Eлектронни четци - VIII

• 59 101
  • 747
  •   1
Отговори
# 675

аз си поръчах калъфче от китайските сайтове с безплатна доставка
за 7$ е, но съм с киндъл

и аз не се справих с речника  Embarassed

# 676
Да, на английски текст го пробвам (биографията на Стийв Джобс). Като позиционирам курсора пред някоя дума, веднага се появява "Press ...(средния бутон) for highlight or note". Върнах дифолтния речник на New American Dictionary, както си беше в началото, и пак не става.

# 677
Вероятно мнозина ще възроптаят, но аз не съм привърженичка на "Киндъл", защото това си е марка, разработена от "Амазон". Целта е да купуваме книги от тази книжарница, защото само те изработват формат за "Киндъл".
Моят четец е Pocketbook, не е ултра модерен, даже не е с "тач скрийн", но ми върши прекрасна работа, чете всякакви формати, справя се чудесно с визуализирането им. И най-вече с .epub-а, който е универсалният международен формат за електронни книги. Поне до скоро "Киндъл" имаше проблеми с него, а в България се предлагат книги само в този формат.
Калъфчето ми е много симпатично, взех си го от "100 овце", ръчна изработка.Simple Smile

# 678
Вероятно мнозина ще възроптаят, но аз не съм привърженичка на "Киндъл", защото това си е марка, разработена от "Амазон". Целта е да купуваме книги от тази книжарница, защото само те изработват формат за "Киндъл".
Моят четец е Pocketbook, не е ултра модерен, даже не е с "тач скрийн", но ми върши прекрасна работа, чете всякакви формати, справя се чудесно с визуализирането им. И най-вече с .epub-а, който е универсалният международен формат за електронни книги. Поне до скоро "Киндъл" имаше проблеми с него, а в България се предлагат книги само в този формат.
Калъфчето ми е много симпатично, взех си го от "100 овце", ръчна изработка.Simple Smile
Благодаря ти че сподели информация за калъфчето. Ей сега ще видя офертите:) Когато и при мен назря момента да си купя четец, реших да си взема такъв, който е различен от Kindle, т.к. Амазона налага един вид монопол, и ме задължава да купувам книги САМО и ЕДИНСТВЕНО от тях, което честно-казано 'леко' ме издразни. Но който си е свикнал да си го ползва със здраве.  smile3529

# 679
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ретроспективно погледнато обаче,
според мен точно заради Амазон, които почнаха да пускат четци на такава цена
на другите производители им се наложи малко да смъкнат гарда.
Купувала съм две Сонита за по около 600 лева, по-добре ми е сега като имам избор на по-ниска цена.
За мен като имаш избор, не е монопол. Който го урежда Амазон, си ползва Киндъла със здраве и това е.
Да не говорим, че ако погледнем процентно в България купувачите на електронни книги не са много - масово се сваля от читанка и се конвертира в каквото искаш, включително и в моби.

# 680
  • София
Съгласна съм с LemonDesi. Имам Киндъл от почти две години и за огромно съжаление (и не по-малко срам  ooooh!), не съм купила нито една книга от Амазон, защото не мога свободно да чета на друг език, освен български. Киндълът, обаче, беше на съвсем прилична цена и благодарение на него прочетох и продължавам да чета огромно количество книги.
Просто човек трябва да се информира и ориентира, за да избере това, което е подходящо за него.
Тук някои момичетата дават такива хубави отзиви за Nook и си мисля, че ако решим да купуваме втора електронна книга у дома, може би ще изберем него  Grinning.

# 681
  • в страната на абсурдите
Благодаря на всички, които са ми отговорили за калъфчето!
Аз пък си купих PocketBook 613 заради двете години гаранция и заради многото формати, които чете. Доволна съм от него, не съм искала тач скрийн и други екстри.

# 682
О, и аз не искам тъч скрийн.
Докато има модели без, такива ще си купувам.
Вени***  Hug и аз много свободни си свалям.
Но понеже знам английски, се изкушавам и да си купувам.
Сигурна съм, че и ти би си купувала.
Между другото, както беше писал някой по-назад, четенето на чужд език е чудесен начин да натрупаш лексика. Почни с някакви лесни, ще видиш какво удоволствие е Simple Smile

# 683
  • Пловдив
При наличието на програми като Калибре, с които се работи елементарно лесно, ми е все едно какъв формат ще ми чете електронната книга Mr. Green Имам Киндъл 3 почти от година и чета непрекъснато, като основно си свалям книгите от Читанката и също досега не съм купила и 1 книга ни от Амазон, ни от никоя друга он-лайн книжарница Rolling Eyes Sunglasses

# 684

Принципно е така, но с тези конвертиращи програми и безплатни ресурси трудно ще има монопол на книжарницата. Нов електронен читател съм и ползвам Киндъл, но за два-три месеца не съм се изкушила да си купя книга от Амазон. Нито съм попаднала на нещо, което да искам да прочета, а да го няма безплатно нейде из нета.

# 685
  • София
LemonDesi, знам, че е така! Даже съм посъбрала линкове с романи на английски, нейде из темите тук коментирахме точно този начин за изучаване на езика.
Напоследък започна и в работата да ми се налага да го ползвам в ежедневна кореспонденция и комуникация. Амбицирала съм се да постигна някакво развитие по въпроса  Grinning. Четенето ще е идеалния за мен вариант - да използвам любимото си хоби и да разширя знанията си.
Аз и друг път съм го споделяла, но откакто се сдобих с Киндъл, започнах да купувам повече книги.

# 686
Благодаря на всички, които са ми отговорили за калъфчето!
Аз пък си купих PocketBook 613 заради двете години гаранция и заради многото формати, които чете. Доволна съм от него, не съм искала тач скрийн и други екстри.
 Точно на този сме хвърлили око с мъжа ми за подарък на свекърва ми. Иначе аз съм с Киндъл 3 от около година и 3 месеца. Чета на български и на английски и не съм си купила нито една електронна книга до сега. Продължавам да си купувам и на хартия, макар и по-рядко.

LemonDesi, знам, че е така! Даже съм посъбрала линкове с романи на английски, нейде из темите тук коментирахме точно този начин за изучаване на езика.
Напоследък започна и в работата да ми се налага да го ползвам в ежедневна кореспонденция и комуникация. Амбицирала съм се да постигна някакво развитие по въпроса  Grinning. Четенето ще е идеалния за мен вариант - да използвам любимото си хоби и да разширя знанията си.
Аз и друг път съм го споделяла, но откакто се сдобих с Киндъл, започнах да купувам повече книги.
Вени, една идея от мен относно английския език. В youtube и в различни торенти се намират audiobook на доста книги. Можеш да си четеш и да слушаш едновременно. На мен така ми харесва много.   bouquet  

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 22:25 от Козунак

# 687
Даа, и аз го правя това с аудиото  Peace

# 688
  • София
Ха, добре, че се заговорихме. Точно днес рових из замунда за уроци по бизнес английски, а всъщност в тубата мога да намеря много повече неща! Мерси много за идеята, ще се възползвам bouquet!

# 689
В тон с темата,която обсъждате (за речниците и за ученето на език) кажете откъде да сваля Английско-Български речник за Киндел 4?

Общи условия

Активация на акаунт