Епилепсия - ТЕМА 17

• 93 132
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
MTV, чудесно е за ЯМР то, в Токуда е много добра апаратурата със голяма разрядна честота.
И си вземете запис на диск от ЯМР изследването.
А за ЕЕГто е добре да се види, от детски невролог, който наблюдава пациенти с епилепсия.

# 181
Привет момичета! За много години! Много здраве за децата ни, много любов в семействата и само хубави неща да си споделяме!

Искам да отбележа, може би повечето от вас знаят, но дечицата ви с пристъпи могат да минат ТЕЛК и да получават ежемесечни социални помощи, двойни детски, безплатна годишна винетка, безплатно паркиране в синя зона и т.н. Преди време бях питала тук и беше станало дума, но пак да напиша, може на някой да му е от полза. Защото аз например 2 години не знаех за това, нямаше кой да ми каже, сега чакаме да ни изплатят за 2 години назад, сумата не е малка. Разхвърляно по месеци не е кой знае какво, но при нас определено ще са голяма помощ, защото ходенето до София си е разходи и щом държавата ги дава защо да  отказваме.
Доста документи подготвяхме обаче, ако някой има нужда от съвет и ако мога да помогна да ми пише.

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 14:37 от ⅞ ...and Happily Ever After

# 182
Ние също подадохме документи за телк и чакаме да ни назначат дата за комисията. На мен ми казаха, че трябва да нося всички епикризи от лекарите на които сме ходили.

# 183
За много години момичета! Да сме живи и здрави!
Зайчето, ние имахме подобен проблем, по-скоро премигваше. правихме ЕЕГ и докато го правехме тя започна да премигва и ЕЕГ-то беше чисто. Литвиненко каза, че са тикове, вследствие на стрес, ние тогава я бяхме водили на рехабилитация и тя много рева. Аз и до ден днешен не съм съвсем убедена, че са били тикове.

# 184
Ние също подадохме документи за телк и чакаме да ни назначат дата за комисията. На мен ми казаха, че трябва да нося всички епикризи от лекарите на които сме ходили.

Да, носи всичката документация, включително и изследвания, за да не се връщаш. На комисията изискваха детето да е с мен.
Когато ви излезе решението и след 14 дни отидеш да подаваш в социалните (преди да ти подпечатат решението си направи поне 10 копия, после ще ти сложат печат на всяко копие "вярно с оригинала", оригинала ще си го пазиш за себе си, а където подаваш документи ще ти трябват задължително копията) Гледай в решението да пише дата на инвалидизацията от тогава, откакто ви е поставена диагнозата по епикризата, защото  от тази дата ще върнат изплащането назад. Ако не ти впишат задна дата имаш право да обжалваш в 14 дневен срок. Това ти го пиша в случай, че примерно диагнозата ви е написана в епикриза например една година назад.
И като подаваш в социалните, в някои градове изискват изрично да пишеш, че искаш да върнат изплащането със задна дата (срока е  най-много 3 години назад). Не всички социални работници са запознати и е хубаво ти да знаеш на какво имате право.

# 185
Да имате и копия от тези документи, за да останат във вас оригиналите!

# 186
Благодаря много за подробното обяснение   bouquet
Само не можах да разбера за епикризите. Ние на почти всички епикризи сме с различна диагноза. Като епилепсията фигурира само на последната, която е от преди 2 месеца. Имаме и няколко епикризи с различни диагнози за двигателното забавяне и хипотонията. Трябва ли да нося ЯМР и ЕЕГ при положение, че са в норма? Имам поетапна епикриза от личната лекарка и от невролог, освен тях трябва да взема и всички останали прегледи при различни лекари или те не са необходими?

# 187
Документи от други лекари, които не са свързани със заболяването няма нужда. Но абсолютно всички   , заедно с ЕЕГ-та, ЯМР си носи, не се знае какво ще ти поискат. Аз си имам една папка, в която държа всичко. На мен ми искаха даже копия на всички протоколи, издавани до сега, както и копие на рецептурната книжка, а за протоколите ми казаха да си пазя даже и невалидните вече, защото при една проверка трябвало да имам да представя документ, иначе можело да си платя лекарствата досега. Което ми се стори супер глупаво.

# 188
Много благодаря! И аз в една голяма папка съм събрала всичко. Това за рецептурната книжка и протоколите не го знаех. Ще направя копия и на тях.

# 189
При нас искаха и копия от амбулаторните листи от посещенията при джипито, когато са изписвани лекарствата ни, за да видят, каква анамнеза е записана и там, защшото посещенията ни при специалистите са по рядко, а при джипито са по често.

# 190
Здравейте в Новата 2013 година!  Влизам, за да пожелая една по-малко тревожна (вече настояща) година за всички специални наши дечица! Да бъдем спокойни и уравновесени родители, та да можем по-лесно да се справим с диагнозата!  Hug

# 191
  • София, Люлин-8
Минавам набързо да ви пожелая успешна нова година изпълнена с много детски усмивки, здраве и щастие.  Hug Heart Eyes
Напоследък все не ми остава време тичам да си доуправя документи и други подобни, че от февруари се връщам на работа.
Само дано Вики да няма пристъпи и да е здрава в яслата, че нещо много често взе да боледува там.
Иначе от 20 ноември досега не сме имали пристъпи и това много ме радва дано и занапред продължат така нещата  Simple Smile
Все пак познах, че декември ще го пропуснем и наяма да има епизод  Wink

# 192
Vanq66,честит имен ден !Да си жива и здрава и все така добър и усмихнат човек!Пожелавам на всички именници много здраве ,щастие и успехи през 2013 година .Наздраве!!! Hug Hug Hug Simple Smile Simple Smile  bouquet  bouquet

# 193
Благодаря ви за вниманието! Hug
Вчера почитах друг много голям църковен празник, а именният ми ден, ще го почета на 20ти януари. Simple Smile

# 194
Минавам набързичко,да пожелая успешна нова година и да се запиша в новата тема.Утре сме на преглед в Токуда и се надявам на по-добри новини.

Общи условия

Активация на акаунт