Епилепсия - ТЕМА 17

• 93 122
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Честит Нова Година, пожелавам здраве, мир и любов на семействата ви!

dagna_dignova, много съжалявам, мойте съболезнования.

# 166
Честита Нова Година и от мен! Да са ни здрави дечицата Heart Eyes
dagna_dignova моите съболезнования. Знам как се чувстваш. Думите в такъв момент са излишни  Hug
Аз днес съм със свито сърце. Моето момиче много трудно понесе сборната група в ДГ. И понеже от месец сме със спряно лекарство умирам от страх. Знам, знам че няма как да се предпази от всичко, но ми е свито сърцето.
MTV какво става с вас? Моето момиче е с едни гърч непровокиран. Така и не потърсих второ мнение. Сякаш предпочетох да не я тревожа с повече лекари и болници, като лечението даде резултат.

# 167
Дано тази година е по-добра от предходната Praynig и най-вече децата ни да са здрави!

dagna_dignova-моите най-искрени съболезнования! Flowers Rose Flowers Rose ..и аз преди 3мес. загубих брат си Cry

eli82eli-не знам къде да идем-"Св. Наум", "Св. Ив. Рилски" или "Токуда" Rolling Eyes..тъкмо взех направление от педиатъра за невролог, но понеже не сме от София, ЕЕГ-то кога ще го направят-същия ден при прегледа, или се чака..?

Дано всичко с дъщеричката ти е наред, и да нямаш повеше тревоги Hug

# 168
MTV , навярно направлението ти е за детски невролог.
Добре ще е да звъннеш до ,, Свети Наум" и да си запишеш час за консултация и от там, ще ти кажат как ще бъде.
За твоето братче  Flowers Rose Flowers Rose Гуш!

dagna_dignova, моите най- искрени съболезнования! Мир за душата на баща ти, мила! Прегръщам те!

# 169
 Ние сме в Токуда при Хростова. ЕЕГ-то го прави в деня на прегледа, макар последния път да не успя да го направим. Чакахме повече от 2 часа и тя беше гладна, изморена  и нервна.
MTV съболезнования за братчето ти.

# 170
  • Сливен
Честита Нова Година и от мен, макар че за нас не започна много добре. Тя и старата така завърши де. Тъкмо си мислех, че след големия припадък(от 03.02) няма да има повече и ето че за 10 дни ми направи 3 малки. Днес се обадих в Св.Наум и ми казаха да взема направление 7 за хоспитализация и да отида при д-р Томов в приемния кабинет. Каква е процедурата по-нататък?

# 171
В кабинета на д-р Томов ще ви приемат и отивате в детското отделение, ако са ви записали за сутринта не трябва да ядете и пиете лекарството, за да могат веднага да ви вземат кръв, след което и еег ще ви направят, но е много важно да сте записани и за еег същия ден, по добре отново да се обадите и да питате кога ще могат да ви направят еег, за да отидете точно този ден и то доста рано е хубаво да сте там, т.к. се чака доста и  да не стойте като нас първият път безцелно един ден. Имам в предвид че отидъхме към 11.00, т.к. тъака ни казаха, приеха ни, но никакви изследвания, едва на следващия ден нещо правихме. Ще ви приемат в болницата за три дни, ако сте от Сф може и да ви пускат вечерите, определено е безсмислено да висите там, но това е начинът три дни не ви мърдат.

# 172
  • Сливен
От Сливен сме и аз така и казах, а те ми казаха да идем най-късно 10-11ч. Утре ще се опитам пак да се свържа. То голямо търпение трябва да имаш, за да се свържеш. Успях сигурно от 10-то обаждане.Благодаря за информацията.

# 173
roseann , опитай да се свържеш между 08.00ч. и 08,30ч.

# 174
  • София
Честита Нова Година, момичета! Пожелавам здраве на вас и на дечицата! Hug

roseann, как така ще ви викат от 10-11 часа в Свети Наум. Това означава, че първия ден ще си стоите без да ви правят изследвания. Много добре е обяснила sveti8. Постъпването е в 8 до 8:30 сутринта. Детето гладно, жадно, без прием на лекарства, го приемат и първо му взимат кръв за изследвания. След това пада голямото чакане за ЕЕГ или други насрочени изследвания (зависи от конкретния случай). Може би да се уговориш предварително и да ти запишат час за ЕЕГ за конкретен ден, просто да включат детето в графика, за да не се получава първия ден само да чакаш.

# 175
Честита Нова Година.Здраве,щастие и много сбъднати мечти през новата година.По малко да пишем в тази тема,а ако пишем да е с хубави новини.
dagna_dignova,MTV,моите съболезнования.
Някъде се губи Steli Mam,дано да е всичко наред при тях.
Изпратих клипа и ЕЕГ на БГ невролог,думите му са че може и да е гърч,може и да не е,да искаме ново еег да му направят.Ще се свържа утре да питам кога ще е(казаха че ще се обадят,още не са).Много ми е притеснено.Какво точно ще е ,какво го измъчва.Дали да не направим и преглед при очен лекар.

# 176
Зайче би ли споделила защо мислиш, че има проблем с очите.   bouquet

# 177
Зайче би ли споделила защо мислиш, че има проблем с очите.   bouquet
Ох незнам вече какво си мисля.Пресвиването им,като му мия очите,после премигва доста време,като му кажа да види нещо понякога няма реакция.
Ето днес пак ги направи тези според мен спазми,и то пред физиотерапевтката.Присви  очите,след това като че започнаха как да го кажа да прептят,да се движат леко хаотично.Това последното ми го прави за първи път.Тя ми отговори,че било сънливост.Гушнах го и няма и след 5 минути готов да си играем.Каква сънливост като шестото ми чувство друго ми казва.

# 178
zai4eto 81 и eli82eli -благодаря ви! Hug

zai4eto 81, да не го прави нарочно..големия ни син(7г), си съчинява че му се уголемяват главите на хората-оказа се опит за привличане на вниманието, но междувременно луднахме Crazy

Ситния-днес правихме ЕЕГ-заключение: " ФА ма ЕЕГ запис е в граници на нормата за възрастта и функционалното с-е. Регистрация на залп от остри вълни в сънно с-е с фронтален превес и акцент в ляво. С цел варифициране на гореописаната находка е уместно провеждане на контр. изсл. след 1-2мес."

Ще правим ЯМР(последно в Токуда заради анестезията) и по-подробна кръвна картина...мисля като взимам резултатите от ЯМР да направи още едно ЕЕГ в "Св.Ив.Рилски", хем ще са минали 10 дни от припадъка (защото днес беше 5-ти ден), и да се срещнем с детски невролог там.
Пропускам ли нещо? Rolling Eyes

# 179
Честита нова година!
Нека ни донесе всичко хубаво,което старите не са успели,
нека е начало на един по-щастив живот изпълнен с много усмивки и здраве, за нас и децата ни!

dagna_dignova,MTV,моите съболезнования за близките ви.

При нас нещата са едни и същи. Все още си правим пристъпи на определено време, а лекарите все още вдигат раменете и не са сигурни епилепсия ли е това, не е ли?

Зайче дори да ви направят ЕЕГ, не е сигурно дали това са пристъпи, т.е. може да не покаже нищо еег-то, както е при нас. Послушай шестото си чувство и ако мислиш, че има проблем настоявай за лечение.

Общи условия

Активация на акаунт