Епилепсия - ТЕМА 17

• 93 031
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • София, Люлин-8
Днес ни изписаха от педиатрията. Имаме изменения в ЕЕГ-то. Не са сигурни на какво точно се дължат, но най-вероятно на тези пристъпи с втренчването. От днес започнахме Конвулекса и другият месец ще ходим за диспансеризацията и проверка на АЛАТ и АСАТ.

# 706
Романол, съжалявам много. Но за мен по-добрия вариант е да се уточни и да се започне адекватно лечение, а не както беше при нас, детето прави ежедневни гърчове а ЕЕГ без изменения. Пожелавам ви на ниски дози да спрат пристъпите и след време да забравите за тях и лекарствата.

# 707
  • София, Люлин-8
Благодаря за подкрепата гала   Hug

# 708
Здравейте отново, ние нямаме ЕЕГ , никой не ни направи и извикаха някакъв невролог в спешния център, който пипна вратлето и провери крачета и ръчички и каза няма проблем. Не знам какво още  очакваха да се случи, след като детето направи гърч ( трети поред за 4 часа) около 4мин в спешния център след приложен диазепам ректално. Заключението беше вирус с неясен произход. Сега в сряда ще ходим при д-р Ралчева за мнение ( първо).

# 709
Да обясня по-точно, детето получи гърч без висока температура, втренчи се, сви се и се стегна и започна да трепери с пяна на устата и така 3 пъти за 4 часа. Изпратиха ни в инфекциозно отделени и след 7 дена като излязоха отрицателни чревните резултати, ни изписаха без някой да обърне внимание на гърчовете. Щом не сме получавали отново значи можело да било моментно или вирус с неясен произход. Здравеопазването ни е страхотно, там е важна пътечката, а не човека за съжаление.

# 710
За мен Ралчева е най-добрият избор за Варна, но все пак препоръчвам София

# 711
Според мен, за да сте спокойни е добре да пуснете едно ЕЕГ.
С добро име се ползват поликлиника ,, Европа" и доц Цеков в бившата курортна поликлиника.
Но сега е време на отпуски и ви желая искрено Успех! Hug

# 712
Благодаря за подкрепата и съвета, ние сме решили че ще ходим в София, но искаме поне един да види детето и да чуем мнение, а не да гадаем.
Да а доц. Цеков е във отпуск. От клиниката ме насочват към д-р Бонева.

# 713
Исках да кажа да направите ЕЕГто в клиника ,,Европа" и така да ходите на консултации.

# 714
  • София, Люлин-8
Някой знае ли какво ще рекат тези показания от ЕЕГ-то, че Летвиненко не беше много словоохотлив по въпроса.

ЕЕГ:Бодра и в сън. Параметрите на основната активност в бодро състояние са в границите на възрастовата норма. При задрямването се наблядава проява на залпове от бавна активност с умерено висока амплитуда за около 1 секунда. Сънни вретена с нормална изява,като към някои се прибавят остри вълни в централните области, със съществено ангажиране на сагиталната зона. Заключение: несилно изразени иритативни промени.

Последна редакция: сб, 24 авг 2013, 08:06 от romanol

# 715
  • София
romanol, не мога да си позволя да коментирам, но ти стискам палци и на теб, и на детето. Дано се установи причината и се започне адекватно лечение! Hug

maslinak, може пристъпите да са провокирани от вирусната инфекция. Моето момиче е така (малкото). Без да е висока температурата, около 37 градуса, последния път беше точно при стомашно разстройство. Ние се лекуваме в Св. Наум при д-р Славкова и проф. Божинова. Дано имате успех, ако имаш въпроси, ще отговарям. Добре е да имате свещичка Диазепам, от чужбина се доставя, за да може на прекратявате пристъпите, ако не излиза само детето от тях. Теа ми е правила статуси, първите два пъти от по 50 минути, когато още не знаех какво се случва.

По-нагоре имаше въпрос за доц.Рашева. Ако е същата, която приема в бившия ИСУЛ, аз съм водила дъщеря си при нея. Възрастна дама, много внимателна. Държеше сама да направи ЕЕГ на детето, сама постави всички електроди по главата и. Следеше записа през цялото време, прочете назначените лечения и не ги промени, може би не е трябвало. Успех пожелавам!

Мина ЯМР-то на Теа в четвъртък, още не съм взела резултатите. Вчера ме изплаши, лицето и взе да става червено, малко да отича. Аз грабнах термометъра и вече се виждах с Диазепам в ръка, но нищо не се случи. Дадох противоалергично и много вода. Успокоиха ме, че може да е остатъчна реакция от упойката, дали сте наблюдавали такова нещо?

Знам, че не звуча оптимистично, не искам да плаша никого. Дано са по-редки пристъпите и децата се повличват добре от лекарствата. Peace

Поздрави на всички! Hug

# 716
  • София, Люлин-8
Благодаря за положителната енергия Yana_a_n.   bouquet

Лечението го почнахме вече пък колко е адекватно ще се види със времето.
Откакто започнахме Конвулекса обаче е страшно превъзбудена. Дори звънях да питам дали е нормално това. Всички ми казват, че той трябвало да успива, ама мойта девойка изпада в едни нервни и истерични кризи. Ние сега го въвеждаме започнахме го преди два дена и колкото повече увеличавам дозата толко по-хиперактивна става. Разбрахме се с докторката да задържим още един ден на същата доза и тогава да продължим по схемата.  Praynig
Много се надявам като стигнем пълната доза тези ефекти да отшумят.
Иначе са ни направили егати схемата  Rolling Eyes всеки ден почти, вдигаме с по 1 мл., според мен й идва множко.  newsm78

# 717
Romanol и на нас ни казаха, че лекарствата успиват, но и при нас е по-скоро хипер активен, въпреки, че взимаме 3 лекарства.
В крайна сметка на вас какво ви казаха? Детето има ли епилепсия или не?
Дано всичко е наред и с конвулекса пристъпите да спрат!

# 718
  • София, Люлин-8
Steli Mam Изписаха ни с диагноза Епилепсия заради пратокола за Конвулекса и заради пътеката, но ни казаха, че не знаят нито от какво са провокирани пристъпите нито на какво се дължат измененията в ЕЕГ-то. Казаха дайте да започнеме една терапия с Конвулекс той ще повлияе добре за пароксизмалния тортиколис, пък ще видим дали няма да тушира и другите пристъпи  newsm78.
А и имат съмнения, че не сме с пароксизмален тортиколис, а със някакъв тип еквивалент, каквото и да значи това  Rolling Eyes

# 719
  • София, Люлин-8
Steli Mam При вас отшумя ли тази хиперактивност след насищането с волпороата.

Общи условия

Активация на акаунт