това, което ме посъветваха тук е .doc файловете да се запишат като Rich Text Format и засега действам така. Няма глави и препратки, но поне текста е читав. Това е само когато нямам .epub и .fb2, когато са налични всичко в .mobi.
Сега се сещам и друго да споделя. От много ровене не помня вече от къде (сигурно от Amazon) попаднах на програма "Send to Kindle". Само цъкам на файла с десния клавиш на мишката и имам опция Send to KIndle и всичко става за секунди.

# 492
  • Ямбол
На PaperWhite-a показва време до завършване на главата, време до завършване на книгата и локейшън Simple Smile

....

Еха, това да не е филм.

# 493
doc не трябва са се превръща в txt  ако искате да запазите форматирането и изображенията в него.

Единият вариант е да се използва Send to kindle приложението на Амазон, или да се конвертира онлайн http://www.2epub.com/

Ако пък искате да имате съдържание с препратки тогава трябва  doc да се запише в html и след това се конвертира с Calibre  http://manual.calibre-ebook.com/conversion.html

Може да се използва и Open Office с plugin към него, където директно съхранявате doc в  epub  и който генерира въпросното съдържание автоматично и след това да конверирате epub  в желания формат.

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 16:33 от nikolexa

# 494
Сега се сещам и друго да споделя. От много ровене не помня вече от къде (сигурно от Amazon) попаднах на програма "Send to Kindle". Само цъкам на файла с десния клавиш на мишката и имам опция Send to KIndle и всичко става за секунди.

Много благодаря за споделеното! Наистина улеснява живота.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт